Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ανακοινώθηκε το mega deal!!

Την μεταξύ τους συμφωνία για συγχώνευση, επιβεβαιώνουν με επίσημη κοινή ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των Alpha Bank και Eurobank.
Ανακοινώθηκε το mega deal
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η σχέση ανταλλαγής καθορίστηκε σε 5 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές Alpha Bank για κάθε 7 κοινές ονομαστικές μετοχές Eurobanκ, ενώ το νέο σχήμα θα έχει ως «πυλώνες» τρεις κύριους μετόχους που εκπροσωπούν την οικογένεια Κωστόπουλου, την οικογένεια Λάτση και η Paramount Services Holding Limited, ο καθένας από τους οποίους υποστηρίζει, τόσο τη συγχώνευση όσο και το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης.
Τα διοικητικά της Alpha Bank και της Εurobank ανακοινώνουν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τη συγχώνευση της Alpha Bank και της Eurobank.
Η συγχώνευση δυο άκρως συμπληρωματικών ιδιωτικών τραπεζών, με σημαντικές συνέργειες και σαφή επιχειρηματική λογική, θα διαδραματίσει καθοριστικής σημασίας ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Το ενιαίο σχήμα κατέχει ηγετικά μερίδια αγοράς σε όλους τους σημαντικούς τομείς τραπεζικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.
Ο νέος όμιλος, θα κατέχει σημαντική παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με συνολικό δίκτυο 1.300 και πλέον καταστημάτων σε 8 χώρες, και θα συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων στη Βουλγαρία, τη Ρουμάνια και τη Σερβία.
Ο νέος Όμιλος θα περιλαμβάνεται στους 25 μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους στην Ευρωζώνη με pro forma συνολικό ενεργητικό 146 δισ. ευρώ και θα διαθέτει το κατάλληλο μέγεθος ώστε να καθιερώσει την μετοχή του ως μετοχή αναφοράς στις διεθνείς αγορές.
Η σχέση ανταλλαγής καθορίστηκε σε 5 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές Alpha Bank για κάθε 7 κοινές ονομαστικές Eurobank EFG.
Το ενοποιημένο σχήμα εμφάνισε για το 2010 κέρδη προ προβλέψεων (pro forma) ύψους 2,6 δισ. ευρώ.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: