Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα κωμικό παραμύθι, χωρίς τέλος

Στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Τσάκας, τους έταξε 220 εκατομμύρια από έναν σουλτάνο και παρά την απόγνωσή τους, αφού τον «ζύγισαν» δυο – τρεις ώρες, ετοιμάστηκαν να τον πάρουν με τα γιαούρτια. Γράφει ο Γιώργος Κουβεντίδης.
Ένα κωμικό παραμύθι, χωρίς τέλος
Εδώ ο «παπάς» με τον Φλωρίδη κράτησε σχεδόν τρεις μήνες και ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν μας αποχαιρέτησε, με μια ηρωική έξοδο. Κι όλοι βρίζουν τον Φλωρίδη που τους κορόιδεψε!
Τι έκανε δηλαδή ο άνθρωπος; Περνούσε απ΄ έξω, είδε φως και μπήκε; Και για να μην ξεχνιόμαστε, τον Φλωρίδη δεν τον έφερα εγώ στον ΠΑΟΚ, ούτε εγγυήθηκα εγώ γι΄ αυτόν.
Ο Φλωρίδης έκανε το χαβά του. Γούσταρε ένα τρίμηνο, ένιωσε βασιλιάς όποτε ανέβηκε στην Τούμπα, που όλοι τον αποθέωναν και χάζευαν το καπέλο του, έκανε τις βουτιές του κούτρα το καλοκαίρι στη Μύκονο, έφαγε και τις αστακομακαρονάδες του και τώρα που έπιασαν τα κρύα επιστρέφει στο σπίτι του. Η ζωή συνεχίζεται.
Πολύς κόσμος έφαγε τον «παπά», αλλά και πολύς κόσμος, ήξερε ότι μιλάμε για μια φούσκα που θα ξεφουσκώσει, από την ώρα, που ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομά του. Τώρα θα μου πείτε, γιατί δεν το έμαθαν όλοι. Έλα ντε… Αλλά είστε σίγουροι πως ήθελαν να το μάθουν όλοι;
Ο Κατσαρής, ο Ζαγοράκης και όλος ο ΠΑΟΚ, «παπά» δεν έφαγαν, γιατί ήξεραν από την πρώτη μέρα. Αν έλεγαν τίποτα, θα ακούγαμε τη γνωστή παπαριά, ότι δε θέλουν επενδυτές στον ΠΑΟΚ και τους διώχνουν. Άφησαν, λοιπόν, το φρούτο να ωριμάσει και να πέσει από το δέντρο μόνο του. Αυτό είχε κόστος για τον ΠΑΟΚ, αλλά δυστυχώς δεν είχαν άλλη επιλογή.
Ο Κατσαρής ήταν εκείνος που σε μία από τις συναντήσεις με τον Σαχπατζίδη, του είπε «έλα ρε Γιώργο, ποιος Φλωρίδης τώρα, βγες μπροστά να τελειώνουμε», αλλά ο Σαχπατζίδης συνέχιζε να εγγυάται ότι ο Φλωρίδης έχει πολλά λεφτά θα σώσει τον ΠΑΟΚ.
Όταν ο Βιολίδης, ως αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία, που έφτασαν στον ΠΑΟΚ για τον Φλωρίδη, είτε μαρτυρίες, είτε έγγραφα και τα παρουσίασε σε πέντε ανθρώπους που έπρεπε να τα ξέρουν, κάποιοι τραχανάδες έλεγαν ότι ο Βιολίδης δεν θέλει να μπει στον ΠΑΟΚ ο Φλωρίδης για να μην ανακαλύψει τις βρωμιές του.
Όταν ακούστηκε πρώτη φορά το όνομα του Φλωρίδη, ο Ερασιτέχνης, η ΠΑΕ και πολλοί δημοσιογράφοι έμαθαν ότι εκκρεμούν σε βάρος του αποφάσεις κι αν εμφανιστεί θα συλληφθεί. Μόλις εμφανίστηκε και συνελήφθη, οι τραχανάδες έλεγαν ότι τον κάρφωσαν στην αστυνομία ο Ζαγοράκης και ο Βιολίδης για να μην τους πάρει τον ΠΑΟΚ.
Όταν μπήκαν τα 500 χιλιάρικα στο όνομα του Φλωρίδη στην αύξηση, κι ενώ οι τραχανάδες πανηγύριζαν και σούβλιζαν αρνιά, ξέρω τουλάχιστο τρεις δημοσιογράφους που γνώριζαν τίνος ήταν τα λεφτά. Όποιος το έβγαζε προς το έξω, θα είχε ακούσει… Και τι δε θα είχε ακούσει.
Εδώ το είπε ο Βασιλόπουλος το μεσημέρι της Τετάρτης στο ραδιόφωνο, το γράψαμε κι εμείς στο PAOK24 και μέχρι να το επιβεβαιώσει το απόγευμα κι ο Σαχπατζίδης, σε κάτι φόρουμ μας ξέσκιζαν. Και μια και μιλάμε για τα λεφτά του Σαχπατζίδη, να πούμε παρεμπιπτόντως ότι αυτός τη λεζάντα του (ας το βαφτίσουμε έτσι, αν και ο όρος δεν είναι σωστός) την πλήρωσε και μάλιστα ακριβούτσικα. Αν και δεν κατάλαβα γιατί αυτό το ψεματάκι τόσο καιρό με τις 500.000 ευρώ του Φλωρίδη. Λες κι έπρεπε να ενισχυθεί το προφίλ του… επενδυτή.
Όλο αυτόν τον καιρό, όποιος δημοσιογράφος τολμούσε να αφήσει την παραμικρή υπόνοια για τον Φλωρίδη, τον περιλάβαιναν οι τραχανάδες, αυτοί που τα ξέρουν όλα ή ήλπιζαν ότι με την αλλαγή, θα γίνουν αυτό για το οποίο κατηγορούν εμάς (αυτή την παπαριά του ΠΑΟΚάρχη, που πραγματικά είναι να τη γράφεις εκεί που δε γράφει το μελάνι), και τον έκαναν «μία χόρτα». Δεν έπρεπε κανείς να τσαλακώσει το προφίλ των επενδυτών κι από ένα σημείο και μετά, κανείς δεν είχε τη διάθεση να κάνει τον ήρωα. Τελικά, ο χρόνος ξεβρακώνει τους πάντες.
Μ΄ αυτό το παραμύθι, ο ΠΑΟΚ έχασε ένα καλοκαίρι και μάλιστα κρίσιμο. Δεν έκανε αυτά που έπρεπε και σχεδίαζε να κάνει. Και για να μην πολυλογούμε, το σχέδιο, το οποίο αναλύθηκε και στον Μπόλονι όταν συμφώνησε, ήταν να λυθούν κάποια συμβόλαια, που δεν ήταν αναγκαία, να πουληθεί ο Βιεϊρίνια με 4-5 εκατομμύρια, μ΄ αυτά να αποκτηθεί ο Εστογιανόφ στη θέση του, και άλλοι ένας – δύο παίκτες ενδεκάδας σε θέσεις που τους είχε ανάγκη, με τα υπόλοιπα να καλυφθούν υποχρεώσεις και να έρθει το καράβι «ίσα βάρκα, ίσα πανιά» στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, αφού γίνουν μειώσεις και σε άλλα τρία – τέσσερα μεγάλα συμβόλαια. Ποιο κορόιδο μειώνει το συμβόλαιό του, όμως, όταν ακούει ότι όπου να ναι, έρχονται τα εκατομμύρια ή όταν ακούει ότι έρχονται ο Τρεζεγκέ, ο Μποκανί, ο Γιοβάνοβιτς κι εγώ δεν ξέρω ποιος άλλος;
Κι ας μην αναφερθούμε καλύτερα στην εσωστρέφεια που χτύπησε τον ΠΑΟΚ όλο το καλοκαίρι (και νωρίτερα, για τους παρατηρητικούς), και κόντεψε να τον ρίξει στα σκοινιά και να τον διαλύσει. Κι αυτή η εσωστρέφεια, είμαι βέβαιος ότι δεν τελείωσε.
Το έργο θα έχει συνέχεια, άλλωστε υπάρχει κόσμος, που για τους δικούς του λόγους, δε γουστάρει τη φάτσα του μακράν πιο πετυχημένου προέδρου στη σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό είναι ολοένα και πιο συχνές οι αναφορές και στο τι δεν κάνει καλά ο Ζαγοράκης και τι κάνει λάθος. Θα έρθουν άλλοι, προφανώς, να τα κάνουν όλα καλύτερα.
Πολλά θα ήθελα να πω, αλλά πολλές φορές είναι καλύτερα να λες λίγα. Μετά λόγου γνώσεως, κι επειδή εμένα δεν μου έχει τάξει κανείς τίποτα, ούτε και τολμά κανείς να το κάνει κι αυτό μου δίνει το δικαίωμα να εξωτερικεύω αυτό, που πιστεύω, είτε αποδεικνύεται σωστό, είτε αποδεικνύεται λάθος, θα ήθελα να πω ότι θα πρέπει να παρακαλάτε να έχει ο Ζαγοράκης την όρεξη και τη δύναμη, να συνεχίσει να κάνει, αυτό που τέσσερα χρόνια κάνει καλά ή αν θέλετε, με ξεκάθαρα θετικό πρόσημο.
Αν ξενερώσει και την κάνει, εγώ βγαίνω και λέω ότι σε κανά δυο χρόνια ο ΠΑΟΚ θα έχει καμιά 30αριά εκατομμύρια άνοιγμα και θα έχει ομάδα για τα πανηγύρια.
Γιατί κάνα μήνα που έκανε στην μπάντα, ο ΠΑΟΚ αγόρασε έναν παίκτη σε θέση που δεν ήταν η πρώτη ανάγκη του (ούτε καν η δεύτερη), κόντεψε να πάρει κι άλλον έναν επίσης σε θέση, που δεν είχε άμεση ανάγκη, πήγε να φορτωθεί ένα παλτό ολκής που είχε να παίξει πέντε χρόνια μπάλα και πήρε δυο «νεαρούς», που δεν έπαιξαν πουθενά ποδόσφαιρο κι ούτε θα παίξουν σ΄ αυτόν (ο ένας πάει ήδη για δανεικός κι αγύριστος).
Εμένα, που μ΄ αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, παρά μισοάδειο, μ΄ αρέσει ο ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη. Γιατί είναι ο καλύτερος ΠΑΟΚ, απ΄ όλες τις απόψεις, που έχω ζήσει τα τελευταία τουλάχιστο 25 χρόνια. Ξέρω ότι μπορεί να γίνει και καλύτερος. Αλλά, πέρα από θεωρίες και φρου – φρου κι αρώματα, δεν βλέπω μπροστά μου, κάποιον άλλον που θα τον κάνει.
Πηγή: paok24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: