Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Σηφάκης: «Στόχος η νίκη με Ισραήλ»

Με στόχο τη νίκη θα ταξιδέψει η εθνική Ελλάδος στο Τελ Αβίβ για να αντιμετωπίσει το Ισραήλ, όπως δήλωσε ο Μιχάλης Σηφάκης. Ο τερματοφύλακας του Άρη εξήγησε πως η «Γαλανόλευκη» θέλει να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του ομίλου της για τα  προκριματικά του Euro 2012 , ενώ στάθηκε και στις δυσκολίες που θα βρει η εθνική στο «Μπλούμφιλντ».

Αναλυτικά ένα μέρος όσων δήλωσε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”:

-Τί δυσκολίες κρύβει το παιχνίδι στο Τελ Αβίβ, ποια είναι τα «όπλα» που διαθέτουν οι Ισραηλινοί και πώς αντιμετωπίζονται;
«Δεν χρειάζεται αν πω εγώ πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι στο Τελ Αβίβ. Αποδεικνύεται από τη θέση που έχουν οι αντίπαλοί μας στη βαθμολογία. Διεκδικούν και αυτοί την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι επιθετική ομάδα και σίγουρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Όμως και εμείς πάντα βρίσκουμε λύσεις. Το ζητούμενο είναι να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί. Η έδρα δεν λέει τίποτα, είμαστε μαθημένοι. Στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί για να παραμείνουν στην πρώτη θέση του ομίλου. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο».

-Σας απασχολεί η ακατάλληλη ώρα έναρξης του ματς (σ.σ. 4μμ.);
«Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να παίζεις κάτω από αυτές τις θερμοκρασίες, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Και οι δύο ομάδες θα παίξουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Να μην “κουβαλάμε” την μπάλα για να μην καταναλώνουμε ενέργεια άσκοπα».

-Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει δύσκολο φθινόπωρο, αλλά έχει και το πλεονέκτημα της πρωτιάς. Που θα κριθεί η πρόκριση;
«Το δύσκολο στην προκριματική φάση δεν είναι μόνο να φτάσεις στην πρώτη θέση, αλλά και να διατηρηθείς σ’αυτή. Πρέπει να έχουμε διάρκεια για να καταφέρουμε στο τέλος αυτής της πορείας να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Πράγματι το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο. Τη συγκεκριμένη στιγμή προέχουν τα παιχνίδια με το Ισραήλ και τη Λετονία. Θα είναι ιδανικό να πετύχουμε τρεις νίκες στα τέσσερα ματς που απομένουν και κυρίως να μην ηττηθούμε από τους υπόλοιπους διεκδικητές των δύο πρώτων θέσεων. Οι νίκες είναι που δίνουν πλεονέκτημα και στη βαθμολογία αλλά και στην ψυχολογία».

-Θα είναι αποτυχία για την ελληνική ομάδα να μην προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2012;
«Ούτε που θέλουμε να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο να μείνουνε εκτός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έχουμε στρέψει την προσοχή μας στην 1η και στη 2η θέση και δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Έχουμε νοοτροπία νικητή και πάντα παίζουμε με στόχο τη νίκη».

-Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός από τις πρώτες στιγμές κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια κρίση με τη φυγή ορισμένων παικτών. Πώς κρίνεις τις αποχωρήσεις;
«Εμένα η γνώμη μου είναι ότι ουδείς αναντικατάστατος. Οι ομάδες πρέπει να προχωρούν για να επιβιώνουν. Το να κρίνω είναι το πιο εύκολο πράγμα και γι’αυτό δεν θα το κάνω».

-Κάποιοι ισχυρίζονται ότι πριν από τον Σάντος η Εθνική ήταν ένα κλειστό κλαμπ…
«Ναι, κατά κάποιον τρόπο ήταν κλειστό κλαμπ στο παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: