Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μαλάτος: «Παράνομες οι εκλογές της ΕΠΟ»

Ο διδάκτορας του αθλητικού δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, τις εκλογές της ΕΠΟ και το αθλητικό αυτοδιοίκητο.

Για την απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης:

«Η απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να γίνει δεκτή γιατί είναι απόφαση στο πλαίσιο της κοινής νομοθεσίας. Το αυτοδιοίκητο θα μπορούσε να ισχύσει στην αθλητική νομοθεσία όχι όμως εδώ».

Για την εμπλοκή της ΕΠΟ και τι πρέπει να κάνει η πολιτεία:

«Η ΕΠΟ εδώ και αρκετά χρόνια έχει αρχίσει αυτό το θέατρο του παραλόγου. Όσο υπάρχει μια πολιτεία που έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, αντιφάσκει και δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση αυτά γίνονται. Εάν η πολιτεία δεν επενέβη δραστικά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, θα είμαστε στο ίδιο μοτίβο όπως σήμερα. Πρέπει να παρθούν τολμηρές αποφάσεις είναι ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή στον αθλητισμό».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ:

«Οι εκλογές της ΕΠΟ θα είναι παράνομες αν γίνουν με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Εγώ καλώ μια οποιαδήποτε ένωση ή σωματείο να κάνει προσφυγή στην δικαιοσύνη γιατί το καταστατικό της ΕΠΟ δεν έχει εναρμονιστεί ως όφειλε με την ισχύουσα νομοθεσία»

Για το αθλητικό αυτοδιοίκητο:

«Το αθλητικό αυτοδιοίκητο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και υπάρχει, ορισμένοι όμως για εξυπηρέτηση βρήκαν έναν τρόπο ώστε να μην διέπετε από την ελληνική νομοθεσία».

Για το άρθρο 99:

«Ο Άρης είναι μια ανώνυμη εταιρία και θα προσφύγει για τα δικαιώματα του. Αυτές όλες οι διατάξεις και το άρθρο 99 δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στον αθλητισμό. Πολλές ΠΑΕ είχαν μπει στο 99 όπως και η ΑΕΚ, έτσι όμως δεν λύνεται το πρόβλημα, χρειάζεται δραστική παρέμβαση της πολιτείας».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: