Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η αηδία μιας δικαίωσης!!

Μας τελείωσε λοιπόν και ο Φλωρίδης και εδώ θα φανεί πλέον το αν είσαι μεγάλη ομάδα ή όχι. Γιατί κάποτε πρέπει να ειπωθούν και οι αλήθειες από την άλλη πλευρά. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Η αηδία μιας δικαίωσης
Τρεις μήνες, πωλείται ελπίδα. Όχι μόνο στα ΜΜΕ, εκεί όπου είναι γνωστοί οι κύκλοι υποστήριξης των υποψήφιων επενδυτών – είναι κάτι σαν παράδοση – αλλά και στα καφενεία, στους συνδέσμους, σε κλαμπάκια και ταβέρνες.
Η ελπίδα πουλήθηκε ταυτόχρονα με την απαξίωση του υπάρχοντος μηχανισμού. Ο ΠΑΟΚ έγινε εύκολα κομμάτια.
Το λάθος ξεκινάει από τον Σαχπατζίδη που πιστεύει πως ο Φλωρίδης μπορεί να δώσει τη λύση για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Ακόμη δεν έχω βγάλει άκρη αν η χρησιμότητα του Φλωρίδη ήταν διαφορετική από αυτή που λέγεται. Και λέγεται πως θα επένδυε λεφτά που τα είχε με τη… σέσουλα. Δεν μπορώ να αποδείξω αν ήταν ο «μπροστινός».
Ας γίνω λοιπόν αφελής, έγινα πολλές φορές μέσα στο καλοκαίρι άλλωστε και να πιστέψω πως ο Φλωρίδης που φορούσε δεκατέσσερα ρούχα κοντά στον 15αυγουστό και καπέλο, έχει δεκάδες εκατ. ευρώ στην μπάντα και ο Σαχπατζίδης θέλησε να δώσει μία οριστική λύση στον ΠΑΟΚ.
Η αλήθεια είναι πως για πέντε – έξι μέρες, έφαγα και εγώ το παραμύθι, αλλά μετά συνήλθα. Μάλλον με επηρέασε ο χωρισμός μου τότε. Είχα πολύ καιρό να μείνω μόνος και ξυπνώντας και βλέποντας άδειο κρεβάτι χωρίς έναν πάτο να χαϊδέψω, έχασα την ισορροπία μου.
Ο Γιώργος Σαχπατζίδης έφαγε το παραμύθι από τον Φλωρίδη λοιπόν και πίστεψε πως μπορεί να γίνει δουλειά με αυτόν. Τρεις μήνες, ο ΠΑΟΚ έγινε χάος. Οι διαρροές του ιδίου και τους περιβάλλοντος Φλωρίδη, τα όσα έλεγε ο τελευταίος στα τηλέφωνα, έφεραν τον ΠΑΟΚ πολύ χαμηλά.
Αποδείχτηκε, για ακόμη μία φορά, πόσο προβληματικά για την ομάδα είναι τα πέριξ της. Πολλοί θα σταθούν τα ΜΜΕ, αλλά τα πρόσωπα που αποτελούν τη δύναμη του ΠΑΟΚ στα ΜΜΕ, δέχτηκαν τόση λάσπη που εν τέλει αποδυναμώθηκαν. Και τότε, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν, είναι να παίξουν κλεφτοπόλεμο.
Οι ενεργοί ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, οι καλοί στη δουλειά τους για την ακρίβεια, γνώριζαν εξ αρχής πως τα χρήματα που … έβαλε ο Φλωρίδης ήταν του Σαχπατζίδη. Η μεταφορά των χρημάτων είχε γνωστή διαδρομή. Δημήτρης Σαχπατζίδης, Βασίλης Φλωρίδης, ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απλά αν το λέγανε, θα ήταν τα σκυλιά του Ζαγοράκη, τα λαμόγια, οι ΠΑΟΚάρχες. Οι γνωστές παπαριές που τους συνοδεύουν παρά το μπάκράουντ τους και τη σοβαρή στάση που έχουν απέναντι στην ομάδα τόσα χρόνια.
Πάλι εμφανίστηκαν ως επαναστάτες οι πωλητές ελπίδας, όμως εκτέθηκαν πάνω στη προσπάθειά τους να πάρουν τα ηνία μίας κατάστασης που δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί απλά δεν είναι και ούτε θα γίνουν ποτέ κομμάτι της ομάδας. Απλούστατα, γιατί δεν την αγαπάνε. Ο Τρεζεγκέ, ο Γιοβάνοβιτς, ο Μποκανί, ο Ιακουίντα πέρασαν από τα ερτζιανά μία βόλτα.
Περιμέναμε το μπαμ στη σχέση Φλωρίδη – Σαχπατζίδη. Από κάποια φάση και μετά ήμασταν σίγουροι. Μπορώ να μετρήσω τουλάχιστον πέντε διαφορετικές Δευτέρες που θα πήγαινε στη Τουρκία να πάρει τα χαρτιά.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτά που έλεγε ο Γιώργος Δεσύλας στα τηλέφωνα. «Είναι κλειστές οι υπηρεσίες εκεί. Έχει ραμαζάνι και μπαϊράμι». Το τελευταίο δεν το γνώριζα, αλλά να υποθέσω πως στη Τουρκία τη συγκεκριμένη περίοδο, αν ανοίξει ο δρόμος για ένα μεγάλο ντιλ, να τραβήξουν πχ πετρέλαια από τη θάλασσα, καμία υπηρεσία δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει. Έχουν… μπαϊράμι.
Θα μου πει κάποιος, γιατί δεν γράφατε πως τα έβαλε ο Σαχπατζίδης; Μα θα μας διέψευδε ο ίδιος ή κάποιοι από την πλευρά των ενωμένων τότε επενδυτών, θα έλεγαν πάλι διάφορα για εμάς σε συνδεσμίτες, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και το όπου αλλού μπορούσαν.
Εδώ άλλωστε, έφτασαν αδέρφια μας να μας αμφισβητούν. Να μας κοιτάνε μυστήρια. Οι άγνωστοι θα ήθελαν να μας φάνε ζωντανούς.
Πολλοί θα νομίζετε πως πανηγυρίζω για την σημερινή εξέλιξη. Λάθος. Είναι απλά η ώρα να δηλώσω δημοσίως την αηδία που ένιωσα όλο αυτό το διάστημα.
Αυτοί που θα έπρεπε να προστατεύουν τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν. Αυτοί που προκάλεσαν τη φθορά, παραμυθιάζοντας αγνούς ΠΑΟΚτσήδες ή ενεργοποιώντας βρώμικους, είμαι σίγουρος πως δεν θα έχουν κανένα κόστος. Όπως άλλωστε δεν είχε και κανένας στο παρελθόν.
Κόστος θα έχουν μόνο αυτοί που μένουν και κυρίως αυτοί που δεν σκοπεύουν να φύγουν ποτέ.
Νιώθω αηδιασμένος όσο ποτέ άλλοτε. Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ είναι έρμαιο του καθενός, πως δεν υπάρχουν άγραφοι νόμοι που πρέπει να μην καταπατώνται από κανέναν και βέβαια πως ελάχιστοι έως κανένας δεν είναι ικανός να κάνει αυτοκριτική και να αναλάβει τις ευθύνες του.
ΥΓ Μαθαίνω πως ο Γιώργος Σαχπατζίδης αποδέχεται το λάθος που έκανε και αυτό είναι προς τιμήν του. Επίσης ξεκαθαρίζω, πως τα παιδιά του Δημήτρης και Γιώργος, είχαν μία άψογη στάση και δεν συμμετείχαν στα όσα λέγονταν δεξιά κι αριστερά. Δεν υπέπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή μου και έχουν υποπέσει πάρα πολλά είναι η αλήθεια. Ελπίζω αυτή η αποδοχή του λάθους να σημαίνει πως θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να ξεμπλοκάρει οικονομικά χωρίς να ξεχνώ το ένα εκατ. ευρώ που έβαλε ήδη.
Πηγή: paok24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: