Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Είδαμε το φάντασμα του ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για το... φάντασμα του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε και κόντρα στον Ατρόμητο, ευελπιστώντας να δει το πραγματικό αγωνιστικό πρόσωπο του Δικέφαλου στα play offs.
Πόσο υπομονή θα χρειαστεί να κάνουμε; Μάλλον μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί ευελπιστώ ότι στα πλει οφ θα δούμε τον πραγματικό ΠΑΟΚ και όχι το φάντασμα του.
Δυστυχώς και στο Περιστέρι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών, το φάντασμα του ΠΑΟΚ είδαμε. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο όπως ακριβώς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα!
Χωρίς διάθεση, πάθος, νεύρο, φαντασία! Είναι πλέον προφανές ότι οι παίκτες του Δικεφάλου έχουν τραβήξει το χειρόφρενο και περιμένουν την ολοκλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος. Δεν έχουν κανένα κίνητρο. Δεν έχουν τη διάθεση να διεκδικήσουν απολύτως τίποτε.
Αυτό που παρουσιάζεται στο γήπεδο ως ΠΑΟΚ θυμίζει περισσότερο ομάδα παλαιμάχων όπως αυτές που αγωνίζονται σε αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Στο Περιστέρι ακόμα και ο Λίνο που ακόμα και στην κακή του μέρα διακρίνεται για τη διάθεση του, πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση.
Μπορώ να εξαιρέσω τον Γκαρσία που ήταν όαση μέσα στο γενικό χάλι και τους δυο πιτσιρικάδες. Τον Σταφυλλίδη και τον Αποστολόπουλο που κατέβαλαν προσπάθεια να υπερασπιστούν την άμυνα της ομάδας κόντρα στη γενική αδιαφορία που χαρακτήριζε την απόδοση των συμπαικτών τους.
Θα αναφερθώ και στην αποβολή. Εκτιμώ ότι ο Κωνσταντινές κακώς απέβαλε με απ΄ ευθείας κόκκινη κάρτα τον Φωτάκη. Δεν είχε καμία πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλο του. Ήταν υπερβολική η απόφαση του διαιτητή. Ακόμα όμως και με 11 παίκτες να έμενε ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του αγώνα δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει και να κατακτήσει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία παρά το γεγονός ότι απέναντι του είχε έναν μετριότατο αντίπαλο.
Ειλικρινά δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω για το παιχνίδι του Δικεφάλου με τον Ατρόμητο. Θα φροντίσω να το ξεχάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και να θέλω να το κρατήσω στη μνήμη μου δεν θα το καταφέρω. Σε πολλές περιπτώσεις ένιωσα την ανάγκη να αλλάξω κανάλι για να παρακολουθήσω την εξέλιξη των υπολοίπων αναμετρήσεων της αγωνιστικής. Και για να πω την αλήθεια μια δυο φορές χρησιμοποίησα το κοντρόλ του συνδρομητικού καναλιού. Πριν από καιρό είχα κάνει την εκτίμηση ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα έχουν κίνητρο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν τη διαδικασία των πλει οφ χωρίς να επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να έχουν βαθμολογικό αβαντάζ.
Έκανα λάθος εκτίμηση. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν κανένα κίνητρο. Προφανώς εκτιμούν ότι στους έξι αγώνες του μίνι πρωταθλήματος θα καταφέρουν να καλύψουν τη βαθμολογική διαφορά που θα προκύψει (πιθανότητα με τον Παναθηναικό και τον Ατρόμητο) στην προσπάθεια να κατακτήσουν την 1η θέση.
Αν έχουν δίκιο ή όχι θα το ξέρουμε τον επόμενο μήνα. Μέχρι τότε παρακαλάμε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα για να πάψουμε να υποφέρουμε! gazzetta gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: