Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Με το 1/3 βγαίνει ο "Φίλαθλος"!!

Με περισσότερους από είκοσι δημοσιογράφους να απέχουν καθημερινά από την εργασία τους και μόλις δέκα άτομα να γράφουν!

Με το 1/3 βγαίνει ο "Φίλαθλος"!
Η εργασιακή εικόνα εξαθλίωσης συνεχίζεται στην ιστορική εφημερίδα, η οποία ελλείψει Διοίκησης της ΕΣΗΕΑ, έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού.
Οι εργαζόμενοι είναι ακόμα και έξι μήνες απλήρωτοι, οι υποσχέσεις είναι διαδοχικές αλλά μάταιες. Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και ένταση ανάμεσα στους εργαζόμενους, καθώς η μειοψηφία αγνοώντας την απόφαση της πλειοψηφίας αποφάσισε να σπάσει την επίσχεση εργασίας και να εργαστεί κανονικά βάζοντας ταφόπλακα ουσιαστικά και στο εσωτερικό της εφημερίδας.
Εδώ και μέρες είχε αποφασιστεί στη ΓΣ των εργαζομένων ότι την Τρίτη θα γίνει επίσχεση εργασίας αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα ή τουλάχιστον ένας μισθός! Ο μισθός δεν καταβλήθηκε και προς επιβεβαίωση της απόφασης οι εργαζόμενοι ψήφισαν για την τελική τους απόφαση.
Με ψήφους 21-10 οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν επίσχεση, όμως η απόφαση της πλειοψηφίας πήγε στον βρόντο καθώς όσοι μειοψήφησαν πήγαν κανονικά στη δουλειά και την επόμενη ημέρα. Έτσι λοιπόν, με δέκα συντάκτες η εφημερίδα κυκλοφόρησε κανονικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ το ίδιο θα γίνεται και τις επόμενες ημέρες, μέχρι τουλάχιστον να καταβληθεί στους υπόλοιπους δημοσιογράφους ένας μισθός.
Χαρακτηριστικό της έντασης πάντως που επικρατεί είναι ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων αρνήθηκε να συμμετάσχει στην επίσχεση εργασίας και χθες του ζητήθηκε από τους υπόλοιπους εργαζόμενους η παραίτησή του, καθώς τον προειδοποίησαν με καταγγελία στην ΕΣΗΕΑ. Η οποία παρεμπιπτόντως, θα μπορούσε έχοντας συστηθεί πλέον σε σώμα να αποδείξει ότι υπάρχει και δεν είναι ένωση-φάντασμα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: