Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Προετοιμασία στα …λόγια!!

Ας κάνουμε ένα πρώτο ταμείο τώρα που έχουμε δει τις ελληνικές ομάδες να παίζουν, είτε στο πρωτάθλημα είτε στην Ευρώπη. Eίτε και στα δυο. Ας ασχοληθούμε με την ποιότητα προετοιμασίας του καλοκαιριού.
Προετοιμασία στα …λόγια!
Κάθε μέρα επί ένα, δ;yο μήνες υπήρχαν δημοσιεύματα για το πόσο σοβαρά δουλεύουν και πόσο αρέσουν στα φιλικά ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, για να σταθούμε περισσότερο στα μεγάλα ονόματα. Ας βάλουμε, λοιπόν, κάτω τα πράγματα, ξεκινώντας από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.
Οι ερυθρόλευκοι με την Μαρσέιγ έπαιξαν μπάλα για 20-25 λεπτά στο ξεκίνημα του αγώνα. Μετά κλάταραν. Το να μην έχουν συνοχή μπορεί να εξηγηθεί, αφού υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες στην ενδεκάδα. Το να μην μπορούν, όμως, οι παίκτες να πάρουν τα πόδια τους επί μια ώρα, πρέπει να προβληματίσει. Και ο Βαλβέρδε είναι γνωστό πως δεν φημίζεται για τις σκληρές του προπονήσεις.
Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να τρέξανε περισσότερο στο παιχνίδι Tσάμπιονς Λιγκ, όμως το θέμα είναι πώς τρέξανε. Γιατί μοιάζανε να κάνουν τζόκινγκ μπροστά στους σπρίντερ της γαλλικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν έδειξε ούτε φρεσκάδα, ούτε εκρηκτικότητα και στο ματς με την Ξάνθη. Κι αναρωτιέται κανείς τι έγινε στην προετοιμασία. Πού είναι η σκληρή δουλειά που γράφανε οι εφημερίδες;
Για την προετοιμασία του Φερέιρα είχαν ακουστεί κάποια πράγματα μέσα στο καλοκαίρι, όμως τώρα τα βλέπουμε με τα μάτια μας. Οι πράσινοι δεν είναι τούρμπο. Μπορεί να μην έχουν τα περσινά χάλια όταν επί Νιόπλια μπήκανε στο χορτάρι και σέρνονταν, αλλά δεν είναι ότι πετάνε φέτος. Στα χαφ υπάρχει αρκετή αργοπορία και δυσκινησία, ενώ μπροστά ο Λέτο ξεχωρίζει σαν μύγα μέσα στο γάλα για την ταχύτητά του. Όσο για τις επιστροφές των αμυντικών; Εκεί δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα, αφού τα γκολ που δέχονται οι πράσινοι μιλάνε από μόνα τους. Ούτε φέτος, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός είναι πραγματικά καλοδουλεμένος.
Η ΑΕΚ είχε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στα πρώτα της παιχνίδια, τουλάχιστον πριν από αυτό με την Ξάνθη. Από έκρηξη, γιοκ. Σ΄ αυτό παίζει ρόλο και η μεγάλη ηλικία κάποιων παικτών της, αλλά δεν δικαιολογούνται όλα από μόνα τους. Η Ένωση κάνει κοιλιά στην απόδοσή της σε πολλά παιχνίδια (ακόμα και στην Ξάνθη, παρότι έδειξε να καθαρίζει το παιχνίδι, στο τέλος τα χρειάστηκε), ενώ έχει και το μειονέκτημα ότι τα χαφ της δεν μπορούν να δώσουν γρήγορες στροφές στην ανάπτυξή της. Ούτε, βέβαια, υπάρχει ομοιογένεια στο παιχνίδι της, κάτι που θα ήταν προϊόν της προετοιμασίας.
Ο ΠΑΟΚ είναι μάλλον σε καλύτερη κατάσταση, αλλά μετράει ήδη 13 θλάσεις. Ενδεικτικό ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι σβέλτη ομάδα, αρκετοί παίκτες του δεν είναι γρήγοροι, όμως έχει τουλάχιστον ένα πλάνο στον αγωνιστικό χώρο κι αυτό βοηθάει να μην φαίνονται οι όποιες αδυναμίες και να παρουσιάζει ένα αρκετά κοντρολαρισμένο παιχνίδι. Η δουλειά του Μπόλονι που λέγαμε προ ημερών...
Τέλος, για τον Άρη πολλά ακούγαμε όλο το καλοκαίρι, όμως τα πρώτα δείγματα γραφής είναι τελείως διαφορετικά. Αντί για ένα ομοιογενές και δουλεμένο σύνολο, έχουμε δει κάτι που δεν μοιάζει με τον περσινό Άρη στο φινάλε της σεζόν.
Γενικά, από λόγια έχουμε χορτάσει. Οι προετοιμασίες πήγαν σούπερ, μόνο θεωρητικά. Πρακτικά, όμως, δεν βλέπουμε καμία ομάδα να έχει μπει έτοιμη για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Και μήπως κάποιες κλατάρουν όταν πλακώσουν μαζεμένα τα παιχνίδια…
πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: