Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Επιτέλους, μεταγραφή στην άμυνα!!

Αμήν και πότε. Επιτέλους, ο ΠΑΟΚ κάνει μεταγραφή στην άμυνα και όπως όλα δείχνουν παίρνει τον Κολομβιανό στόπερ Νέλσον Ρίβας. Το σχόλιο του Σάκη Γκίνα...
Επιτέλους, μεταγραφή στην άμυνα
Έφτασε στο σημείο στα τελευταία ματς να παίζει… με δυο τερματοφύλακες. Στα δυο παιχνίδια με την Καρπάτι και στο χθεσινοβραδινό με την Ξάνθη, συνολικά τέσσερις φορές παίκτες του ΠΑΟΚ απέκρουσαν την μπάλα πάνω στην γραμμή. Ως πότε θα βρίσκετε κάποιος να διώχνει την μπάλα πάνω από την γραμμή;
Και στα δυο ματς με την Καρπάτι, ο Κοντρέρας στη Τούμπα και ο Μαλεζάς στην ρεβάνς, έβγαλαν την μπάλα πάνω από την γραμμή. Αλλά και με την Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο πάλι ο Μαλεζάς και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Φωτάκης, έδιωξαν την μπάλα πάνω από την γραμμή. Η τύχη, όμως, κάποια στιγμή θα σε εγκαταλείψει. Αυτονόητα ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, αποφάσισαν την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απόκτηση του 28χρονου διεθνή, με ύψος 1,81, Κολομβιανού στόπερ Ρίβας.
Οι Μαλεζάς και Μπαλάφας έκαναν μεγάλο παιχνίδι στην Ουκρανία, αλλά με την Ξάνθη «εξαϋλώθηκαν», ιδίως ο δεύτερος. Εάν δεν υπήρχε ο Κρέσιτς, ο οποίος έκανε πάνω από πέντε σωτήριες επεμβάσεις, εάν δεν υπήρχε… το δοκάρι και εάν δεν γίνονταν οι αποκρούσεις πάνω στην γραμμή, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα ήταν μια εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Καζάκης έκανε… πλάκα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι, με αποκορύφωμα το πρώτο ημίχρονο. Το άλλο… δράμα στην άμυνα ήταν εκ νέου ο Ετό, αλλά, ευτυχώς, ο Ρίβας εναλλακτικά παίζει και δεξί μπακ.
Αντίθετα, στην επίθεση ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός, με έντονα θετικά σημάδια από την δουλειά του Μπόλονι. Έβγαλε πολλές φάσεις, δημιούργησε ευκαιρίες από συνδυασμούς και του ακυρώθηκε ένα πεντακάθαρο γκολ του Βιεϊρίνια, με το οποίο θα «κλείδωνε» την νίκη. Ο Καστοριανός δεύτερος βοηθός Ιορδάνης Δημητριάδης δεν σεβάστηκε ούτε την ομορφιά αυτού του γκολ. Με τι καρδιά το ακύρωσε; Η υπόδειξή του ήταν εντελώς λανθασμένη, αφού ο Αθανασιάδης που έκανε την κεφαλιά – πάσα καλύπτονταν πασιφανώς.
Ο σκόρερ Βιερίνια έδειξε ότι διανύει δαιμονιώδη φόρμα από την αρχή της σεζόν. Αυτά δεν είναι πόδια που έχει. Είναι… χειροβομβίδες. Είναι ασταμάτητος και εάν βρει την φόρμα του και ο Σαλπιγγίδης, θα πετάει… φωτιές μπροστά ο ΠΑΟΚ. Παρότι, ο Αθανασιάδης κάνει πολύ καλά την δουλειά του, χρειάζεται, βέβαια και ένας έμπειρος γκολτζής, που θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο της ομάδας. Άλλωστε, ο νεαρός Έλληνας επιθετικός δεν μπορεί να βγάλει μόνος του όλη την σεζόν σε τρεις διοργανώσεις. Είναι φύση αδύνατο.
Οι απουσίες των Γκαρσία, Κοντρέρας, Ίβιτς και Λαζάρ ήταν καθοριστικές, αλλά και φυσιολογικές, υπό την έννοια, ότι θα υπάρχουν αναπόφευκτα απουσίες βασικών κατά την διάρκεια της σεζόν. Το ελλειπές ρόστερ φάνηκε και στον αγώνα με την Ξάνθη, αφού στον πάγκο κάθισαν οι νεαροί Αποστολόπουλος, Παπαδόπουλος, Κουρδάκης και οι Τσουκαλάς, Ρομπέρ και Σνάουτσνερ. Εάν ο ΠΑΟΚ ήθελε γκολ, ποιον θα έβαζε για να πάρει την νίκη ο Μπόλονι; Εύλογο είναι το ερώτημα, όπως και η απάντηση, που είναι η απόκτηση ενός επιθετικού.
Παρεμπτιπτόντως, η τολμηρή σφραγίδα του Ρουμάνου φάνηκε στην ομάδα, αφού ξεκίνησε στον αγώνα με την Ξάνθη, με 4-2-4 και τετράδα στην επίθεση τους Γεωργιάδη, Βιερίνια στα άκρα και Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη στην κορυφή. Το αποτέλεσμα ήταν ο απόλυτος αιφνιδιασμός της άμυνας της Ξάνθης στο πρώτο δεκάλεπτο και το γκολ του Βιερίνια.
Μια άλλη πολύ ευχάριστη παρατήρηση του ματς ήταν ότι είδαμε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια έξι Έλληνες στην 11άδα του ΠΑΟΚ (Μπαλάφας, Μαλεζάς, Φωτάκης, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης). Δηλαδή, ήταν πλειοψηφία οι Έλληνες στην 11άδα, ενώ υπήρχαν και άλλοι πέντε Έλληνες στον πάγκο (Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Παπαδόπουλος, Τσουκαλάς και Κουρδάκης). Κι αυτό είναι ένα νέο σημαντικό στοιχείο της ομάδας με τον Μπόλονι.
Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και πολύ επιτυχημένα την σεζόν, με την πρόκρισή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και με την νίκη του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Είναι λογικό ότι αναμένουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά από τον δικέφαλο του βορρά, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει πλέον στον πάγκο του και έναν όχι σοβαροφανή, αλλά πραγματικά πολύ σοβαρό και έμπειρο τεχνικό.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: