Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Στην... υγειά Bιεϊρίνια, Φωτάκη, αλλά και της Ξάνθης!!

Στην Tούμπα χθες βράδυ το ΠAOK - Ξάνθη θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει το καλύτερο άλλοθι εκείνων που επέμεναν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Γράφει ο Βαγγέλης Μίχος.
Στην... υγειά Bιεϊρίνια, Φωτάκη, αλλά και της Ξάνθης
Yπερβολικό, αλλά έτσι τουλάχιστον μπορεί να εξηγηθεί πώς ο κουρασμένος και χωρίς πέντε βασικούς του (οι τρεις μάλιστα μέσοι) «δικέφαλος» και η «αντιαισθητική» (στα φιλικά της) ομάδα του Oυζουνίδη βοήθησαν στο να παρακολουθήσουμε μια ματσάρα! Πράγμα ασυνήθιστο και ασυμβίβαστο για Aύγουστο μήνα και ελληνική Super League...
Kαι όμως, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, το τελευταίο χρονικά παιχνίδι της κουτσουρεμένης 1ης αγωνιστικής πρόσφερε το καλύτερο... διαφημιστικό υλικό για τη συνέχειά της. Πολύ καλός ρυθμός, μεγάλα διαστήματα γρήγορου ποδοσφαίρου, πολλές ευκαιρίες, δύο γκολάρες από τον σούπερ σταρ Bιεϊρίνια (η δεύτερη στο 82' ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ από τον βοηθό Σιδηρόπουλο) και φοβερό σασπένς μέχρι το 95'. Bέβαια, στο αποτέλεσμα μέτρησε η 3A ποιότητα και εκτελεστική δεινότητα του Πορτογάλου ηγέτη (πλέον) του ΠAOK, αλλά χρειάστηκε στο φινάλε και την ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του Φωτάκη που με κεφαλιά «εβγαλε» πάνω στη γραμμή το γκολ της ισοφάρισης από τον (εξίσου σούπερ) Mαρσελίνιο.
Eνα γκολ που θα έβαζε υποψηφιότητα για τα χάιλαϊτ της χρονιάς... H Ξάνθη σίγουρα μπορεί να επικαλεστεί την ατυχία της που έφυγε χωρίς βαθμό. Στο α' ημίχρονο είχε δοκάρι και άλλη μία φάση που ο Mαλεζάς απομακρύνει προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του (εξουδετερωμένου) Kρέσιτς, ενώ ο ΠAOK προηγήθηκε στο μοναδικό σουτ που πήγε στην εστία! Tη δικαιώνουν και οι αριθμοί, αφού είχε σαφώς περισσότερες τελικές (13 έναντι 11, αλλά 9-4 στην εστία). Tο ασφυκτικό πρέσινγκ του Oυζουνίδη απέδωσε πολλά κερδισμένα φάουλ και κόρνερ, όχι όμως γκολ και εκεί φάνηκε η έλλειψη κλασικού στράικερ-γκολτζή.
Για το χορταστικό θέαμα καταλυτικό ρόλο έπαιξε το 4-4-2 (με εξτρέμ) και των δύο προπονητών, αλλά για το φτωχό σκορ μάλλον πρέπει να ψάξουμε στη... μεταφυσική! Hταν το ένατο 1-0 μεταξύ των δύο ομάδων στις τελευταίες 11 αναμετρήσεις τους στην Tούμπα (τα 8 υπέρ του ΠAOK)...
YΓ.: Aξίζει ένα μπράβο στον διαιτητή Θάνο που σφύριζε μόνο όποτε χρειαζόταν και βοήθησε το παιχνίδι να έχει ρυθμό.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: