Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

H AEK πήρε όσα ...δεν πήρε ο άνεμος!!

Ο αέρας, τα λάθη και οι "τρύπιες" άμυνες της Ξάνθης και της ΑΕΚ πρωταγωνίστησαν σε ένα παιχνίδι ανατροπών που είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
H AEK πήρε όσα ...δεν πήρε ο άνεμος
Κυρίως για τα επτά γκολ που σημειώθηκαν, μερικά από τα οποία ήταν πολύ όμορφα.
Από αυτό το... ανεμοδαρμένο παιχνίδι η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη κερδισμένη, αφού νίκησε σε μια πάντοτε δύσκολη γι' αυτήν έδρα μια ομάδα που, παρά τις ήττες της, είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στα δύο πρώτα παιχνίδια της με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Αντίθετα η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει με μια δύσκολη νίκη και γενικά δεν είχε πείσει, κυρίως στον τομέα της αποτελεσματικότητας. Χθες ο Χιμένεθ έκανε μερικές ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα και δικαιώθηκε. Προτίμησε να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή προσθέτοντας τον Γκέντσογλου δίπλα στους Μάκο και Βάργκας και αφήνοντας έξω τον Λεονάρντο και τον Χοσέ Κάρλος.
Ο καταρχήν αμυντικός αυτός προσανατολισμός του απέφερε... τέσσερα γκολ στην επίθεση και τρία παθητικό! Αυτά είναι τα μυστήρια του ποδοσφαίρου, στο οποίο διάφορες συγκυρίες ή αστάθμητοι παράγοντες μπορούν να τα ανατρέψουν όλα.
Ενας τέτοιος π.χ. ήταν η τραγική αμυντική συμπεριφορά των γηπεδούχων ή η απίστευτη έμπνευση του Βάργκας να γυρίσει το σώμα του ανάποδα και με εναέριο σουτ να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Και η Ξάνθη όμως είχε προηγηθεί με ένα μάλλον απροσδόκητο τρόπο, με φάουλ του Μαρσελίνιο που αιφνιδίασε τον Αραμπατζή.
Είχαμε όμως κι ένα άλλο τελείως ασυνήθιστο γεγονός, να σκοράρουν δύο παίκτες, ο Γκουντγιόνσεν και ο νεαρός Κλωναρίδης, στην πρώτη τους επαφή με την μπάλα! Ανεξάρτητα απ' όλα αυτά η ΑΕΚ αυτήν τη φορά ήταν μια ομάδα με συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και άκρως αποτελεσματική.
Κι επιπλέον πήρε βοήθειες τόσο από τον Κοντοέ στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση όσο και από τον Γκερέιρο. Κορυφαίος πάντως ήταν ο Βάργκας, ενώ αξιοσημείωτη η βελτίωση του Δέλλα, που είχε επηρεαστεί από την αποχή του λόγω τραυματισμού, αλλά και του Μπέλεκ, που όταν έχει ελεύθερο χώρο είναι δύσκολο να τον σταματήσει ο αντίπαλός του.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: