Η Φινλανδία κατάφερε μέσω των προκριματικών να βρεθεί στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Κάτι που οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Σον Χαφ. Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ μίλησε στο gazzetta.gr και αποκάλυψε τους στόχους της παρέας του στο μεγάλο ραντεβού.
Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, μιας και αγωνίστηκε σε Μαρούσι και Καβάλα, φάνηκε σαν να περίμενε ένα τηλέφωνο από τη χώρα μας. «Τι γίνεται εκεί στην Ελλάδα, ακόμη έχει ζέστη;» ήταν η πρώτη του ατάκα όταν τον ενημερώσαμε από πού τον καλούμε. Στη συνέχεια, ο Φινλανδός γκαρντ/φόργουορντ εξήγησε πως «η ομάδα έχε βρει ρυθμό μέσω των προκριματικών. Και έχει και καλή ψυχολογία μιας και καταφέραμε να προκριθούμε μετά από χρόνια σε Ευρωμπάσκετ. Ο όμιλος μας είναι εξαιρετικά δύσκολος, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να καταφέρουμε κάτι καλό. Ξέρουμε πως δεν είμαστε φαβορί, αλλά δεν θα πρέπει να μας υποτιμήσει κανείς, να είστε σίγουροι γι' αυτό».
Όσο για την Εθνική μας ομάδα, ο Σον Χαφ είναι μόνο καλά λόγια να πει. «Πρόκειται για μια ομάδα με σπουδαίο ταλέντο. Εξαιρετικούς παίκτες και πολύ μεγάλη ιστορία. Έχει εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις και πιστεύω πως είναι το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου μας. Το μεταξύ μας παιχνίδι είναι τη δεύτερη αγωνιστική και αυτό είναι και καλό, αλλά και κακό. Καλό γιατί μπορεί και να τους αιφνιδιάσουμε, κακό γιατί σίγουρα δεν θα είναι αδιάφοροι καθώς τίποτα δεν θα έχει κριθεί».