Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Γελαδάρης: «Δεν μας υπολογίζει κανείς…»

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα έκαναν δυναμική εμφάνιση οι… αγανακτισμένοι με την πολιτική κατάσταση στη χώρα, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Football League είναι εξαιρετικά πιθανό να δημιουργηθεί αντίστοιχο κίνημα στις τάξεις των ποδοσφαιριστών. Το «Μ» ζήτησε τη γνώμη ενός από τους πλέον έμπειρους ποδοσφαιριστές της κατηγορίας και φετινού MVP της Δόξας Δράμας, Δημήτρη Γελαδάρη, ο οποίος φρόντισε να μην… μασήσει τα λόγια του και να περιγράψει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο την –αν μη τι άλλο- τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο.
Φωνή… βοώντος εν τη ερήμω…
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση, με την οποία η επικύρωση της βαθμολογίας, αλλά και η έναρξη των πλέι-οφ αναστέλλεται μέχρι τις 7 Ιουλίου, ο έμπειρος αμυντικός ήταν πραγματικά καυστικός: «Λογικό δεν είναι να είμαστε αγανακτισμένοι; Όταν βλέπουμε να μην μας υπολογίζει κανένας, να αποτελούμε εμείς οι ποδοσφαιριστές τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Όσο δεν με κούρασαν 17 χρόνια καριέρας, με κουράζει αυτή η κατάσταση. Κάθε χρόνο μένουμε στα ευχολόγια και στην πράξη το μόνο που γίνεται είναι να πηγαίνουμε πολλά βήματα πίσω σε έναν χώρο όπως ο αθλητισμός, που θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κι εύχομαι να μην τύχει ποτέ ξανά σε άλλους, όταν μιλάμε για τέσσερις ομάδες και 120 ποδοσφαιριστές. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα διεξαχθούν τελικά τα πλέι-οφ, τα οποία αν είχαν ξεκινήσει κανονικά, τώρα θα είχαμε τελειώσει. Άλλοι έχουν προγραμματίσει γάμους, άλλοι διακοπές και τα βλέπουν όλα να καταρρέουν, να πέφτουν από τα σύννεφα».
«Πότε θα τηρηθούν επιτέλους οι νόμοι;»
Ο έμπειρος μπακ που αποτέλεσε ρέκορντμαν συμμετοχών φέτος στο πρωτάθλημα στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν για ακόμη μια φορά τα συμφωνηθέντα, καθώς για τους γνωστούς –για την Ελλάδα- λόγους δεν τηρήθηκαν εκ νέου οι νόμοι. «Πρέπει επιτέλους να καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι, να υπάρξουν αποφάσεις και συμφωνίες να τηρηθούν οι νόμοι. Δεν μπορεί με πολιτικά μέσα να παίρνονται αποφάσεις για το μέλλον των ποδοσφαιριστών. Όποια ομάδα έχει υπουργούς, βουλευτές από πίσω καταφέρνει και πιέζει καταστάσεις. Τώρα εμείς τι μπορούμε να γυρίσουμε να πούμε στον κ. Σάμιο που ήταν άψογος απέναντι μας; Ξέρουμε πολύ καλά το πώς αισθάνεται, γιατί είναι από τους ελάχιστους που πληρώνουν στην Ελλάδα. Αισθάνομαι πολύ περήφανος που αγωνίστηκα σε αυτή την ομάδα για ένα χρόνο, με αυτό τον κόσμο, με αυτή τη στήριξη. Αυτή η ομάδα άξιζε και αξίζει να είναι ένα σκαλί παραπάνω» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο 37χρονος αμυντικός και άφησε αιχμές κατά πολλών…

Δεν υπάρχουν σχόλια: