Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Πάρε κόσμε...

Μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής Καβάλα και Βόλος έπεσαν στη δεύτερη κατηγορία. Διαβάστε ποιοι παίκτες τους μπορούν να απασχολήσουν τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.
Πάρε κόσμε...
Να ξεκαθαρίσουμε αρχικά πως η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague δεν είναι τελεσίδικη, καθώς Καβάλα και Βόλος θα ασκήσουν έφεση. Τα πράγματα ωστόσο μοιάζουν δύσκολα και για τις δυο ομάδες.
Ήδη αρκετοί ποδοσφαιριστές από την Καβάλα αρνούνται να επιστρέψουν στις προπονήσεις εδώ και καιρό (Ντουγκλάο, Αμπντούν, Ντιέ, Ονουάτσι), ενώ σε περίπτωση οριστικού υποβιβασμού υπάρχει πιθανότητα αρκετοί να αποδεσμευτούν.
Εμείς λοιπόν θα ασχοληθούμε με τους παίκτες που σε περίπτωση που μείνουν ελεύθεροι θα μπορέσουν να κλείσουν από... χθες σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Ήδη αρκετοί από αυτούς φέρονται να είναι στην κορυφή της λίστας αρκετών συλλόγων της Superleague.

Μία χρυσή ενδεκάδα
Γιακούποβιτς (Τερματοφύλακας): Ο Ελβετός πορτιέρο ήταν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Θεωρείται εξαιρετική περίπτωση και δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα. Είναι 26 ετών μόλις.
Σανκαρέ (κεντρικός αμυντικός): Ούτε αυτός θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα. Αμυντικός με στοιχείο του τη δύναμη, την ταχύτητα, καθαρίζει τις φάσεις στο χώρο ευθύνης του. Στα μειονεκτήματα ότι είναι επιρρεπής στις γκέλες. Είναι μόλις 27 ετών.
Ζαραδούκας (άκρα άμυνας): Ίσως ο κορυφαίος αριστερός μπακ της περσινής σεζόν. 26 ετών, γρήγορος, καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, καλό πόδι για σέντρα. Μειονέκτημα ότι πρέπει να δυναμώσει λίγο. Μπόνους ότι παίζει και δεξιά.
Ντουγκλάο (κεντρικός αμυντικός): Δεν χρειάζεται συστάσεις. Ίσως ο κορυφαίος, μαζί με τον Αβράαμ Παπαδόπουλο, αμυντικός στο πρωτάθλημα βάσει παρουσίας. Είναι 25 ετών, ψηλός, γρήγορος, σκοράρει, κόβει. Για τον χαρακτήρα του τα ξέρετε όλοι. Αν δεν είχε αυτό το ελάττωμα θα έπαιζε σε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο.
Οικονόμου (άκρα άμυνας): Εξαιρετική περίπτωση και αυτός αν και πέρσι ταλαιπωρήθηκε από ένα σοβαρό τραυματισμό. Είναι 24 ετών, παίζει αριστερά αλλά και δεξιά αν χρειαστεί. Είναι πολύ καλός αμυντικά και γρήγορος.
Άλβαρες (αμυντικός μέσος): Τρομερή περσινή σεζόν. Αμυντικός χαφ "σκυλί", θυσιάζεται για την ομάδα του και το είδαμε σε πολλά παιχνίδια. Είναι 30 ετών, έμπειρος, αρχηγός.
Ντιέ (κεντρικός χαφ): Αν ήταν πιο νέος (33 ετών) θα μιλούσαμε για τον ορισμό του box-to-box μέσου. Αρχοντικό στιλ στη μεσαία γραμμή, τρέχει αρκετά, μαρκάρει, φτιάχνει παιχνίδι και σκοράρει.
Αμπντούν (δεξιός χαφ): Μάλλον θα γίνει σφαγή για τον Αλγερινό αν μείνει ελεύθερος. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Σπουδαία τεχνική κατάρτιση, σκόρερ, φτιάχνει παιχνίδι, παίρνει πρωτοβουλίες και είναι 24 ετών και διεθνής.
Μόνχε (αριστερός χαφ): Λίγο τραμπουκάς αλλά σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Γρήγορος, συμμετέχει σε άμυνα και επίθεση, φοβερό αριστερό πόδι, μαρκάρει μέχρι το τέλος. Είναι 29 ετών και μπορεί να προσφέρει σε υψηλό επίπεδο.
Ονουάτσι (επιθετικός): Στα 26 του χρόνια είναι πολυεργαλείο. Παίζει στην επίθεση και στα άκρα. Μαρκάρει, σκοράρει αρκετά (24 γκολ τα τελευταία δυο χρόνια) και έχει σταθερή απόδοση. Πλησιάζει προς Κύπρο μεριά.
Μάρτιν (επιθετικός): Σπουδαίος φορ. Ξεκίνησε τη σεζόν εντυπωσιακά με δυο γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια και δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα. Είναι 30 ετών, βγάζει ασίστ και το στιλ του θυμίζει αρκετά εκείνο του Μπλάνκο, μόνο που διαθέτει καλύτερη τεχνική κατάρτιση.
Πάγκος...
Ουμπίδες: Ο Mr. ασίστ του πρωταθλήματος αν δεν είχε συχνούς τραυματισμούς ήδη θα έπαιζε σε μεγαλύτερη ομάδα. Είναι 30 ετών, παίζει στα δεξιά, έχει καλή τεχνική, είναι ομαδικός, σκοράρει, είναι γρήγορος.
Μητρόπουλος: Ο νεαρός αμυντικός μέσος (παίζει και σαν κεντρικός αμυντικός) είναι μόλις 21 ετών και πέρσι διακρίθηκε στο τέλος του πρωταθλήματος. Σπουδαίο ταλέντο που πατάει και περιοχή.
Καρντόσο: Σαν τον Άλβαρες και αυτός. Τρέχει ακατάπαυστα, μαρκάρει σαν "σκύλος", έχει τη δυνατότητα να βγάλει και τη μπάλα μπροστά. Στα 32 του χρόνια πλέον.
Μπρέσκα: Και αυτός 32 ετών αλλά σφαίρα! Σκόρερ, δημιουργός, γενικά κάνει δική του τη δεξιά πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: