Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τελικά μόνο οι μεγάλοι τιμωρήθηκαν

Ανακούφιση νιώσαμε μετά τις τρομερές τιμωρίες που επιβλήθηκαν σε Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου. Τώρα πλέον μπορούμε να μιλάμε για καθαρό ελληνικό πρωτάθλημα. Βέβαια υπάρχουν και οι κακεντρεχείς που λένε ότι την πλήρωσαν μόνο οι «μικροί», αλλά κάνουν λάθος. Την πλήρωσαν και οι «μεγάλοι». Την πλήρωσε και ο ΑΡΗΣ. Ο ΑΡΗΣ, που παρά την πέμπτη θέση που κατέλαβε στο πρωτάθλημα, έμεινε εκτός Ευρώπης, για να παίξει η ομάδα που υποβιβάστηκε. Ο ΑΡΗΣ, που πέρσι ταπείνωνε την κάτοχο του EUROPA LEAGUE, ο ΑΡΗΣ που έγινε η πρώτη και μόνη ελληνική ομάδα (πλην Εθνικής) που έχει κερδίσει μέσα στην Ισπανία, ο ΑΡΗΣ που έκανε όλη τη φίλαθλη Ευρώπη να παραμιλάει γι’ αυτόν τόσο αγωνιστικά όσο και οπαδικά, έμεινε φέτος εκτός Ευρώπης αν και δικαιούνταν να συνεχίσει την εκπληκτική πορεία που έκανε πέρσι. Και έμεινε εκτός Ευρώπης όχι επειδή δεν άξιζε ή επειδή ήταν μπλεγμένος σε οποιοδήποτε σκάνδαλο, αλλά γιατί κάποιοι φωστήρες πήραν καθυστερημένα τις αποφάσεις που έπρεπε και έχουν και το θράσος να θριαμβολογούν και να μιλούν για κάθαρση.
Αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που άλλαξε επί της ουσίας και η συγκεκριμένη απόφαση βγήκε τώρα και όχι πριν ένα μήνα. Γιατί εξ όσων γνωρίζουμε δεν άλλαξε τίποτα.
Η δική μας αίσθηση είναι ότι τελικά, μόνο ένας μεγάλος Σύλλογος τιμωρήθηκε, αφού ο ΑΡΗΣ, σε αντίθεση με τις άλλες δύο ομάδες, ζημιώθηκε χωρίς να έχει κάνει τίποτα μεμπτό. Ίσως η ομάδα μας να έπρεπε να αντιδράσει περισσότερο σε ότι αφορά το θέμα της Ευρώπης και ίσως θα πρέπει να είμαστε πιο επιφυλακτικοί στο μέλλον σε ότι αφορά την αντιμετώπιση μας από τις αρμόδιες αρχές αφού εξαιτίας τους ζημιώθηκε τόσο η ομάδα μας όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σε ότι αφορά τα εσωτερικά μας, δηλώνουμε ανακουφισμένοι από τις κινήσεις της διοίκησης σχετικά με τις αποδεσμεύσεις και τις αναπροσαρμογές που έγιναν και πιστεύουμε ότι έγιναν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για την ομάδα. Ελπίζουμε να δούμε τα ίδια αποτελέσματα και στις υπόλοιπες περιπτώσεις που διαπραγματεύεται η διοίκηση.
Νιώθουμε ικανοποιημένοι για την επένδυση που γίνεται στους νεαρούς παίκτες της ομάδας και στην απόκτηση νέων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που θα κληθούν να ενισχύσουν τόσο την πρώτη ομάδα όσο και τις ομάδες των Κ17, Κ-20.
Μας ικανοποιεί το γεγονός των ορθολογικών κινήσεων που γίνονται σε ότι αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αφού βλέπουμε την ομάδα να μην κάνει ανοίγματα που δεν αντέχει και να επενδύει σε παίκτες που οι περισσότεροι γνωρίζουμε την αξία τους και που όπως φάνηκε θα βοηθήσουν την ομάδα, αντί να αναζητά παίκτες αμφιβόλου αξίας και δανεικούς που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έρχονταν κι έφευγαν από την ομάδα αφήνοντας αρνητικό πρόσημο τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά.
Νιώθουμε ασφάλεια βλέποντας την εμπιστοσύνη που δείχνουν όλοι στο πρόσωπο του προπονητή μας. Πιστεύουμε πολύ σε αυτόν και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην πορεία της ομάδας. Έχει ήδη δείξει από την περσινή χρονιά την αξία του, έχει ήδη δείξει το πόσο εκτιμά την ομάδα στην οποία εργάζεται, έχει ήθος και φιλοδοξίες.
Σε γενικές γραμμές, νιώθουμε ικανοποιημένοι από τις ανωτέρω κινήσεις –εκτός της περίπτωσης της ευρωπαικής μας συμμετοχής- αφού κι εμείς σε αυτό το επίπεδο επιθυμούσαμε να λειτουργήσει η ομάδα.
Κλείνοντας, θα αναφερθούμε στον ΑΡΗΣ FM. Όλοι μας μάθαμε ότι ο σταθμός ανήκει στον όμιλο Τουρώνη. Δεν παύει όμως να φέρει το όνομα του ΑΡΗ και να παρουσιάζεται ως το επίσημο ραδιόφωνο του Συλλόγου από όλους τους φορείς της ομάδας. Καταστάσεις σαν την σημερινή πληγώνουν το όνομα και το πρεστιζ του Συλλόγου και περιμένουμε από τους φορείς του Συλλόγου να ζητήσουν εξηγήσεις από τους υπευθύνους και διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο και η προσβολή του ονόματος του ΑΡΗ καθώς και ότι ο σταθμός θα εξακολουθήσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.
Θεσσαλονίκη, 28 Ιουλίου 2011 Πηγη www.aris enotita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: