Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

All Star ...Jordan (ΒΙΝΤΕΟ)

o All Star Game του 1989 στο Χιούστον, ίσως είναι το θεαματικότερο όλων των εποχών στο αμερικάνικό μπάσκετ. Απολαύστε τη συνεργασία Τζόρνταν – Τόμας, το απίστευτο κάρφωμα του Ντομινίκ μετά από πάσα του MJ και την εκπληκτική τάπα του Γιούιν πάνω στον Ολάζουον.
All Star ...Jordan (ΒΙΝΤΕΟ)
Εκείνα τα χρόνια στο ΝΒΑ, ό,τι έλαμπε, ήταν χρυσός. Ακόμα και σε απλά ματς της regular season μεταξύ μη ανταγωνιστικών ομάδων, έβλεπες φάσεις που σου έμεναν στη μνήμη για μια ζωή.
Όταν λοιπόν το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου έφτανε η ώρα για την "αφρόκρεμα" του θεάματος, το ματς μεταξύ Ανατολής και Δύσης στο All Star Game, ο χρόνος σταματούσε.
Η Δύση μπορεί να κέρδισε εκείνο τον αγώνα που έμεινε στην ιστορία για τις εκπληκτικές του φάσεις, αλλά στη γιορτή του αμερικάνικου μπάσκετ, σημασία,παραδοσιακά, δεν έχουν τα νούμερα, αλλά οι εικόνες. Ας απολαύσουμε λοιπόν τις 10 ομορφότερες εκείνης της υπέροχης συνάντησης.
Όσο ο Τζέιμς Γουόρθι κατεβάζει με το χαρακτηριστικό του στυλ, ο Κλάιντ "The Glide" Ντρέξλερ, έχει τρέξει το γήπεδο, και ένα υπέροχο alley hoop είναι γεγονός...
Η συνύπαρξή τους στη Γιούτα, δεν τους χάρισε τίτλο. Ακόμα και έτσι όμως, το δίδυμο του Τζον Στόκτον και του Καρλ Μαλόουν, υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα, που συστάθηκαν ποτέ στο παγκόσμιο μπάσκετ από καταβολής του. Και στη συγκεκριμένη φάση,όπως σε χιλιάδες άλλες που είδαμε από τους δύο ηγέτες της Γιούτα, ο Τζον "κερνάει" και ο Καρλ "πίνει"...
Ο Χακίμ Ολάζουον ήταν μετρ στα κοψίματα. Ακόμα και ο πλέον ολοκληρωμένος ψηλός των 90's όμως, συναντούσε "αντίμετρα" στην πληθώρα των εμπνεύσεών του. Ελάχιστοι στάθηκαν ικανοί να ασκήσουν βέτο στον σπουδαίο Νιγηριανό. Εδώ, το ρόλο αυτό παίζει, πολύ επιτυχημένα είναι η αλήθεια, ο Πάτρικ Γιούιν. Τι εποχές...
Οι δυο τους είχαν σχέση μίσους. Εξαιτίας του ενός, ο άλλος δεν υπήρξε μέλος στην καλύτερη ομάδα μπάσκετ όλων των εποχών (Βαρκελώνη 1992), μολονότι, αντικειμενικά, το άξιζε. Η ευφυΐα όμως του ενός και τα γενικότερα προσόντα του άλλου, ήταν απλά εκρηκτικό μείγμα. Ο Αζάια Τόμας και ο Μάικλ Τζόρνταν, για τα μάτια σας μόνο σε μια ασύλληπτη συνεργασία στο Νο7.
Αν η κανονική ροή της εικόνας στο Νο6, δεν είναι αρκετά επεξηγηματική για εσάς, απλά δείτε το replay για να αντιληφθείτε τι ακριβώς κάνει τόση ώρα στον αέρα ο Αιζάια Τόμας. Ακόμα και ο Τζαμπάρ, τον "χαζεύει"...
Ο Μαρκ Τζάκσον, πριν βάλει το κοστούμι, του σχολιαστή αρχικά και του προπονητή στην πορεία, ήξερε να "σερβίρει" μαγικές ασίστ, όπως αυτή. Το κάρφωμα του Λάρι Νανς (του ανθρώπου που νίκησε το σχετικό διαγωνισμό το '84, χρησιμοποιώντας δύο μπάλες ταυτόχρονα) είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.
Ο Αιζάια Τόμας, είχε απίστευτα κέφια εκείνη τη βραδιά. Η ταχύτητα με την οποία βγάζει ασίστ είναι μοναδική, όπως μοναδική είναι και η έμπνευση που έχει σε κάθε φάση. Παραλήπτης, ο "Σερ" Τσάρλς Μπάρκλει, που δηλώνει μονίμως το παρών, όπου υπάρχει "άρτος και θεάματα". Το στυλ του, όπως πάντα μοναδικό.
Δύο από τις θεματικότερους παίκτες που γνώρισε ποτέ το ΝΒΑ και το μπάσκετ, συνεργάζονται στο Νο3. Ο Μάικλ Τζόρνταν, πασάρει με κίνηση στον αέρα στον Ντομινίκ Ουίλκινς, που καρφώνει εντυπωσιακά. Δείτε μόνο πως τραβάει με το "χορευτικό" του, την άμυνα πάνω του ο "Air", δημιουργώντας χώρο για τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού στον αιφνιδιασμό.
Στο λατρεμένο αυτό άθλημα, υπάρχουν 4 στυλ πάσας. Με ένα τρόπο που μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται, ο Αιζάια Τόμας, συνθέτει δύο από αυτά (baseball και "σκαστή") για να δώσει την ασίστ στον Τζόρνταν που καρφώνει. Τα λόγια είναι περιττά.
Η κορυφαία φάση, τέλος, του κορυφαίου ίσως all star game όλων των εποχών, δε θα μπορούσε παρά να ανήκει, στο πιο λαμπρό αστέρι που έπιασε ποτέ στα χέρια του μπάλα του μπάσκετ. Ο άνθρωπος που νίκησε τη φυσική, ο άνθρωπος που πήγε το σπορ 2 ταχύτητες πάνω, αυτός που έβαζε μέχρι και τα 40 του 40 πόντους, μας χαρίζει και την ωραιότερη φάση στο all star game του 1989. Ο Μάικλ Τζόρνταν, γνώριζε όσο κανένας, πως να νικήσει μια άμυνα, όσοι παίκτες και αν αναλάμβαναν να τον σταματήσουν. Τόσο απλά.
Πηγή: contra.gr (κλικ πάνω στη φώτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: