Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μπιτσαξής: «Δίνουμε μάχη για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου»

Για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου τοποθετήθηκε ο Πάνος Μπιτσαξής με δηλώσεις του στον «Sentra FM 103,3». Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού μίλησε για την συνεργασία της πολιτείας με την ΕΠΟ και τον στόχο που δεν είναι άλλος από την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά τόνισε: «Το θέμα είναι τι ποδόσφαιρο θέλουμε να έχουμε στην χώρα. Το είπε και ο κος Πιλάβιος… Θέλουμε να δούμε ένα ποδόσφαιρο χωρίς βία, με διαφάνεια και  χωρίς επεισόδια. Εάν έχετε παρακολουθήσει την πορεία αυτών των 18 μηνών θα δείτε ότι  μόνο στα ευχολόγια δεν μένουμε. Το θέμα της διαφάνειας αποτελεί τον πρώτο μας στόχο. Είναι μια από τις πιο εξονυχιστικές  έρευνας που έχουν γίνει ποτέ στην δικαιοσύνη. Υπάρχουν χώροι που η ελληνική πολιτεία κάνει το καθήκον της. Και το κάνει. Κάποιοι λένε γιατί καθυστερεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις… Προφανώς αργεί γιατί θέλει να δώσει αποτελέσματα που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για το θέμα με τις πλαστές ενημερότητες κάποιων ομάδων πρόσθεσε: «Είναι ένα θέμα αυτό με τις πλαστές ενημερότητες που ταλάνισε την ΕΠΟ. Η ουσία όμως στο όλο θέμα είναι ότι   για πρώτη φορά βλέπουμε οργανωμένα και αυτό το ζήτημα. Η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα κάνει εξονυχιστικό έλεγχο για όλα αυτά. Αυτή την ώρα δίνεται μια μάχη για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Λειτουργούμε με συγκεκριμένες πράξεις και έργα προς την εξυγίανση. Την μάχη την δίνουμε, το προσπαθούμε να εξυγιάνουμε το ποδόσφαιρο. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν προσπαθούμε. Έχω ξαναπεί ότι το θέμα είναι κατά πόσο  μπορούν να γίνουν τα ελληνικά πρωταθλήματα. Εάν δεν παρθούν κάποιες αποφάσεις ενόψει της νέας σεζόν, όλες οι πιθανότητες είναι στο τραπέζι. Η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να οργανώσει πρωταθλήματα σε βάσεις καινούργιες. Χωρίς τον παραγοντισμό, με διαφάνεια και δίχως επεισόδια και χούλιγκαν. Εάν δεν μπορεί η ΕΠΟ  να το κάνει αυτό , τότε έχει δύο επιλογές: Είτε να διοργανώσει ένα πρωτάθλημα χωρίς τα χρήματα της πολιτείας και τα δημόσια γήπεδα… είτε να μην διοργανώσει καθόλου το πρωτάθλημα. Τα προηγούμενα χρέη το ποδόσφαιρο παρήγαγε χρέη . Υπάρχει ένας άξονας συνεργασίας με την ΕΠΟ που έχει αποδώσει καρπούς».

Παράλληλα στάθηκε και στα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και στον πέμπτο τελικό του Παναθηναικού με τον Ολυμπιακό: «Έχει άδικο ο κος Μαρινάκης να λέει ότι δεν μιλάμε για τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ. Έχω επικοινωνήσει μαζί τους και ήδη έχω ζητήσει την παραδειγματική  τιμωρία του Παναθηναϊκού. Αυτό που πρέπει να είναι δεδομένο, είναι να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία. Αυτό θα πρέπει να γίνει για  να μην υπάρχει το κλίμα ότι δεν υπάρχει ισονομία».The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: