Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ρελαντί η Ισπανία, μια πολύ «λίγη» Γαλλία!

Ρελαντί η Ισπανία, μια πολύ «λίγη»  Γαλλία
Η Εθνική μας ομάδα μπορεί να ηττήθηκε με 4-2 το βράδυ της Παρασκευής, αλλά με τον τρόπο που αγωνίστηκε, είναι βέβαιο πως κέρδισε πολύ περισσότερο σεβασμό τόσο από την Τσεχία, που στον πρώτο προημιτελικό περίμενε το μοιραίο, αλλά και από την Γαλλία των τόσων μεγάλων αστέρων που δέχτηκε γκολ στο 19’ και πήρε απόφαση από εκείνο το λεπτό πως δεν υπήρχε δρόμος και τρόπος για να ξαναμπεί στο ματς.

Του Κώστα Μιαούλη

Οι Ισπανοί πήραν αυτό που ήθελαν και ήταν η πρόκριση. Οι φούριας ρόχας έσπασαν την παράδοση που τους ήθελε να μην έχουν επικρατήσει ποτέ σε επίσημο παιχνίδι σε βάρος των «τρικολόρ». Η γκολάρα του Αλόνσο, μετά τον έξοχο συνδυασμό του Ινιέστα με τον Άλμπα, και ο τρόπος που ο βιονικός χαφ της Ρεάλ και της Ισπανίας, βάζει το γκολ είναι μοναδικός. Αυτό το τίκι-τάκα των Ισπανών τους εξασφαλίζει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά κάπου καταντάει κουραστική αυτή η εικόνα. Όσο για το πέναλτι που δίνει ο Ριτσόλι για να κλείσουν το σκορ οι Ισπανοί είναι απ’ αυτά που χαρακτηρίζονται ως σκανδαλώδη. Ωστόσο η Γαλλία, ακόμα και σε δέκα ματς να έπαιζε με την Ισπανία, με τον τρόπο που επέλεξε να παίξει, δεν υπήρχε περίπτωση να σκοράρει.

Ελπίζω πως στον ημιτελικό κόντρα στην ομάδα που έχει παίξει την καλύτερη μπάλα στο τουρνουά και είναι η Πορτογαλία, οι πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου, ν’ αναγκαστούν να παίξουν μια ταχύτητα πάνω. Ο Ρονάλντο με την παρέα του πιστεύω πως θα προσφέρουν μια δύσκολη βραδιά στους «φούριας ρόχας». Κι αυτό γιατί νομίζω πως οι Πορτογάλοι με τον Πάουλο Μπέντο στον πάγκο τους, έχουν διαμορφώσει και δυνατό χαρακτήρα.

Πλέον για να κλείσει η τελική τετράδα περιμένουμε μια σπουδαία κόντρα ανάμεσα σε Αγγλία και Ιταλία. Πάντοτε λέμε πως ήρθε η ώρα των λιονταριών να κάνουν κάτι σε ένα μεγάλο τουρνουά. Μετά τους περιμένουν οι Γερμανοί με τους οποίους έχουν ανοικτούς λογαριασμούς. Πάντως για το ματς με την σκουάντρα ατζούρα τους δίνω το προβάδισμα.

ΥΓ: Για την ώρα, εκ μέρους των προπονητών ο Λεβ και ο Μπέντο μας προσφέρουν συγκινήσεις και το κάτι διαφορετικό. Ο Μπλαν μεγάλη απογοήτευση, ο Ντελ Μπόσκε αν επιμείνει δίχως επιθετικό, ίσως να το πληρώσει.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: