Όλοι ξέρουμε τι κάνουν και τι όχι οι διεθνείς εντός παρκέ. Γι’ αυτό και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τι κάνουν εκτός των τεσσάρων γραμμών.
Το gazzetta.gr ρώτησε και έμαθε τι κάνουν οι διεθνείς όταν δεν παίζουν μπάσκετ. Ποια είναι τα χόμπι τους, πώς ντύνονται, τι τους αρέσει να κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα.
Αντώνης Φώτσης
Πριν από δύο χρόνια, η ζωή του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος άλλαξε. Ο ερχομός του γιου του τον άλλαξε σε μεγάλο βαθμό και πλέον περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί μαζί του. Μεγάλη του τρέλα; Τα γρήγορα αυτοκίνητα. Όταν δεν είναι σε ένα αυτοκίνητο, του αρέσει να παίζει με βενζινοκίνητα. Το μπάσκετ είναι η ζωή του και δεν τον νοιάζει όπου και να βρίσκεται. Είτε στην Αθήνα είναι, είτε στη Μόσχα είτε στο Μέμφις, είτε στη Μαδρίτη είτε στο Μιλάνο είτε σε μια παραλία, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να παίζει μπάσκετ. Αγαπημένος του προορισμός για διακοπές οι Παξοί. Του αρέσει να ακούει χιπ χοπ, ενώ όλοι οι συμπαίκτες του έχουν να λένε για τις... πλάκες που κάνει καθημερινά στα αποδυτήρια. Γενικά αποφεύγει τη μεγάλη ζωή, του αρέσει να ζει ήρεμα με την οικογένειά του.
Νίκος Ζήσης
Όπως και στον Αντώνη Φώτση, έτσι και στον Νίκο Ζήση, αρέσουν πάρα πολύ τα γρήγορα αυτοκίνητα. Ο λόγος όμως που πια δεν τα προτιμά, είναι ο ερχομός του παιδιού του. Καρότσια, ρούχα και όλα όσα χρειάζεται το μωρό, δεν έχουν θέση σε διθέσια αυτοκίνητα και έτσι πλέον ο γκαρντ της Σιένα προτιμάει τα οικογενειακά. Ο 28χρονος γκαρντ προτιμάει να ντύνεται πιο κάζουαλ. Εάν τον ψάξετε στα μπουζούκια δεν θα τον βρείτε. Ίσως μπορεί να περάσει καμιά βόλτα από τον Αντώνη Ρέμο, αλλά και αυτό θα γίνει σπάνια. Από τότε που παντρεύτηκε με τη Φανή, είναι συνέχεια στο σπίτι και τώρα που ήρθε και το μωρό, δεν ξεκολλάει. Περνάει απίστευτες ώρες στο ίντερνετ και παρακολουθεί ΝΒΑ περισσότερο και από τους Αμερικανούς. Μικρός ήθελε να γίνει πιανίστας, αλλά τον κέρδισε το μπάσκετ. Του αρέσει να πηγαίνει για φαγητό με φίλους και το καλοκαίρι περνάει... απαραίτητα, έστω και για λίγο, από τη Χαλκιδική. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια στην Εθνική ομάδα, που δεν θα μοιραστεί το δωμάτιο του με τον... αδερφό του, Βασίλη Σπανούλη.
Νικ Καλάθης
Ζει και λειτουργεί όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Περνάει απίστευτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή και συνηθίζει να κάνει τη νύχτα... μέρα μια και οι περισσότεροι φίλοι του, αλλά και η οικογένεια του είναι στις ΗΠΑ, οπότε για τους μιλήσει περιμένει να ξημερώσει εδώ, λόγω της διαφοράς στην ώρα. Είναι ήρεμο παιδί και δεν κάνει τρέλες. Του αρέσει πολύ η τεχνολογία, συνεπώς Facebook και Skype είναι τα... αγαπημένα του. Προσπαθεί ακόμη να αντιληφθεί τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και να προσαρμοστεί σε αυτόν.
Βασίλης Ξανθόπουλος
Από μικρός φαινόταν πως θα έπαιζε μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο. Ξεχώριζε όπως η μύγα μέσα στο γάλα από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του, αλλά το ότι όλα έδειχναν πως θα γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, δεν τον έκανε να αφήσει τα μαθήματα. Είναι φοβερά δεμένος με την οικογένειά του και ιδιαίτερα με τον πατέρα του. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές και το όνειρό του ήταν να αγωνιστεί και στην Ανδρών. Το φετινό καλοκαίρι θα το θυμάται για πάντα, γιατί το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα στα παρκέ της Λιθουανίας. Το καλοκαίρι του 2011, όμως, θα το θυμάται και για έναν ακόμη λόγο - Ιούλιο Μαρία.
Κώστας Καϊμακόγλου
Όπως ήταν στα 18 του, έτσι είναι και τώρα. Δέκα χρόνια αργότερα. Αρκετά φιλικός και προσιτός, του αρέσει να περνάει ώρες με τους φίλους του και την Λιάνα, την αρραβωνιαστικιά του. Παιδί της τεχνολογίας και αυτός, του αρέσει πολύ να ενημερώνει... τον λαό που βρίσκεται μέσω Twitter και Facebook. Του αρέσει να ντύνεται με... χρώματα και έχει ένα αρκετά αθλητικό στιλ. Το μπάσκετ είναι η ζωή του και περνάει αρκετές ώρες στο παρκέ. Μέχρι πριν από λίγους μήνες... μοιραζόταν το ίδιο αυτοκίνητο με την αδελφή του, ενώ όποτε έχει έστω και ένα... απόγευμα ρεπό, κάνει ένα ταξιδάκι. Λατρεύει τα ταξίδια, ιδιαίτερα στο εξωτερικό και σχεδόν κάθε καλοκαίρι πηγαίνει μια βόλτα στις ΗΠΑ.
Δημήτρης Μαυροειδής
Στο Μπιλμπάο βρήκε ό,τι ακριβώς ζητούσε. Ηρεμία, μπάσκετ και μια όμορφη και ήσυχη πόλη για να ζήσει. Βέβαια του έλειψε η Ελλάδα και κυρίως οι φίλοι του, αλλά ο Κώστας Βασιλειάδης φρόντισε για αυτό. Ο 26χρονος σέντερ ασχολείται πολύ με το ίντερνετ, αλλά περισσότερο προτιμά τη... ζωντανή επαφή και όχι εκείνη μέσω υπολογιστών. Χαμηλών τόνων, σπουδάζει ιατρική, του αρέσουν ταινίες με σούπερ ήρωες, αγαπημένος του ηθοποιός ο Άντονι Χόπκινς και όποτε δεν βλέπει Irom Man, Batman και Superman, το γυρίζει στα θρίλερ. Του αρέσει να ντύνεται κάζουαλ ενώ το φετίχ του είναι τα ρολόγια.

Γιάννης Μπουρούσης
Κρύβει μέσα του ένα παιδί. Αυθόρμητος, δεν του αρέσει να συμβιβάζεται, αλλά πάντα φιλικός. Όταν θέλει κάποιος να κάνει πλάκα φωνάζει τον σέντερ της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, ο οποίος δεν χαλάει χατίρι σε κανέναν. Του αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα και η θάλασσα. Τρελαίνεται για λαϊκή μουσική και συνήθως περνάει τις ελεύθερες ώρες του με φίλους. Θα του λείψει ο κολλητός του, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, αλλά στο Μιλάνο μια χαρά θα τα περάσει και με τον Αντώνη Φώτση, με τον οποίο φαίνεται να έχουν κολλήσει.
Κώστας Κουφός
Ζει και αναπνέει για να παίζει μπάσκετ. Το μεγάλο του όνειρο το έχει κάνει ήδη πραγματικότητα. Παίζει στο ΝΒΑ, δίπλα σε παίκτες που μέχρι πριν από λίγα χρόνια θαύμαζε στην τηλεόραση. Αρκετά δεμένος με την οικογένειά του και ιδιαίτερα με τη μητέρα του Κάθι. Το ποντίκι του υπολογιστή έχει γίνει προέκταση του χεριού και το Facebook το διαδικτυακό σπίτι του. Του αρέσει να παρακολουθεί αγώνες ΝΒΑ και ακούει πολύ R ’n’ B. Σχεδόν κάθε Κυριακή πηγαίνει στην εκκλησία, ενώ έχει δηλώσει σε συνέντευξή του πως όταν σταματήσει το μπάσκετ, ίσως γίνει παπάς.
Μάικλ Μπράμος
Εάν κανείς ανοίξει ένα λεξικό και ψάξει στη λέξη «ήσυχος» για συνώνυμο, τότε μην εκπλαγεί εάν δει δίπλα το όνομα του Μάικλ Μπράμος. Ο φόργουορντ της Γκραν Κανάρια μπορεί να βρίσκεται δίπλα σου και εάν δεν σε σκεπάσει με τα 198 εκατοστά του, να μην τον καταλάβεις. Αφοσιωμένος στον στόχο του που δεν είναι άλλος από το να κάνει μεγάλη καριέρα ως μπασκετμπολίστας. Του αρέσει πάρα πολύ να βλέπει ταινίες και ακόμη και μία ώρα να διαρκεί ένα ταξίδι, θα ανοίξει το laptop του, το οποίο ποτέ δεν αποχωρίζεται. Όποτε δεν βλέπει ταινίες, σερφάρει στο ίντερνετ.
Κώστας Παπανικολάου
Όταν είναι εκτός παρκέ, του αρέσει να χαλαρώνει με φίλους παίζοντας μπόουλινγκ και είναι μόνιμος πελάτης στα σινεμά. Έχει παθολογική αδυναμία στη μητέρα του και είναι αρκετά χαμηλών τόνων. Πριν από λίγους μήνες απέκτησε το πρώτο του αυτοκίνητο και πιστεύει αρκετά στον Θεό. Θεωρεί πως δεν έχει καταφέρει τίποτα στην καριέρα του και δουλεύει καθημερινά με τις ώρες, ώστε να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Έχεις λίγους φίλους, αλλά καλούς. Του αρέσει να ντύνεται με άνετα ρούχα και όποτε βρίσκει χρόνο περνάει μια βόλτα από το Facebook.
Κώστας Βασιλειάδης
Παιδί της Θεσσαλονίκης, με κάθε ευκαιρία πηγαίνει στην πόλη του και περνάει ατελείωτες ώρες με τους φίλους του και την οικογένειά του. Η Ελλάδα φαίνεται πως τον έχει ξεχάσει, γι’ αυτό και εκείνος τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο εξωτερικό. Ήρεμο παιδί, του αρέσει όμως να ντύνεται και να κουρεύεται κάπως... extreme. Σπάνια νευριάζει και συνήθως είναι χαμογελαστός και πρώτος στον χαβαλέ. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη τρέλα με τα αυτοκίνητα, αλλά δεν λέει ποτέ «όχι» σε καλό φαγητό ή μια καλή ταινία.
Κώστας Σλούκας
Πρόκειται για κλασική περίπτωση... σπιτόγατου. Είναι αθλητικός τύπος και του αρέσει να κοιμάται νωρίς, αλλά και να ξυπνάει νωρίς. Μάλιστα, του αρέσει να πηγαίνει στο πάρκο τα πρωινά και να τρέχει ώστε να βελτιώνει συνεχώς τη φυσική του κατάσταση. Όποτε του δίνεται η ευκαρία, καλεί φίλους στο σπίτι και κάθεται με τις ώρες και συζητάει. Δεν είναι πολύ των υπολογιστών και της τεχνολογίας, ενώ δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο χόμπι. Αυτό που προτιμά να κάνει όταν δεν παίζει μπάσκετ είναι να... παίζει μπάσκετ.
πηγή: gazzetta.gr