Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Δήλωσε «παρών»

Δήλωσε «παρών»
Με δύο γκολ και μία ασίστ του καλύτερου παίκτη του γηπέδου, Αντώνη Πετρόπουλου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» έδωσε επιπλέον πόντο στην ομάδα του ενόψει play off και έδειξε στον προπονητή του πως αξίζει περισσότερες ευκαιρίες αφού παρά το γεγονός πως σπάνια χρησιμοποιείται, δηλώνει παρών όποτε χρειαστεί.

Πλην του Πετρόπουλου και οι άλλες δύο αλλαγές του Φερείρα ήταν σημαντικές, αφού οι Καραγκούνης και Ρούντολφ έδωσαν άλλο αέρα στην ομάδα του Πορτογάλου που θα πρέπει να σκέφτεται πιό συχνά την χρησιμοποίησή τους.



Με το κλασσικό 4-4-1-1 της φετινής χρονιάς ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός απέναντι στο 4-2-3-1 του Πανιωνίου. Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν πιο σοβαροί και με καλή κυκλοφορία της μπάλας είχαν τον έλεγχο στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Και εκτός του ελέγχου, είχαν και τις ευκαιρίες.

Αφού τέσσερις φορές, οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ με συνδυασμένες ενέργειες, εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό που απείλησε μόνο με ένα σουτ του Κατσουράνη που βρήκε το δοκάρι του Σιδεράκη. Ο Φερειρα είδε πως το «τριφύλλι» δεν… τράβαγε και άλλαξε το 4-2-3-1 σε 4-3-3 με τους Ζέκα και Κατοσυράνη να είναι οι εσωτερικοί χαφ και η τριπλέτα μπροστά να αποτελείται από τους Χριστοδουλόπουλο, Κουίνσι(πλάγιοι) και Κλέιτον.

Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς αλλά δεν απείλησε εκτός της φάσης του 31’ που η μπάλα στρώθηκε στον Χριστοδουλόπουλο και έχασε σπουδαία ευκαιρία. Ο Πανιώνιος συνέχισε να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο αλλά η επιθετικότητα που είχε στο πρώτο εικοσάλεπτο, κόπασε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φερέιρα έβγαλε τον Μαρίνο και τον Κλέιτον και έβαλε τους Ρούντολφ και Πετρόπουλο οι οποίοι άλλαξαν την εικόνα του ματς. Ο Παναθηναϊκός με τις αλλαγές αυτές έγινε πιο επιθετικός και στο 47’, ευτύχησε να σκοράρει με τον Χριστοδουλόπουλο.

Η συνέχεια ήταν καλύτερη για το «τριφύλλι» αφού οι «φρέσκοι» ποδοσφαιριστές του ήταν πολύ καλοί και αμφότεροι έδειξαν πως αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες. Μάλιστα, στο 58’ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κλειδώσει το ματς αλλά το ωραίο σουτ του Ρούλντολφ κατέληξε λίγο άουτ.

Όσο πέρναγε η ώρα, ο ρυθμός έπεφτε και ο Πανιώνιος έδειξε πως θέλει πολύ έναν βαθμό. Και εάν ο επόπτης δεν έκανε λάθος στην φάση του 72 που ο Κούτσι σκόραρε, ενδεχομένως οι Νεοσμυρνιώτες να διεκδικούσαν κάτι περισσότερο. Οι «κυανέρυθροι» δεν το έβαλαν κάτω και ανέβηκαν, δίνοντας χώρο στους «πράσινους», κάτι που τελικά πλήρωσαν.

Αφού ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, ο Αντώνης Πετρόπουλος και τις δύο φορές που βρέθηκε στην περιοχή με την μπάλα στα πόδια του, την έστειλε στα δίχτυα. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού στο 84’ και στο 87’ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σιδεράκη δίνοντας το τρίποντο στην ομάδα του και φωνάζοντας παρών για την συνέχεια που έρχεται.





Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Νίνης, Καραγκούνης, Πετρόπουλος, Ρούντολφ

Πανιώνιος: Σιδεράκης, Όμο, Μενδρινός, Κούρος, Σάμαρης, Σιόβας, Ντιμπαλά, Κούρντυ, Σκέμπρι, Πιέρ, Αντούνες

Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Κούτσι, Κουλοχέρης, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος, Πετκάκης, Μιλοβάνοβιτς


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: