Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

O Τσιώλης δίνει ξανά όραμα στον Αρη!!

Η καλή εικόνα του Αρη στο πιο δυνατό –μέχρι τώρα– φιλικό έδωσε τη δυνατότητα στους φίλους της ομάδας να κάνουν όνειρα. Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος.
O Τσιώλης δίνει ξανά όραμα στον Αρη
Δικαιολογημένα, καθώς ο νέος Αρης που χτίζει ο Τσιώλης εκπέμπει υγεία και προετοιμάζεται σε γερές βάσεις. Χωρίς παλινδρομήσεις. Με ένα ξεκάθαρο σχέδιο, εναρμονισμένο πλήρως με τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ. Ελλείψει μεγαλομετόχου και με κύριο έσοδο την αμέριστη στήριξη του κόσμου του, έχει για πρώτη φορά όλες τις προϋποθέσεις να κάνει ένα βήμα πιο ψηλά.
Για να είμαστε ακριβείς, έχει την πετυχημένη συνταγή, που ακούει στο όνομα «Σάκης Τσιώλης». Στη μετά Κούπερ εποχή, οι Κίτρινοι έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Διαθέτουν τον καλύτερο Ελληνα προπονητή και έναν άνθρωπο που σε όλη αυτήν την πορεία του έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής, όπου και αν εργάστηκε και με όποιες συνθήκες και αν του ζητήθηκε να φτιάξει καλές ομάδες. Ο Τσιώλης είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Κυρίως μετά το διαζύγιο με έναν καταξιωμένο τεχνικό που είχε κάνει μεγάλα πράγματα πριν έρθει στου Χαριλάου –βλέπε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βαλένθια– και που άφησε το στίγμα του βαθιά χαραγμένο στους Κίτρινους.
Το ζητούμενο λοιπόν αυτήν τη στιγμή είναι να βρεθούν και τα κατάλληλα υλικά. Μια πρώτη ανάγνωση των δεδομένων, έτσι όπως φανερώθηκαν στον τελευταίο αγώνα με την Πενιαρόλ, αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης της επίθεσης. Ενας καλός επιθετικός –τύπου Μήτρογλου– θα μπορούσε μαζί με τον Σολτάνι να συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο στο 4-4-2 που δουλεύει ο Τσιώλης. Η λύση του Τσέζαρεκ είναι καλή, αλλά σίγουρα ο Αρης θέλει έναν, αν όχι δύο καλούς επιθετικούς. Η ηγετική παρουσία του Φατί στη μεσαία γραμμή αποτελεί εγγύηση, ο Λαζαρίδης στην άμυνα εμπνέει σιγουριά, ενώ και η απόκτηση του Παντελή Καπετάνου αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αφησα για το τέλος τον Καστίγιο. Μαθαίνω ότι το μεγάλο στοίχημα του προπονητή είναι να βγάλει ξανά όλες τις αρετές του Μεξικάνου, ζητώντας του ένα πιο μεστό παιχνίδι και επικεντρώνοντας στην ουσία.
Αν σε όλα αυτά τα θετικά συνυπολογίσουμε και τα νέα παιδιά, που είναι έτοιμα να αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους δώσει ο τεχνικός της ομάδας, τότε η επόμενη μέρα μπορεί να είναι πολύ καλύτερη. Με μία ή, ακόμη καλύτερα, δύο προσθήκες στη γραμμή κρούσης, ο Αρης θα μπει στον νέο μαραθώνιο της Σούπερ Λίγκας πιο οργανωμένος από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Και, το κυριότερο, με πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα του που έχουν καταλάβει, από τον περσινό δεύτερο γύρο, τι ακριβώς πρέπει να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: