Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Το πέναλτι γιατί το έδωσε;

Εμάς εδώ στον σκύλο δεν μας αρέσει η διαιτητολαγνεία. Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές. Και έχουμε "κράξει" πολλάκις φέτος τη στάση του Παναθηναϊκού σε θέματα διαιτησίας.

Το πέναλτι γιατί το έδωσε;
Ωστόσο, θέλουμε να πούμε κάτι για τον διαιτητή Σπάθα, ο οποίος στη χθεσινή αναμέτρηση στη Λιβαδειά, απέδειξε πόσο εύκολα μπορεί ένας ρέφερι να χάσει τον έλεγχο του αγώνα, όταν δίνει μια απόφαση γιατί την οποία δεν είναι σίγουρος.

Κι αναφερόμαστε στην περίπτωση του πέναλτι στον Φορναρόλι. Κατά την άποψή μας υπάρχει καθαρή παράβαση από τον Γιαννούλη που τραβάει τον αντίπαλό του και μετά τον πετάει κάτω.

Αλλά φαίνεται ότι ο διαιτητής έδωσε την εσχάτη των ποινών με …βαριά καρδιά. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι μετά το πέναλτι σφύριζε πραγματικά ότι 'να ναι. Προσοχή, όμως! Δεν λέμε ότι ο διαιτητής ευνόησε τον Ατρόμητο ή αδίκησε τον Παναθηναϊκό. Εξάλλου, δεν είχαμε καμιά σοβαρή αμφησβητούμενη φάση που έκρινε το παιχνίδι.

Ωστόσο, μετά το πέναλτι ο Σπάθας έχασε την μπάλα. Υπήρχαν μερικά σφυρίγματα πραγματικά ανεξήγητα. Λες και δεν ήταν στο γήπεδο και δεν έβλεπε. Όπως για παράδειγμα το φάουλ και κάρτα στον Σπυρόπουλο για μαρκάρισμα στον Σουμπίνιο στο πρώτο μέρος, αλλά και ένα παρόμοιο στον Μπουμσόνγκ για μαρκάρισμα στον Κούτσι στο δεύτερο ημίχρονο. Φάουλ, που όχι μόνο δεν υπήρχαν, αλλά σε κάνουν να απορείς πού τα ανακάλυψε ο διαιτητής. Όπως ανεξήγητες ήταν και οι καθυστερήσεις των τριών λεπτών, όταν υπήρχε διακοπή στον αγώνα για τουλάχιστον 2 λεπτά!

Γι' αυτό λέμε: τι ήταν να το δώσει το πέναλτι ο Σπάθας αφού μετά έχασε τ’ αυγά και τα πασχάλια; Χωρίς, βεβαίως, να επηρεάσει το αποτέλεσμα, όπως προείπαμε, αφού ο Ατρόμητος πανάξια πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας και ίσως να άξιζε και κάτι περισσότερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι.sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: