Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

«Ζούμε για την Κυριακή, βάλτε μας όλους φυλακή»

Να δείξω κάθε καλή διάθεση και να δεχτώ ότι ο νέος αθλητικός νόμος, που πλασάρεται εδώ και μερικές μέρες, είναι η λύση στα κακά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
«Ζούμε για την Κυριακή, βάλτε μας όλους φυλακή»
Προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως συνηθίσαμε να λέμε, και με σκληρές ποινές για όποιους πιαστούν στα δίχτυα του.
ΟΜΩΣ, για να την πω την αμαρτία μου, βαρέθηκα να καθίσω να τον διαβάσω, ξέροντας ότι το θέμα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι τι γράφουν τα χαρτιά, αλλά τι γίνεται στο τέλος στην πράξη.
ΟΛΑ αυτά τα «ιδιώνυμα», για παράδειγμα, τα είχαμε και παλιά και δεν έδωσαν τίποτα το εντυπωσιακό. Τα ψήφισε ο Ορφανός όταν ήταν υφυπουργός, και επειδή άρχισαν αμέσως μετά τις πρώτες συλλήψεις τα συλλαλητήρια των ΠΑΟΚτσήδων με τα διάφορα... «ζούμε για την Κυριακή, βάλτε μας όλους φυλακή», ήρθε ο Ιωαννίδης και τα έστειλε στο καλάθι των αχρήστων. Ηθελε να χαϊδέψει τα αυτιά των χουλιγκάνων της Θεσσαλονίκης για μαζέψει ψηφαλάκια, οπότε... τελείωσε το έργο.
ΑΛΛΗ πονεμένη ιστορία: Για ακόμη μια φορά γίνονται οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών λέσχες. Εκατό φορές το ίδιο και το ίδιο, με τελευταία και πιο σοβαρή προσπάθεια μετά τα γεγονότα στη Λαυρίου. Ολόκληρα οπλοστάσια βρήκαν τότε σε κάποια καμαράκια, αλλά το μόνο που έγινε ήταν ανακοινώσεις και φωτογραφίες. Τώρα... τρέμουν πάλι οι Τσουκαλάδες!
ΚΑΙ οι έλεγχοι ντόπινγκ θα γίνονται από δω και πέρα πιο αυστηροί. Μόνο που το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνονται έλεγχοι πλέον, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά ώστε να λειτουργήσει σοβαρά το ειδικό κέντρο που θα παίρνει και θα εξετάζει τα δείγματα.
ΦΥΣΙΚΑ θα απαγορεύεται και η μετακίνηση των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι θα πηγαίνουν... μεμονωμένα, θα παίρνουν κανονικά τα εισιτήριά τους, θα μπαίνουν στα γήπεδα στον... ειδικό χώρο που θα υπάρχει για τους φιλοξενούμενους, θα σπάνε, θα καίνε και θα ρημάζουν, και στο τέλος θα φεύγουν κύριοι.
ΤΟ ΙΔΙΟ και με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια κι όλα αυτά τα ωραία, που βαρεθήκαμε να τ' ακούμε και δεν χρειαζόταν να μπουν σ' ένα καινούργιο νόμο για ν' αρχίσουμε να τα ξανασυζητάμε.
ΘΕΛΩ να πω, ότι δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία τι λέει ο κάθε νόμος, αλλά πώς εφαρμόζεται. Και στην ουσία μόνο ένα σημείο αξίζει να προσέξουμε με την ελπίδα πως εκείνοι που θα το ψηφίσουν, θα το βάλουν και να λειτουργήσει κανονικά. Εχει να κάνει με τις εταιρείες σεκιούριτι που χρησιμοποιούν στα ματς οι ΠΑΕ και θα πρέπει να είναι από δω και πέρα «αναγνωρισμένες» και με επαγγελματίες σεκιουριτάδες. Γιατί μέχρι τώρα, η κάθε ποδοσφαιρική εταιρεία έπαιρνε μερικούς από τους γνωστούς και άγνωστους χουλιγκάνους της, τους έντυνε και τους βάφτιζε «προσωπικό ασφαλείας» του αγώνα, τους έδινε κι ένα χαρτζιλικάκι να μη μένουν χωρίς φράγκα τα παιδιά σε καιρούς μεγάλης ανεργίας, και τους ξαμόλαγε μέσα το γήπεδο να δέρνουν πρώτοι, ή να φυγαδεύουν τα... αδέρφια τους και να μην τα πιάνει η αστυνομία.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: