Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πολλά τα ερωτηματικά

Ξέρω για ανθρώπους που χτυπούν τις πόρτες των ομάδων διερευνώντας προθέσεις και οικονομικές απαιτήσεις για ποδοσφαιριστές και ακολούθως υποβάλλουν προτάσεις σε πιθανούς ενδιαφερόμενους (συλλόγους) λειτουργώντας ως μεσάζοντες.
Πολλά τα ερωτηματικά
Γράφει ο Δημήτρης Κριτής...
Και δεν είναι απαραίτητα εξουσιοδοτημένοι μάνατζερ ΦΙΦΑ. Ξέρω για ανθρώπους που ξημεροβραδιάζονται σε δημοπρασίες ακινήτων και αυτοκινήτων, εξασφαλίζουν προτεραιότητα μέσω των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τους χώρους και ακολούθως αναζητούν πιθανούς ενδιαφερόμενους πλειοδότες. Και δεν είναι απαραίτητα κτηματομεσίτες ή έμποροι αυτοκινήτων.
Όσο περνούν οι ώρες πείθομαι ολοένα και περισσότερο ότι με μια τέτοια περίπτωση έχουμε να κάνουμε αναφερόμενοι στον Βλάσση Τσάκα. Το πρωτοείπαμε στην τελευταία live συζήτηση. Και τι εννοώ; Μου φαίνεται πολύ πιο πιθανό από ενδεχόμενο κολλητιλίκι με τον πρίγκηπα, να υπήρξε μία πρώτη επαφή εάν κι εφ' όσον θα υπήρχε ενδιαφέρον και διάθεση επένδυσης, ακολούθως έριξε την ντουφεκιά της πρότασης για να κόψει αντιδράσεις και πλέον πάει να “πουλήσει”, να προσφέρει μία πιθανότητα deal σε προχωρημένη κιόλας φάση.
Αυτά, όσο το βλέπω από τη θετική πλευρά. Γιατί είπαμε και θα το ξαναπούμε. Θα είναι εξαιρετικά σοκαριστικό να αποδειχθεί ότι ένας επίδοξος φαρσέρ (αυτόφωτος ή εντολοδόχος) κατάφερε να γελοιοποιήσει ένα ολόκληρο σύστημα και να διασύρει τον ιστορικότερο ελληνικό σύλλογο για τρία και πλέον 24ωρα, χωρίς την παραμικρή αντίσταση.
Κι επειδή θα βρεθούν κι εκείνοι που θα ρωτήσουν “και τι φταίει ο Παναθηναϊκός; Δεν θα έπρεπε να εξετάσει την πρόταση;”, θα απαντήσω το πιο απλό που μου έρχεται στο νου: “Ναι, αλλά αφού προηγουμένως του απαγορεύσει οποιαδήποτε δημοσιοποίηση, τουλάχιστον έως ότου ελέγξει την αξιοπιστία της πρότασης”.
Εν πάση περιπτώσει, ας αφήσουμε μέχρι νεωτέρας το ελκυστικό -κατά τα άλλα- σενάριο ανάληψης των ευθυνών από κάποιο βαθύπλουτο πρίγκηπα που θα επενδύσει 220 εκατομμύρια ευρώ και ας επιστρέψουμε στην εναλλακτική -αλλά 100% υπαρκτή- λύση που πρότεινε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, που περιμένει ακόμη την απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ως προς τα ερωτήματα και τις δεσμεύσεις περί την ΓΗΠΕΛ.
Η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι ενός έργου που βρίσκεται εν ισχύ. Βαλτωμένου μεν, αλλά εν ισχύ. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και ο Ανδρέας Βγενόπουλος από την πλευρά του, την φόρμουλα απεμπλοκής του Παναθηναϊκού από το έργο, χωρίς αυτό να σημάνει την έγερση απαιτήσεων των εμπλεκομένων σε βάρος του.
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η ΠΑΕ αν ισχύει η προσβολή της σύμβασης με τον Δήμο Αθηναίων τον περασμένο Νοέμβριο (με τη δυνατότητα που της έδινε η απραγία 12 μηνών) ή πρόκειται για απλή νομική πράξη προάσπισης των συμφερόντων της, που δεν είχε οποιαδήποτε συνέχεια.
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του ο Ερασιτέχνης, ο οποίος διαφώνησε τότε (τον περασμένο Νοέμβριο) με αυτή την κίνηση της ΠΑΕ και δια στόματος Θανάση Γιαννακόπουλου υποστήριξε ότι “εμείς δεν φεύγουμε από τον Βοτανικό”.
Υπάρχουν δηλαδή ερωτηματικά τα οποία πρέπει να απαντήσουν και άλλοι εμπλεκόμενοι και όχι αποκλειστικά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος βέβαια φέρει το κύριο βάρος της ευθύνης για τα πεπραγμένα, ως καθ' ύλην αρμόδιος για την δρομολόγηση του έργου.
Υ.Γ.: Υποθέτω ότι μιλώντας για παναθηναϊκή πολιτεία στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος υπολογίζει και στη μεταφορά του Ερασιτέχνη εκεί. Παραμένει ως προϋπόθεση η παραχώρηση του “Απόστολος Νικολαΐδης”; Κι αν ναι, έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του; Διαφορετικά δεν γίνεται και θα πρέπει να λογαριάσει χωρίς τον Ερασιτέχνη.
Πηγή: prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: