Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

«Ταυρομάχος» ο Αλόνσο!

Ο πιλότος της Ferrari είδε πρώτος την καρό σημαία στο grand prix της Βαλένθια, όπου κυριάρχησαν οι ανατροπές - Δεύτερος ο Ραϊκόνεν, τρίτος ο Σουμάχερ - Καταστροφικός αγώνας για Φέτελ και Χάμιλτον!
Το Σάββατο (23/06) ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στην Ισπανία κόντρα στην Γαλλία και ταυτόχρονα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro, την Κυριακή (24/06) ήρθε η σειρά ενός άλλου Αλόνσο να κάνει χαρούμενους τους Ισπανούς...
Ο οδηγός της Ferrari αν και άρχισε το grand prix από την 11η θέση κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία εκμεταλλευόμενος το... χάος που επικράτησε μετά τον 28ο γύρο. Η αρχή έγινε όταν ήρθαν σε επαφή τα μονοθέσια των Κοβαλάινεν και Βερνιέ με αποτέλεσμα να βγει εξώ το αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι περισσότεροι πιλότοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν για να αλλάξουν ελαστικά.
Δυστυχώς για τον Χάμιλτον, που ήταν δεύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αυτό το δεύτερο πιτ στοπ αποδείχτηκε καταστροφικό, καθώς έχασε πολλές θέσεις. Το εκμεταλλεύτηκε αυτό ο Αλόνσο ο οποίος προσπέρασε τον Γκροζάν και στη συνέχεια πέρασε πρώτος μετά και την εγκατάλειψη του αγώνα από τον Φέτελ.
Στη συνέχεια εγκατάλειψε και ο Γκροζάν, ενώ στο τέλος του αγώνα ήρθε και η απόλυτη καταστροφή για τον Χάμιλτον, ο οποίος συγκρούστηκε με τον Μαλντονάντο και εγκατέλειψε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τη σύγκρουση με τον Μαλντονάντο ο πιλότος της Μακ Λάρεν είχε χάσει τη δεύτερη θέση από τον εξαιρετικό Ραϊκόνεν, που κατετάγη δεύτερος με τον Σουμάχερ να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
Να υπογραμμίσουμε ότι ο Φερνάντο Αλόνσο είναι ο πρώτος οδηγός που «ζευγάρωσε» τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ισπανός είχε νικήσει και στον αγώνα της Μαλαισίας στις 25 Μαρτίου.


Έγραψε ιστορία ο Αλόνσο


Ο Φερνάντο Αλόνσο κατέκτησε για δεύτερη φορά γκραν πρι στη χώρα του, μετά τη νίκη του στη Βαλένθια την Κυριακή (24/06).
Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari είχε πάρει την πρώτη θέση στον αγώνα της Καταλονίας το 2006.
Παράλληλα, έγινε ο πέμπτος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 που κερδίζει πάνω από μία φορά μέσα στο σπίτι του.


πηγή: onsports.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: