Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Οργή Μπέου για την καταδίκη

«Υπάρχει λόγος που γίνεται όλο αυτό». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Αχιλλέα Μπέο σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ Fm». Ο πρώην, πλέον, πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, μίλησε στον «NovaΣπορ FM» και χαρακτήρισε άδικη την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League με τον υποβιβασμό των «ερυθρόλευκων», ενώ αποκάλυψε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τα κοινά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Είμαι υπέρ της κάθαρσης, αλλά δεν πρέπει να παρασέρνουν αθώα στοιχεία. Υπάρχει κάτι στο κατηγορητήριο και δεν το ξέρω; Υπάρχει κάποιος που να είπε πως δωροδοκήθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο; Είναι διαφορετικό να στερείς τα όνειρα μιας ομάδας και μιας πόλης χωρίς στοιχεία; Έχει ξεφύγει από κάθε νομική λογική», ήταν τα πρώτα λόγια του Αχιλλέα Μπέου και συνέχισε:

«Εγώ ήμουν σίγουρος, γιατί όταν πληροφορήθηκα ότι στις 12 το βράδυ βρίσκονται και συνεδριάζουν και στις 5:00 έβγαλαν την απόφαση. Θεωρώ ότι θα βγει η ηθική συνείδηση. Θα κρίνουν όλη την υπόθεση με αντικειμετικά κριτήρια. Οι μεγαλύτεροι εχθροί μου που είναι ο Πατέρας και ο Κούγιας που είναι οι μεγαλύτεροι ρουφιάνοι, δεν θέλω να πάνε μέσα αν δεν υπάρχουν στοιχεία. Ήρθε ένας μάρτυρας, είτε είναι διαιτητής, είτε ποδοσφαιριστής και είπε με δωροδόκησε ο Αχιλλέας Μπέος; Που είναι τα στοιχεία;
Στην έκθεση της UEFA αναφέρεται κατά 60-70%. Ξέραμε την απόφαση. Όταν η πειθαρχική επιτροπή παίρνει ως κριτήριο την έκθεση της UEFA, που δεν μιλάει για κάτι επίσημο. Που είναι οι λογαριασμοί; Ας τα βρουν... Τα ψάχνει ο ΣΔΟΕ. Και φυλακίζουμε έναν άνθρωπο και του στερούνε την οικογένειά του. Τι φοβούνται; Να αφήσω τα παιδιά μου και να φύγω; Αυτή την στιγμή σας λέω ότι θα πάω να ληστέψω την Εθνική τράπεζα στο Σύνταγμα. Θα πρέπει να συλληφθώ;».

Για τους αγώνες που εμφανίζεται «εμπλεκόμενος», απάντησε: «Δεν μπορείτε να καταδικάζετε έναν άνθρωπο με αερολογίες. Ποιος είναι ο αγώνας; Μιλάμε για το Παναθηναϊκός - Λάρισα; Για το Τρίπολη - Άρης; Αόριστα παιχνίδια. Παίρνετε μια συζήτηση για δεδομένο, μια αόριστη συζήτηση με τον κ. Παπαδόπουλο και δεν παίρνετε υπόψη τους Πατέρα και Ψωμιάδη που μιλούν για συγκεκριμένο παιχνίδι; Εκεί υπάρχει και άνθρωπος και ομάδα. Όλοι θα κριθούμε. Λέτε αυθαίρετα ότι μιλάω με τον κ. Παπαδόπουλο ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι. Ποιο είναι το παιχνίδι; Γιατί; Γιατί υπάρχει προκατάληψη; Να γίνει η κάθαρση. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Κατέστρεψαν ένα δημιούργημα. Μην ισοπεδώνετε τα πάντα.

Βρίσκομαι προσωρινά κρατούμενος. Πιστεύω στην ελληνική Δικαιοσύνη και τους εκπροσώπους τους και θα κρίνουν ότι άδικα βρίσκομαι εδώ. Είναι νομικό θέμα. Ασχολούμαι με αυτό το θέμα. Έχω 5 παιδιά έξω και τα 2 είναι σε ηλικία που χρειάζονται τον πατέρα τους. Το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, υπάρχουν το ΔΣ, οι τοπικοί φορείς και να ασχοληθούν. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με το ποδόσφαιρο. Έχω πάρει κάποιες αποφάσεις που δεν πρόκειται να αλλάξουν. Πρέπει να δω τα πράγματα διαφορετικά. Ο άνθρωπος έχει μάθει να επιβιώνει από καταστάσεις. Πρέπει και εγώ να ανταπεξέλθω. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που με απασχολεί. Η απόφαση για τον Ολυμπιακό είναι άδικη».

Για το αν υπάρχει στοχοποίηση, ανέφερε: «Υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό. Εγώ ζητάω για μια ομάδα, που κέρδισε μέσα στον αγωνιστικό χώρο τα πάντα. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει στο Europa League για τον Μπέο ή τον κόσμο. Αλλά για όλη την Ελλάδα. Σίγουρα θα επηρεάσει ποδοσφαιριστές και έχει να κάνει με ένα εθνικό θέμα. Έχει διαφορά. Είναι νομικό το θέμα. Υπήρχε λόγος και αυτό δείχνει σκοπιμότητα. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή δεν βασίζεται πουθενά. Ποιος πουλάει και έχει γίνει στόχος; Είναι ο Αχιλλέας Μπέος και το πληρώνω αυτό».

Για το αν είναι αισιόδοξος για την επιτροπή Εφέσεων, απάντησε: «Η προσωπική μου υπόθεση είναι ότι κατήργησαν νόμους του Αρείου Πάγου. Οι ενστάσεις των νομικών δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Θα κριθούν όλοι. Υπάρχουν κι άλλοι μέθοδοι. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Δεν μπορεί να μείνει έτσι αυτό το θέμα. Είμαι υποχρεωμένος να «καθαρίσω» το όνομά μου. Αν ήμουν ένοχος θα έλεγα ότι ήμουν ένοχος. Δεν έχω έκθεση του ΣΔΟΕ να λέι κάτι. Πως;

Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός Βόλου πάει στην δευτεροβάθμια επιτροπή, είναι ειλημμένη απόφαση και δίνω μια συμβουλή. Τη «μάχη» και τις δυνάμεις να τις κρατήσουν για το CAS και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το έχω πει σε πολλά άτομα. Εμένα άλλαξε η ζωή μου. Το ποδόσφαιρο έχει τελειώσει. Εύχομαι αυτοί που ξεκίνησαν την κάθαρση να μην είναι μια κάθαρση προσώπου».

Τέλος, για τις συνθήκες κράτησής του στις φυλακές Ναυπλίου, τόνισε: «Υπάρχει ένας σεβασμός, μια εκτίμηση και μια κατανόηση και περιμένω την ελληνική Δικαιοσύνη και να μπορέσω να βγω και να δρομολογήσω την ζωή μου όπως την έχω σχεδιάσει τις μέρες που είμαι εδώ».





Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: