Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Του… Άη-Γιάννενα!!


Του… Άη-Γιάννενα!
Ούτε η Παναγία, ούτε ο Θεός, ούτε κανένας άλλος!

Σήμερα ήταν του… Άη-Γιάννενα!

Η ομάδα του Αναστασιάδη βύθισε την ΑΕΚ στη λίμνη των «Ζωσιμάδων» και με το 2-1 πανηγύρισε οριστικά την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα!

Κακή η ελλιπέστατη «Ένωση», προδόθηκε και από παιδικά αμυντικά λάθη και έμεινε χωρίς διπλό από του… Άη-Γιαννιού (όταν είχε επικρατήσει του Λεβαδειακού)!

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις (αλλά και περιθώρια να επιφυλάξει τέτοιες δεδομένων των απουσιών) ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Με τιμωρημένους, λοιπόν, τους Λυμπερόπουλο, Μανωλά και Μάκο και τραυματίες τους Δέλλα, Σιαλμά και Ρίκκα, τα «κουκιά» του 4-3-3 ήταν μετρημένα για τον τεχνικό της ΑΕΚ.

Έτσι, παρέταξε ως εξής την «Ένωση»: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Κοντοές και Γεωργέας. Στα χαφ οι Καφές (σε ρόλο «σκούπας»), Λαγός και Βάργκας και στην τριάδα της επίθεσης οι Λεονάρντο (αριστερά), Κλωναρίδης (δεξιά) και Μπέλεκ κορυφή).



«Ποια μπάλα; Μην πέσουμε…»

Είναι επίσημο πλέον. Ούτε ο Θεός δεν θέλει να παιχθεί μια φορά… φυσιολογικό ποδόσφαιρο στους «Ζωσιμάδες». Διότι ακόμα κι όταν ο σεσημασμένος αγωνιστικός τους χώρος δεν εξυπηρετεί βοσκή ή πιάνει πάγο, έρχεται η βροχή. Σαν αυτή που έπεφτε όλη μέρα στα Γιάννενα και μετέτρεψε σε ποικίλα watersports τις προσπάθειες του ΠΑΣ και της ΑΕΚ να παίξουν μπάλα στο πρώτο μέρος.

Με το μυαλό, λοιπόν, καταρχάς στο πώς θα μείνουν όρθιοι, οι συνδυασμοί και η παραγωγή φάσεων έγινε είδος πολυτελείας για τους παίκτες. Και κάπως έτσι, γκολ μονάχα από «αναμπουμπούλα» ή στημένη φάση φαινόταν πως θα μπορούσε να έρθει. Σαν το ωραίο φάουλ του Λεονάρντο π.χ. που φλέρταρε με το «Γ» του Κηπουρού και την… ανεξήγητα κακή κεφαλιά του εντελώς αμαρκάριστου Μιχαήλ, που χαράμισε τη γλυκιά εκτέλεση του Κυριάκου.

Δεν ΠΑΣ πουθενά!

Να ‘ταν το… γνωστό μηχάνημα που επιστρατεύεται στα Γιάννενα για βελτίωση του αγωνιστικού χώρου; Να ‘ταν ότι οι παίκτες εξοικειώθηκαν με τις αντιξοότητες; Ό,τι κι αν ήταν, το ματς πήρε ανέλπιστα ζωή! Κι αφού η ανεβασμένη ΑΕΚ δεν πήρε το προβάδισμα (όταν ο Λεονάρντο ξόδεψε την ασίστ του Κλωναρίδη και χάιδεψε τα χέρια του Κηπουρού), ο ΠΑΣ δεν φάνηκε το ίδιο… ακατάδεκτος. Ο Μπεσέρα, λοιπόν, είπε «ευχαριστώ» στο δώρο της κιτρινόμαυρης άμυνας (διπλή αποτυχημένη απόπειρα να διώξει) κι έκανε αφεντικά τους Ηπειρώτες.

Τους έδωσε τέτοια αποφασιστικότητα, δε, ώστε και τον εαυτό τους να νικήσουν! Τι έγινε, λοιπόν, που ο Βάντερσον «θόλωσε» και είδε… Κωνσταντόπουλο τον Κηπουρό (εκτελώντας τον με υποδειγματική προβολή); Αυτός ο ΠΑΣ δεν γινόταν να μη νικήσει -κι αυτή η ΑΕΚ άξιζε να χάσει. Πριν περάσουν, λοιπόν, τρία λεπτά, ο Μπουγαΐδης είχε ήδη προσφέρει το δεύτερο… μπόνους της κιτρινόμαυρης άμυνας (με αγχωμένο «τσαφ») και ο Κυριάκος είχε ήδη επιβεβαιώσει πως οι Ηπειρώτες θα παίζουν και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα!




ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Βάντερσον, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Πάντος, Ντε Βινσέντι, Τζαμπρέλα (73’ Τζάνης), Μπεσέρα (86’ Ντάσιος), Κυριάκος, Γεωργίου, Βίλα (90'+3' Γιάκος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Φεγκρούς, Μπακαγιόκο, Πατσατζόγλου, Σκούφαλης

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Κοντοές (68’ λ.τ. Κάρλος), Γεωργέας, Λαγός (57’ Φούντας), Βάργκας (73’ Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Κλωναρίδης, Μπέλεκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Χέλγκασον, Τσίτας, Αργυρίου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος (Λακωνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφων (Δράμας), Σταματόγλου (Καβάλας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ζωσιμάδες»

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: