Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Βαλβέρδε: «Αν δεν είχαμε πάρει το πρωτάθλημα…»

Βαλβέρδε: «Αν δεν είχαμε πάρει το πρωτάθλημα…»
Απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του, αλλά με διάθεση να δικαιολογήσει τους παίκτες του, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, στάθηκε στο γεγονός πως οι Πειραιώτες έχουν πάρει ήδη το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ιδιαίτερο ζήλο για την αναμέτρηση, ενώ ανέλαβε και την ευθύνη της ήττας.

«Το παιχνίδι ήταν απρόσμενο, όπως και το αποτέλεσμα. Δεν περιμέναμε μία τόσο... χλιαρή εμφάνιση. Σε καμία περίπτωση, δεν περιμέναμε να χάσουμε. Η αλήθεια είναι πως είχαμε τις ευκαιρίες για ένα τέρμα, αλλά δεν είχαμε τη φρεσκάδα απέναντι στην αντίπαλη εστία. Ο χρόνος περνούσε και το πληρώσαμε, καθώς δεχθήκαμε το γκολ. Τα λεπτά κυλούσαν και εμείς χάναμε τη φρεσκάδα μας. Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί και συνέβη αυτό το απρόσμενο γεγονός. Δεν περιμέναμε να χάσουμε αυτό το ματς. Είναι το χειρότερο φετινό παιχνίδι στην έδρα μας. Όταν χάνεις και ειδικότερα όταν χάνεις το τελευταίο ματς της σεζόν στην έδρα σου, έχεις πάρει λανθασμένες αποφάσεις. Έχω ευθύνη για τη σημερινή ήττα.

Χωρίς καμία αμφιβολία, θα ήμασταν καλύτεροι σήμερα αν δεν είχε κριθεί ο τίτλος. Κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα και μεσοβδόμαδα εξασφαλίσαμε την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου. Αισθανόμασταν πως τα έχουμε κάνει όλα πολύ καλά, έχοντας πολλές επιτυχίες σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν δύσκολο για εμάς, όπως αποδείχθηκε, να διαχειριστούμε την κατάσταση. Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης στο ματς. Αν βγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με την ένταση που πρέπει, δεν υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα να μπορεί να μας βλάψει.

Σήμερα, κάναμε τις ευκαιρίες που έπρεπε και ο αγώνας κρίθηκε με μία μακρινή μπαλιά της αντίπαλης ομάδας, όπου η Κέρκυρα κατάφερε να σκοράρει. Aν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν θα συνέβαινε αυτό. Το να διατηρήσει μία ομάδα την ένταση και τη συγκέντρωση σε όλα τα ματς, όπως καταφέραμε εμείς σε μεγάλο διάστημα, είναι δύσκολο. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Από τη μία πλευρά, αυτή η ήττα με πόνεσε πολύ. Από την άλλη, όμως, χαίρομαι γιατί αυτή η ήττα θα μας κάνει καλό όσον αφορά τον τελικό Κυπέλλου. Αν πάμε σε αυτό το ματς με τη λογική ότι είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου, θα χάσουμε το Κύπελλο».

«Ευθύνομαι για όλα: στην προετοιμασία του αγώνα, στις αλλαγές που έκανα, στους παίκτες που διάλεξα για την εντεκάδα. Όταν μία ομάδα χάνει χωρίς να έχει παίξει καλά, ο προπονητής έχει την ευθύνη. Όπως συνέβη σήμερα... Τη φετινή σεζόν, δύο φορές έχουμε χάσει βαθμούς από υπερβολική αυτοπεποίθηση. Η ισοπαλία με τη Δόξα Δράμας ήταν ανεξήγητη. Όπως και η σημερινή ήττα μας από την Κέρκυρα. Δεν γινόταν να χάσουμε αυτό το ματς. Με όλο το σεβασμό στην Κέρκυρα, που έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντί μας.

Νιώθουμε υπεύθυνοι για την απογοήτευση του κόσμου, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όπως άλλες φορές τον κάνουμε χαρούμενο και γυρίζει ευτυχισμένος στο σπίτι του από τις χαρές που του έχουμε προσφέρει. Σήμερα, νιώθουμε ακριβώς το αντίθετο.

Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας τη φετινή σεζόν, αν εξαιρέσουμε το σημερινό ματς. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν πως είχαμε τρεις διοργανώσεις ταυτόχρονα. Για την επόμενη σεζόν, είτε είμαι στην ομάδα είτε όχι, ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται και να διορθώσει τα λάθη της περασμένης σεζόν. Να ξεπεράσει τα λάθη και να καλυτερέψει την απόδοσή του. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να μείνεις στάσιμος γιατί αυτόματα αρχίζεις την πτώση. Πρέπει να έχεις την τάση να βελτιώνεσαι και να ανεβαίνεις. Σήμερα, συμβιβαστήκαμε με αυτά που έχουμε κάνει και αμέσως φάνηκε πως έπεσε η απόδοσή μας.

Είμαι λυπημένος γιατί ήταν το τελευταίο παιχνίδι Πρωταθλήματος στο γήπεδο μας. Είχαμε χάσει και πριν από τρία χρόνια από τη Λάρισα, πάλι στο τελευταίο εντός έδρας μας. Μετα, όμως, είχαμε κερδίσει τον τελικό Κυπέλλου. Τα συναισθήματα είναι στιγμιαία. Έχω στενοχωρηθεί πολύ γιατί ο κόσμος ήρθε να απολαύσει μία ωραία αγωνιστική εικόνα από εμάς.

Όταν θα υπάρχουν απαντήσεις σχετικά με το αν θα μείνω ή θα φύγω, θα ενημερωθείτε. Δεν υπάρχει κάτι να σας ανακοινώσω. Δεν θέλω, όμως, να γίνει πάλι σήριαλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: