Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Επιβεβαιώνεται ο Σ.Π.(Σοφοκλής Πιλάβιος), δεν τιμωρούνται οι «μεγάλοι»..

Μπορεί στην προηγούμενη ανάρτηση να καυτηρίασαμε τη δήλωση του Προέδρου της Ε.Π.Ο. που «δε νομίζει να υπάρξει υποβιβασμός για κάποια μεγάλη ομάδα», αλλά μάλλον η επιβεβαίωση για τον Σ.Π. υπάρχει εκ των πρότερων. Μια βουτιά στην ιστορία θα μας πείσει για του λόγου το αληθές.
Ο Παναθηναϊκός το 1975 κατηγορήθηκε για δωροδοκία στον αγώνα κυπέλου με τον Ηρακλή στην γνωστή «υπόθεση των λουλουδιών». Η τριμελής επιτροπή της Ε.Π.Ο. με πρόεδρο τον τέως πρόεδρο του Ολυμπιακού Γιώργο Ανδριανόπουλο αθωώνει τον Παναθηναϊκό, που είχε χάσει αρχικά την υπόθεση στο ποινικό δικαστήριο, και τον σώζει από τον υποβιβασμό στην Β΄ εθνική με τον Ανδριανόπουλο να δηλώνει ότι «δεν επείσθην περί της ενοχής του σωματείου».
Το 1982 ο Παναθηναϊκός μπλέκεται και πάλι σε υπόθεση δωροδοκίας με τον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Γιώργο Ορφανίδη να καταγγέλλει ότι ο τότε πρόεδρος της Καστοριάς Γιώργος Χαλκίδης του πρόσφερε δύο εκατομμύρια δρχ. για να έχει μειωμένη απόδοση στον αγώνα Ηρακλή-Παναθηναϊκού για το κύπελλο. Ο Χαλκίδης καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε τρία χρόνια φυλάκιση και απαλλάχτηκε στο εφετείο. Ο Παναθηναϊκός τη γλίτωσε και στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. ελέω κενού στο νόμο καθώς ο δράστης Βαρδής Βαρδινογιάννης ήταν απλώς μέτοχος και όχι μέλος του Δ.Σ. της ομάδας!!!
Η Α.Ε.Κ. το 1986 είναι αυτή που γλιτώνει τον υποβιβασμό, με ποινή αφαίρεσης 4 βαθμών αποτο επόμενο πρωτάθλημα. Ο τότε γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Γιάννης Χρυσοβιτσιάνος, πλησίασε τους ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού, Γιάννη Αντωνιάδη, Γιώργο Σφακιανάκη και Μιχάλη Γαλατίδη, ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση με στο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός, το 1989, κατηγορείται για απόπειρα δωροδοκίας των παικτών της Α.Ε.Κ. Θεολόγη Παπαδόπουλου και Βασίλη Βασιλάκου, από τους Γιώργο και Σταύρο Κοσκωτά και Γιάννη Γούναρη. Τα στοιχεία εις βάρος των κατηγορουμένων είναι αδιάσειστα, ωστόσο ο Ολυμπιακός αθωώθηκε. Το 2002 ο Ολυμπιακός εμφανίζεται και πάλι πρωταγωνιστής αυτή τη φορά στην «παράγκα. Ο Θωµάς Μητρόπουλος συνομιλεί µε τον τότε πρόεδρο του Συνδέσµου ∆ιαιτητών Πειραιά, Γιάννη Σπάθα και ακούγεται το αξέχαστο «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμ…». Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο με συνοπτικές διαδικασίες.
Όπως γίνεται κατανοητό κάτι ξέρει ο Σ.Π. που «δεν το νομίζει» να υποβιβαστεί καμία «μεγάλη» ομάδα.. Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: