Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Με πέντε έξι ομάδες και δώδεκα καφενεία!!

Ο κόσμος καίγεται και το νιμού χτενίζεται. Κι αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα. Του Κώστα Καίσαρη.
Με πέντε έξι ομάδες και δώδεκα καφενεία
Τον αξιότιμο υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη δηλαδή και τους παράγοντες του ποδοσφαίρου.
Το θέμα έχει να κάνει με τη νοοτροπία τους και τις συμπεριφορές τους. Σε μια χώρα, λοιπόν, που έχει χρεοκοπήσει, σε μια οικονομία που έχει καταρρεύσει, το ποδόσφαιρο έχει κι αυτό τα προβλήματά του. Γνωστό είναι ότι αν εφαρμοζόντουσαν οι νόμοι είναι ζήτημα αν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα δέκα ομάδες.
Και παραμένει ανοιχτό το αν και κατά πόσο θα καταφέρουν να αντέξουν μέχρι το τέλος και οι 16 που ξεκίνησαν. Ή κάποιοι θα κλατάρουν και θα μείνουνε στον δρόμο. Ολα τα είχε η Μαριωρή, λοιπόν, ο φερετζές των 18 ομάδων της έλειπε.
Πέρυσι τέτοια εποχή το κράτος όλα τα έσφαζε, όλα τα μαχαίρωνε. Βόλος και Καβάλα εξαφανιστήκανε από τον χάρτη. Η ΕΠΟ έριξε τον Ηρακλή στο πατ κιουτ. Με το που φύγανε όμως οι κακοί Μπιτσαξής και Γερουλάνος, ήρθε ο καλός Ιωαννίδης. Ο άνθρωπος που έχει κάνει το ρουσφέτι επιστήμη. Μέρα νύχτα έτρεχε για να βρει ο Αρης λεφτά και να πάρει φορολογική ενημερότητα. Και κοντά στον βασιλικό ποτιστήκανε και οι γλάστρες.
Οι απανταχού έφοροι ανά την επικράτεια μόλις χτύπαγε την πόρτα τους ποδοσφαιρικός παράγοντας κάνανε τεμενάδες. Αλλοι με τα ίδια χρέη τους φοράνε βραχιόλια και μπαίνουνε στη φυλακή κι αυτοί πήρανε τις ενημερότητες στο πιτς φιτίλι. Ετσι καθαρίσανε και η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος και ο ΟΦΗ. Ταυτόχρονα σαν καλός Σαμαρείτης ο Ιωαννίδης μπήκε μπροστά και για το θέμα του Ηρακλή. Στη Θεσσαλονίκη ψηφίζουν κι αυτοί.
Εχει ανάγκη τους σταυρούς τους. Και κοντά στον Ηρακλή θα βολευτούνε κι ο Βόλος με την Καβάλα. Εχω ξαναγράψει ότι σωστά φωνάζει ο Ηρακλής. Και το κανονικό θα ήτανε να έπαιζε από τώρα στη Super League. Για να μπορέσουνε, λοιπόν, να τους βολέψουνε όλους και να μη φωνάζουνε οι άλλες ομάδες της Β' Εθνικής, πάνε να κάνουνε τη μόντα με τις 18 ομάδες στη Super League για την επόμενη περίοδο 2013-14.
Φέτος δηλαδή να πέσουνε δύο από τη Super League και να ανέβουνε τέσσερις από τη Β' Εθνική για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ολα αυτά όμως τα μαγειρέματα είναι δουλειά του υπουργού; Είναι όμως γιατί εμπλέκεται στη μέση και ο ΟΠΑΠ.
Οι νταραβεριτζήδες της Super League δεν έχουνε αντίρρηση για τις 18 ομάδες. Δεν θέλουνε όμως να μειωθεί το μερτικό από τη χορηγία του ΟΠΑΠ. Γι' αυτό μπήκε στη μέση ο Ιωαννίδης να πει στον ΟΠΑΠ να κάνει αύξηση στη χορηγία. Προφανώς επειδή έχει ανέβει το επίπεδο του ποδοσφαίρου και του θεάματος. Οταν όμως σε όλους και σε όλα πέφτει ψαλίδι.
Οταν κανείς δεν ξέρει αν σ' έναν χρόνο θα υπάρχει Ελλάδα. Αν θα υπάρχει κρατικός ΟΠΑΠ ή θα έχει πουληθεί. Από πού κι ως πού 18 ομάδες; Για να κόβουν 676 εισιτήρια όπως η Κέρκυρα με τον Ατρόμητο; Και 956 όπως τα Γιάννενα με τον Πλατανιά; Οταν ολόκληρος ΠΑΟΚ μόλις και μετά βίας ξεπέρασε στην πρεμιέρα τα 5.000 εισιτήρια. Δεν θα πρόκειται, λοιπόν, για 18 ομάδες όταν του χρόνου η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη. Η σούμα για να βγαίνει το 18 θα γίνεται από πέντε έξι ομάδες και δώδεκα καφενεία. Αυτά.
Εκανε όλους τους παίκτες καλύτερους
Ο Μιραλάς είχε έρθει για ρεζέρβα. Ο Βαλβέρδε ήταν που τον πίστεψε. Ο Βαλβέρδε ήταν που τον καθιέρωσε. Και στην κορυφή της επίθεσης. Ο Βαλβέρδε τον πήρε σαν παίκτη των δύο εκατοµµυρίων που ήταν η ρήτρα της Σεντ Ετιέν και τον έκανε παίκτη οκτώ εκατοµµυρίων
ΔΥΟ γκολ και δύο ασίστ ο Μιραλάς στο Εβερτον - Λέιτον Οριεντ. Θα µου πείτε τώρα ότι ένα µατς της πλάκας ήτανε. Εντάξει. Η µεταγραφή όµως είναι δεδοµένη. Οπως και τα οκτώ εκατοµµύρια της ρήτρας που έσκασε η Εβερτον. Κάτι ψιλά παραπάνω δηλαδή έβαλε ο Σαββίδης κι αγόρασε τον ΠΑΟΚ. Πάµε, λοιπόν, δυο χρόνια πίσω. Ποιος ήξερε τον Μιραλάς; Δανεικός από τη Σεντ Ετιέν είχε πάει στον Ολυµπιακό. Ποιος τον υπολόγιζε ότι θα ξεκίναγε βασικός και σέντερ φορ µάλιστα; Κανένας. Για σέντερ φορ ήταν ο Πάντελιτς, δεξιά ο Ρόµενταλ κι αριστερά ο Ριέρα.
Κι ο Βέλγος για ρεζέρβα. Ο Βαλβέρδε ήταν που τον πίστεψε. Ο Βαλβέρδε ήταν που τον καθιέρωσε. Και στην κορυφή της επίθεσης. Ο Βαλβέρδε τον πήρε σαν παίχτη των δύο εκατοµµυρίων που ήταν η ρήτρα της Σεντ Ετιέν και τον έκανε παίχτη οκτώ εκατοµµυρίων. Τόση ήταν η ρήτρα που πλήρωσε η Εβερτον. Ο Βαλβέρδε έδωσε από το τίποτα έναν παίκτη στον Ολυµπιακό και στην εθνική οµάδα. Τον Μανιάτη. Για αναπληρωµατικό του Τοροσίδη τον είχανε πάρει από τον Πανιώνιο.
Για να κάνει δηλαδή πέντε µατς τον χρόνο. Τον πήρε ο Βαλβέρδε και τον έκανε χαφ. Χάφαρο δηλαδή που τρώει το γήπεδο. Προσφέροντας στο ελληνικό ποδόσφαιρο έναν πολύτιµο ποδοσφαιριστή. Κι ειδικά στην εθνική οµάδα που ψάχνει να βρει χαφ µε τον ντουφέκι. Δεν είναι µόνο, λοιπόν, οι τίτλοι. Και η µπάλα που έπαιξε ο Ολυµπιακός µε τον Βαλβέρδε. Είναι ότι έκανε όλους τους παίκτες καλύτερους.
Απερίγραπτα όσα γράφονται σε καθηµερινή βάση
ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι η νεολαία δεν έχει και την καλύτερη σχέση µε τα ελληνικά. Χωρίς να σηµαίνει ότι και οι µεγαλύτεροι πάνε πίσω. Το τι γράφεται σε καθηµερινή βάση και ειδικότερα στις ιστοσελίδες στο Ιντερνετ δεν περιγράφεται. Χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι τα άλλα ΜΜΕ πάνε πίσω. Ενα κοριτσάκι σχεδόν κάθε βράδυ στο Σταρ λέει και ξαναλέει για το Χαλεπί, σχετικά µε τον πόλεµο της Συρίας.
Ασε τις φράσεις κλισέ που πετάνε σαν κοτρόνες χωρίς καµία επίγνωση: Οπως ο «έγχρωµος αθλητής», για να µην πουν µαύρος. Το έγχρωµος είναι όµως που έχει ψήγµατα ρατσισµού, έστω και χωρίς πρόθεση. Με το έγχρωµος είναι που διαχωρίζονται όλοι οι άλλοι από τους λευκούς. Το µαύρος ή το κίτρινος δεν συνιστά προσβολή. Μαύρος είναι, µαύρο τον αποκαλείς. Ολα αυτά σαν πρόλογος γι' αυτό που γράφτηκε σχετικά µε τον θάνατο του δηµοσιογράφου Δ. Γουσίδη. Οτι «έχασε τη µάχη µε τη ζωή». Εκτός κι αν Ζωή λένε τη γυναίκα του και κάνανε το λάθος και γράψανε το ζήτα µε µικρό κι όχι µε κεφαλαίο.
Τα µέτρα πονάνε, αλλά είναι τα τελευταία που επιβάλλονται.
-Αντώνης Σαµαράς

ΕΡΩΤΗΣΗ Η µπουλντόζα που γκρεµίζει παράγκες είχε ρεπό χθες;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: