Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κάτι δεν έχει καταλάβει!!

Κάτι δεν έχει καταλάβει
Την απορία του για τον τρόπο με τον οποίο προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της Ίντερ ο Αντρέα Στραματσόνι εξέφρασε ο Μπρούνο Τζορντάνο. Ο παλαίμαχος επιθετικός της Λάτσιο και της Νάπολι μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ρώμης τόνισε πως ένας προπονητής θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει εμπειρία και έπειτα να καθοδηγήσει μια μεγάλη ομάδα. Κάτι που προσπαθεί να κάνει εκείνος.

Όταν αγωνιζόταν, κύριο χαρακτηριστικό του ήταν το πάθος και η δύναμη στο παιχνίδι του. Τώρα που ακολουθεί προπονητική καριέρα φαίνεται πως τίποτα δεν έχει αλλάξει πάνω στον Μπρούνο Τζορντάνο, που εξακολουθεί να είναι ένας ευθύς και παθιασμένος άνθρωπος. Αυτό έδειξε με τη συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ρώμης, όπου έριξε τα «καρφιά» του στον Αντρέα Στραματσόνι και όχι μόνο.

«Δεν έχω τίποτα με τον Στραματσόνι, αλλά μου φαίνεται περίεργο που βρίσκεται στον πάγκο της Ίντερ. Είναι άλλο πράγμα να προπονείς τις ομάδες των ακαδημιών και άλλο την πρώτη ομάδα. Εγώ νόμιζα πως για να φτάσεις σε ένα επίπεδο και να προπονήσεις μια ομάδα της Serie A απαιτείται εμπειρία και μια πορεία στις μικρότερες κατηγορίες. Πάντα πίστευα πως πρέπει να ξεκινήσεις από την τέταρτη κατηγορία για να φτάσεις στην πρώτη. Αυτό δεν ισχύει για μερικούς και ο Αντρέα είναι ένα παράδειγμα», τόνισε ο Τζορντάνο.

Πώς, λοιπόν, κατάφερε ο Στραματσόνι να προπονεί την πρώτη ομάδα της Ίντερ; «Η άποψη που είχα για την εμπειρία και την πορεία στις μικρές κατηγορίες, μάλλον είναι λανθασμένη. Ίσως χρειάζεται να έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες και θα βρεις το δρόμο σου. Θέλετε και άλλο παράδειγμα; Ο Ιντζάγκι. Αυτός μέχρι χτες έπαιζε ακόμα, τώρα προπονεί τους μικρούς της Μίλαν και έχει ήδη ξεκινήσει να πιέζει για να πάρει τη θέση του Αλέγκρι. Με ποιες ικανότητες, ποια εμπειρία, ποιο βιογραφικό; Απλά και μόνο γιατί λέγεται Ιντζάγκι», απάντησε χωρίς υπεκφυγές ο Τζορντάνο.

Ο ίδιος περιμένει μια κλήση από μεγάλη ομάδα; «Αφού προπονεί την Ίντερ ο Στραματσόνι, μπορώ να το κάνω και εγώ. Θεωρώ πως είμαι έτοιμος για το μεγάλο άλμα. Έχω ξεκινήσει να δουλεύω από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και έχω περάσει από πολλές μικρές ομάδες. Νιώθω έτοιμος. Αλλά αν ερχόταν μια πρόταση από τη Ρόμα, θα την απέρριπτα αμέσως. Στη Ρόμα ποτέ!» απάντησε ο πρώην επιθετικός της Λάτσιο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: