Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

«Οικονομίας» το ανάγνωσμα στον Άρη!!

Πρώτο μέλημα των ανθρώπων του Άρη αμέσως μετά τη λέξη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου δεν ήταν άλλο από την «οικονομία» στον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς. Για να συμβεί αυτό φυσικά υπήρχαν δύο δρόμοι. Αφενός οι αποδεσμεύσεις των ποδοσφαιριστών που είτε δεν υπολογίζονταν είτε είχαν «βαριά» συμβόλαια, αφετέρου οι μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών που ναι μεν θεωρήθηκε ότι μπορούν να προσφέρουν, αλλά όχι με τις αποδοχές της περασμένης σεζόν. Το… χορό έσυραν οι Τσεσνάουσκις, Οριόλ, Κάλβο που έχουν ήδη αποχωρήσει, ενώ στον αντίποδα αρνήθηκαν να «χορέψουν» οι Τόχα, Τσέζαρεκ και Πορτίγια, που συμφώνησαν να παραμείνουν και τη νέα αγωνιστική περίοδο, την ίδια στιγμή που τέσσερις περιπτώσεις παραμένουν ακόμη «ανοικτές»…
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ
Το καλοκαίρι μπορεί να πει κανείς πως ξεκίνησε αρκετά καλά για τη διοίκηση των «κιτρίνων», καθώς λύθηκαν τα συμβόλαια δύο ποδοσφαιριστών που ασφαλώς δεν υπολογίζονταν από τον Σάκη Τσιώλη για τη νέα σεζόν. Μιλάμε φυσικά για τον Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις που δέχθηκε να αποχωρήσει χωρίς αποζημίωση, καθώς είχε ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ίντερ Μπακού, μαζί με τον συμπατριώτη του Βερπακόφσκις, που αποχώρησε από τον Εργοτέλη. Τη συνέχεια έκανε ο Οριόλ Λοθάνο, που παρότι είχε έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, κλήθηκε να λύσει το πολύ «βαρύ» συμβόλαιο του και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Μούρθια. Ο τελευταίος στη λίστα των αποχωρήσεων, δεν ήταν άλλος από τον Τόνι Κάλβο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, του οποίου η καριέρα εδώ και καιρό είχε πάρει την κατιούσα, συζήτησε με τη διοίκηση και έλυσε το συμβόλαιο του, μετά από ένα εξάμηνο παρουσίας του στην ιταλική Πάρμα, όπου φυσικά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Απόλυτα χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην… πασίγνωστη Λέφσκι Σόφιας.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ
Στην αρχή του καλοκαιριού το κλίμα για δύο ποδοσφαιριστές του ρόστερ είναι αλήθεια πως ήταν ιδιαίτερα «βαρύ» για διαφορετικούς λόγους και σαφέστατα γίνεται λόγος για τους Κρίστιαν Πορτίγια και Χουάν Τόχα. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος έδειξε μεταμέλεια και επανήλθε στο έμψυχο δυναμικό των «κιτρίνων» από χθες, ενώ από την άλλη ο Κολομβιανός αποδέχθηκε μείωση της τάξεως του 25% και παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη. Κάτι ανάλογο με τον Τόχα συνέβη και με τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο οποίος με την επιστροφή του από την Κροατία συζήτησε με τη διοίκηση και συμφώνησε να παραμείνει, έστω και με μειωμένες αποδοχές, δείχνοντας πίστη στις δεδομένες δυνατότητες του για τη νέα χρονιά.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ
Αν και είναι δεδομένο πως η… αρχή έχει ήδη γίνει, παραμένουν τέσσερα ακόμη «αγκάθια» για τη διοίκηση, που μέσα στις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να… απαλλαγεί με τη μέθοδο της λύσης των συμβολαίων τους. Πρώτος απ’ όλους, ποιος άλλος από το Νάτσο Γκαρσία, ο οποίος εντάσσεται στην κατηγορία… Κάλβο τα τελευταία χρόνια και το συμβόλαιο του κρίνεται απίστευτα βαρύ (450.000 ευρώ) για τα δεδομένα του Άρη. Για τον Βολιβιανό όμως υπάρχει ενδιαφέρον από την Μπολιβάρ για την ανανέωση του δανεισμού του και ο Άρης είναι φυσικά διατεθειμένος να τον παραχωρήσει ακόμη και… τζάμπα. Από εκεί και πέρα μια κατηγορία… μόνοι τους, συνθέτουν οι Αραβίδης, Κουλουχέρης και Μενδρινός. Οι τρεις ποδοσφαιριστές έχουν κληθεί από τη διοίκηση να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, λύνοντας φυσικά τα συμβόλαια τους. Στους τρεις δόθηκε άδεια δέκα ημερών, όμως πλέον αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Αραβίδης ζήτησε να επεκταθεί η άδεια του, ο Κουλουχέρης εξακολουθεί να αναζητεί ομάδα με δεδομένο το φιλολογικό ενδιαφέρον της Λάρισας για την απόκτηση του, ενώ ο Μενδρινός εξακολουθεί να αναζητεί το νέο του «σταθμό».
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: