Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τα πέντε σημεία που θα κρίνουν το παιχνίδι

Το olaPAOK.gr παρουσιάζει τους τομείς που θα κρίνουν το νικητή στην πολύ κρίσιμη αναμέτρηση του "Δικεφάλου" με τη Βαλερένγκα.



Δε θα είναι καθόλου εύκολο το έργο του ΠΑΟΚ στο Όσλο κόντρα στη Βαλερένγκα. Έχοντας δείξει σημαντικές αγωνιστικές αδυναμίες στα φιλικά και απέναντι σε μια πολύ πιο έτοιμη ομάδα καλείται να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που θα του προσφέρει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
Θα πρέπει να είναι, όμως, πολύ προσεκτικός. Το olaPAOK.gr παρουσιάζει τα σημεία που θα κριθεί η αναμέτρηση και που καλούνται οι παίκτες του ΠΑΟΚ να υπερισχύσουν.
Η λειτουργία του κέντρου άμυνας
Ήταν ο πιο αδύναμος αγωνιστικά κρίκος του ΠΑΟΚ στην προετοιμασία. Μαλεζάς, Τσιρίλο και Σαβίνι είχαν πολλά προβλήματα μη καταφέρνοντας να δημιουργήσουν ένα δίδυμο στο κέντρο της άμυνας που θα πρόσφερε αξιοπιστία και ασφάλεια στον τερματοφύλακα και τους συμπαίκτες τους. Κόντρα στη Βαλερένγκα θα πρέπει οι Τσιρίλο και Μαλεζάς που θα αγωνιστούν, να αποφύγουν τα εύκολα λάθη όταν έχουν την μπάλα στα πόδια τους αλλά και να είναι πιο δυνατοί στη διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα. Η σταθερότητά τους θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τον αρχικό σκοπό του που είναι να μη δεχτεί γκολ.
Τα στημένα
Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε αρκετά γκολ με αυτόν τον τρόπο στην προετοιμασία, έχασε την πρόκριση στον τελικό και γενικώς πλήρωσε τις αδυναμίες του. Απέναντι σε μια πολύ δυνατή στον αέρα ομάδα όπως είναι η Βαλερένγκα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αμυνθούν με πάθος και κυρίως με πειθαρχία. Επίσης θα γίνει προσπάθεια ο ΠΑΟΚ να απειλήσει και αυτός με τις εκτελέσεις των στημένων για να φτάσει στο γκολ και μπορεί να το κάνει καθώς Γκαρσία και Ρομπέρ είναι πολύ καλοί στη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων στις αντίπαλες περιοχές.
Η κατάσταση του Πάμπλο Γκαρσία
Η επέμβαση που έκανε στο γόνατο του στέρησε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, αλλά και τη συμμετοχή στα περισσότερα φιλικά. Είναι ακόμα βαρύς και μακριά από τον καλό του εαυτό. Θα πρέπει, όμως, με την εμπειρία του και το πάθος του να κερδίσει τη μάχη στη μεσαία γραμμή και να προσφέρει ηρεμία στους συμπαίκτες του όταν αναπτύσσει το παιχνίδι.
Η αποτελεσματικότητα του Αθανασιάδη
Είναι ο πιο αποτελεσματικός επιθετικός του ΠΑΟΚ και θα κληθεί αν το αποδείξει και στα επίσημα παιχνίδια. Ο νεαρός φορ θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί κάποια από τις ευκαιρίες που θα του δοθούν για να σκοράρει. Το εκτός έδρας γκολ είναι το κλειδί για την πρόκριση του ΠΑΟΚ και το γνωρίζουν όλοι τους πολύ καλά.
Οι γρήγορες επιστροφές
Η Βαλερένγκα είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα στην αντεπίθεση γιατί έχει πολύ γρήγορους επιθετικούς στα άκρα και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη αν λάβουμε υπόψη πως οι ακραίοι μπακ του ΠΑΟΚ δε διακρίνονται για τα αμυντικά τους χαρίσματα. Χρειάζεται προσοχή και πειθαρχία προκειμένου στις γρήγορες αντεπιθέσεις της Βαλερένγκα να υπάρχουν γρηγορότερες επιστροφές των αμυντικών του ΠΑΟΚ.
Το ίδιο ισχύει, πάντως, και για την άμυνα της Βαλερένγκα που θα πρέπει να οργανώνεται γρήγορα όταν ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βγει στην επίθεση από τα άκρα του.


Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: