Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κλείδωσαν" για 6 Μαΐου οι εκλογές

Tην Κυριακή 6 Μαΐου πρόκειται να προκηρυχτούν -κι εκτός απροόπτου- οι εκλογές, όπως αποφασίσθηκε το Σαββατοκύριακο.
"Κλείδωσαν" για 6 Μαΐου οι εκλογές
Όλοι οι υπουργοί και τα υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη των κομμάτων έχουν λάβει γνώση της απόφασης και στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να ψηφιστούν τα τελευταία νομοσχέδια της κυβέρνησης Παπαδήμου και να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο τον σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Αφού γίνουν όλα αυτά τότε και επισήμως θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.
Έτσι το κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό πρόγραμμα της εβδομάδας έχει διαμορφωθεί ως εξής:

- Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο οποίο θα περιλαμβάνεται η τροπολογία για τα οικονομικά των κομμάτων

- Την Τρίτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα είναι το τελευταίο που ψηφίζει η παρούσα Βουλή, αφού μετά κλείνει εν όψει εκλογών.

- Την Μεγάλη Τετάρτη ο πρωθυπουργός συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο

- Την ίδια ημέρα ή το αργότερο την Μεγάλη Πέμπτη ο κ. Παπαδήμος περνάει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου.
Πρόθεση του κ. Παπαδήμου εξ αρχής ήταν να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες που απορρέουν από τις δεσμεύσεις της χώρας που προκύπτουν από τις διεθνείς συμφωνίες, ούτως ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Ο κ. Παπαδήμος σε πολλές περιπτώσεις έχει επιστήσει την προσοχή των μελών της κυβέρνησης να μη "χαλαρώνουν" στο κυβερνητικό έργο, παρά την κρισιμότητα της προεκλογικής περιόδου.
Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η υλοποίηση όσων προβλέπονται στο οικονομικό πρόγραμμα, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, αποτελούν καθοριστικής σημασίας για τη χώρα και εκφράζεται ο φόβος, εκτός και εντός Ελλάδας, ότι η προεκλογική περίοδος ενδέχεται να επιβραδύνει τη διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: