Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

«Ήρθα για να φτάσουμε ψηλά»

Έτοιμος για μεγάλα πράγματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού δήλωσε ο Ζαν Μακούν κατά την παρουσίασή του. «Θα υπάρξουν και άλλες μεταγραφικές εκπλήξεις» το σχόλιο του Μαρινάκη. Το Νο77 πήρε ο Καμερουνέζος.
Ο Μακούν έφτασε τα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας λίγα λεπτά πριν τις 4 και αποθεώθηκε από τον κόσμο της ομάδας. Συνθήματα και καπνογόνα δονούσαν την ατμόσφαιρα με περίπου 200 άτομα να φωνάζουν υπέρ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ομάδας.
Λίγη ώρα αργότερα έφτασε και ο Μαρινάκης ο οποίος επίσης αποθεώθηκα από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Αξίζει να τονιστεί ότι ο 28χρονος Καμερουνέζος ήταν πολύ ευδιάθετος και έκανε τα… δικά του κόλπα στα συνθήματα των οπαδών.
Στη συνέχεια ο Μακούν μαζί με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό αλλά και τους εκπροσώπους του κατευθύνθηκαν στην αίθουσα της παρουσίασης όπου έγιναν οι δηλώσεις.
«Καλωσορίζω τον Μακούν. Είναι παίκτης με ποιότητα και έρχεται στη χώρα μας στην καλύτερη ηλίκια. Εύχομαι να είναι υγιής και να βοηθήσει την ομάδα. Αποκτούμε ποιοτικούς παίκτες για να ενιχύσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ελπίζω πως ο Ολυμπιακός θα προσφέρει ποιοτικό ποδόσφαιρο» ήταν το αρχικό σχόλιο του Μαρινάκη.
Από τη μεριά του η αρχική τοποθέτηση του Καμερουνέζουν περιελάμβανε τα εξής: «Ευχαριστώ την οικογένεια του Ολυμπιακού που έκανε ότι μπορούσε για να με φέρει εδώ. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά για τον τρόπο που με δέχτηκαν στην Ελάδα και για τους φιλάθλους που με υποδέχτηκαν παγματικα τους ευχαριστώ. Έχω έρθει για να βοθήσω είμαι την υπηρεσία του προπονητή για να προσφέρω είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Από εδώ και πέρα μόνο δουλειά.»
Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις προς τον παίκτη του Ολυμπιακού:
-Τι ηταν αυτό που έπεισε τον Μακούν να έρθει στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να χτυπήσει τη Μαρσέιγ ο Ολυμπιακός;
«Δεν μπορώ να πω ότι είναι πλεονέκτημα που παίζουμε με τη Μαρσέιγ. Είναι δύσκολη ομάδα. Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος. Όσο για τους λόγους που ήρθα: Αυτοί έχουν να κάνουν με την επιμονή των ανθρώπων του Ολυμπιακού να με φέρουν εδώ.»
-Ποια στοιχεία χρειάζεται για να πάει καλά στο Τσαμπιονς Λιγκ;
Πριν δύο χρονια κάναμε καλή πορεία με τη Λιόν. Εύχομαι να κάνω το ίδιο με τον Ολυμπιακό και να παίξουμε καλή μπάλα.»
Τέλος, του έγινε και η σχετική ερώτηση για το πως νιώθει που τον χαρακτηρίζουν νέο Καρεμπέ με την έλευσή του στην Ελλάδα:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δεν θέλω να κάνω σύγκριση. Είναι ένας παίκτης τεράστιος και εγώ θέλω να προσφέρω όπως μπορώ στην οικογένεια του Ολυμπιακού» ήταν η τελική τοποθέτηση του Μακούν.
Μάλιστα, έγινε και ερώτηση προς τον πρόεδρο της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη, για το αν θα γίνουν και άλλες εκπλήξεις μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου με τον ισχυρό άντρα της πειραϊκής ΠΑΕ να απαντά με νόημα: «Ναι, θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: