Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Πέστο ψέματα... !!

Την άποψη ότι δεν είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός να ξεχωρίζει οικονομικά από τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας εξέφρασε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Πέστο ψέματα...
«Όταν θα αγωνίζεται απέναντι σε ευρωπαϊκούς συλλόγους, θα αισθάνεται μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, το γεγονός ότι ο συντελεστής της Ελλάδας θα μειωθεί έχει μια αυτόματη συνέπεια: θα πρέπει να παίζει προκριματικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο συνεργάτης του Μισέλ Πλατινί στην UEFA.
«Επίσης, θα διακινδυνεύει τα 15-20 εκατ. ευρώ που παίρνει από τη συμμετοχή στο Champions League», πρόσθεσε.
Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο «Φως»
Ας έρθουμε στο Euro, λοιπόν. Είστε ευχαριστημένοι μέχρι τώρα από τη διοργάνωση; Τα πιο σοβαρά προβλήματα που έχετε αντιμετωπίσει ποια είναι;
«Τα περισσότερα προβλήματα τα είχαμε πριν αρχίσει η διοργάνωση και κυρίως στην Ουκρανία: καθυστερήσεις έργων, προβλήματα με τα νέα αεροδρόμια, ελλείψεις στα ξενοδοχεία…».
Στον αγώνα Ελλάδα-Γερμανία, η πλειοψηφία των Ελλήνων το μόνο που έβλεπε ευχάριστα, θα ήταν μία νίκη του εθνικού συγκροτήματος. Για τους Έλληνες, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την περίοδο στη χώρα, το συγκεκριμένο παιχνίδι πήρε διαστάσεις μείζονος εθνικού θέματος.
«Όχι. Το ποδόσφαιρο πρώτα και πάνω από όλα είναι ένα παιχνίδι. πΈνα παιχνίδι μπορεί να σου δώσει μεγάλη χαρά και βέβαια ήταν πολύ όμορφο που την ημέρα των εκλογών οι Έλληνας ξύπνησαν με ωραία διάθεση, σε μία περίοδο που όλα φαίνονται πολύ δύσκολα. Από εκεί και πέρα, ως λαός είναι γνωστό ότι ρέπουμε σε κάθε είδους υπερβολή, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό μας βοηθάει. Το θέμα πάντα είναι να γίνετια ένα ωραίο παιχνίδι, χωρίς άτοπες διαιτητικές αποφάσεις, ώστε να ευχαριστιόμαστε όλοι. Μέχρι εκεί. Το να πιστεύεις ότι στο γήπεδο του Γκντανσκ στην Ουκρανία παιζόταν η ιστορία της Ελλάδας είναι απλώς λάθος».
Πώς κρίνεται η παρουσία της Ελλάδας στο Euro;
«Ως πάρα πολύ ευχάριστη! Με πολύ όμορφη γεύση. Και όχι μόνο για μένα, που η καρδιά μου το ξέρει πως άντεξα και δεν άρχισα να πανηγυρίζω σαν τρελός όταν έληξε ο αγώνας με τη Ρωσία, αλλά και για πολλούς φίλους, συναδέλφους, ανθρώπους του ποδοσφαίρου ουδέτερους που πραγματικά χάρηκαν πάρα πολύ αυτό το κόντρα στα προγνωστικά αποτέλεσμα. Η Εθνική Ελλάδας αρχίζει να αποκτά οπαδούς και εκτός συνόρων».
Το ελληνικό πρωτάθλημα διατρέχει τον κίνδυνο να αναγκαστεί να επιβιώσει με μία μόνο ομάδα, τον Ολυμπιακό.
«Τον πρώτο που δεν συμφέρει αυτή η κατάσταση είναι τον Ολυμπιακό. Όταν λέω ότι χαίρομαι με τις ευρωπαϊκές επιτυχίες όλων των ελληνικών ομάδων, το λέω γιατί στην πραγματικότητα αυτές ενισχύουν όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, από το οποίο καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη».
Ωστόσο, στην Ελλάδα λατρεύουμε τις διαχωριστικές γραμμές…
«Να το πούμε πιο απλά. Ας σκεφτεί ο Ολυμπιακός, και ο φίλαθλος του Ολυμπιακού, τι σημαίνει πρακτικά ότι δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα με ευρωπαϊκές επιτυχίες. Πέρα από το γεγονός ότι και στο ελληνικό πρωτάθλημα – λόγω έλλειψης ανταγωνισμού – αναγκαστικά θα κατεβάσει ο πρωταθλητής τα αγωνιστικά του στάνταρ του και άρα, όταν θα αγωνίζεται απέναντι σε ευρωπαϊκούς συλλόγους, θα αισθάνεται μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, το γεγονός ότι ο συντελεστής της Ελλάδας θα μειωθεί έχει μια αυτόματη συνέπεια: θα πρέπει να παίζει προκριματικά. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι θα κάνει προετοιμασία έναν μήνα πριν και το πιο σημαντικό, ότι θα διακινδυνεύει τα 15-20 εκατ. ευρώ που παίρνει από τη συμμετοχή στο Champions League, δεδομένου ότι πλέον αυτή καθόλου σίγουρη δεν θα είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: