Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μπορεί να οργιάσει αν βρει ισορροπία!!

Σε ένα νόμισμα υπάρχουν όψεις. Όπως και στον ΠΑΟΚ. Η μία είναι αυτή που αφορά το δημιουργικό κομμάτι. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Μπορεί να οργιάσει αν βρει ισορροπία
Μαζί με τα δύο γκολ, ο ΠΑΟΚ έκανε οκτώ με δέκα κλασικές ευκαιρίες. Το γκολ που ακύρωσε ο Δημητριάδης από την Καστοριά, είναι μία φάση πολύ ύποπτη αν αναλογιστεί κανείς πως ο παίκτης που καλύπτει τον Κλάους είναι μπροστά του. Την καταπίνω και συνεχίζω.
Αυτές οι φάσεις έγιναν με τον ΠΑΟΚ να μη διαθέτει σχεδόν όλο τον βασικό του άξονα. Ο Κοντρέρας με τον Τσιρίλο εκτός, ο Γκαρσία, ο Λαζάρ και ο Ίβιτς εκτός. Είναι ξεκάθαρο πως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στον τομέα δημιουργία. Υπάρχει βέβαια και ποιότητα η οποία κάνει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ καθόλου μονοδιάστατο. Δύο επιθετικά μπακ που βοηθάνε Γεωργιάδη και Βιεϊρίνια, Κλάους, Σάλπι και βοήθειες από Φωτάκη. Ο ΠΑΟΚ βγάζει πέντε γρήγορους παίκτες για γκολ. Θετικό στοιχείο το κρατάμε, πόσο μάλλον όταν υπήρχαν όλες αυτές τις απουσίες.
Για να υποστηριχτεί αυτή η δυνατότητα της ομάδας, χρειάζεται σίγουρα ένας καλύτερος αμυντικός μέσος, όπως και ένας σοβαρός δεξιός αμυντικός. Δε αναφέρομαι σε λύσεις βάθους, αλλά σε πρώτης γραμμής. Ο Αρίας και ο Έτο, έχουν λιγότερα χαρακτηριστικά από αυτά που μπορούνε να υποστηρίξουν αυτό το «τρελό» παιχνίδι του Μπόλονι.
Όταν επιστρέψουν οι παίκτες που έλλειπαν, σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να είναι καλύτερος στο σετ παιχνίδι, να ψάξει το γκολ με μεγαλύτερη υπομονή, να κάνει πράγματα τα οποία δεν θα προσφέρουν ανησυχία στο κοινό. Τότε, θα φανούν και λιγότερο οι αδυναμίες του Αρίας και του Έτο.
Μεταγραφές θα γίνουν και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το θέμα είναι πως ο Μπόλονι εμμέσως ζήτησε επιθετικογενή παίκτη χωρίς να ξεκαθαρίσει αν θέλει φορ ή ακραίο. Μάλλον φορ που παίζει και στις πλευρές θέλει.
Αν υποθέσουμε πως υπάρχει ανάγκη και για ένα εξάρι, θα καταλήξουμε πως η περίπτωση Τζιόλη είναι η πλέον κοντινή σε αυτό που ψάχνει ο ΠΑΟΚ. Για στόπερ… τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση από τον Ρίβας που αποτελεί ερωτηματικό.
Σημασία έχει πως κερδίσαμε, πως είμαστε αήττητοι σε πέντε επίσημους αγώνες ιδιαίτερης διαχείρισης, πως έχουμε 9-1 γκολ υπέρ μας. Η τύχη καμιά φορά βοηθάει τους ικανούς να κερδίσουν χρόνο, αλλά θα γυρίσει την πλάτη αν σύντομα δεν βρεθούν λύσεις στα ερωτήματα που έχουν παρουσιαστεί μέσα από την εικόνα της ομάδας.
Μέχρι την Τετάρτη, θα ξέρουμε αν έγινε ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στα μεταγραφικά. Και δεν αναφέρομαι σε μεταγραφές αεροδρομίου, αλλά σε παίκτες που θα καλύψουν κομμάτια του παζλ που λείπουν.
Πηγή: paok24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: