Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Αυτά είδαμε από τον Μουν!

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, ο Ολυμπιακός έχει πολλά να περιμένει από τον Τζαμάριο Μουν. Το www.sport-fm.gr ακτινογραφεί το ντεμπούτο του Αμερικανού φόργουορντ.

Αυτά είδαμε από τον Μουν
Απέναντι στον Πανιώνιο δεν ήταν καν στη δωδεκάδα. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε λεπτό. Στην Ευρωλίγκα ήταν και θα είναι για λίγο καιρό ακόμη αναγκαστικά θεατής. Το ντεμπούτο του Τζαμάριο Μουν με τον Ολυμπιακό άργησε, αλλά ήταν εντυπωσιακό.

Πίσω από το… προφανές των αριθμών, καθώς ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 15 πόντους (1/1 βολή, 4/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε «στρογγυλά» 20 λεπτά, το www.sport-fm.gr επιχειρεί να ακτινογραφήσει το ντεμπούτο του.

Αν και μετρά μόλις 18 μέρες στην ομάδα, ο Μουν έχει παρουσιάσει υψηλότερο βαθμό προσαρμοστικότητας από τον Μάρντι Κόλινς. Αυτό δεν φαίνεται τόσο από τους αριθμούς, όσο από το γεγονός ότι έχει μπει περισσότερο στο πνεύμα της ομάδας. Ο 33χρονος άσος αν και με λιγοστές προπονήσεις στα πόδια του δείχνει να έχει αντιληφθεί σε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό βαθμό τη φιλοσοφία της ομάδας σε άμυνα και επίθεση. Χθες βοήθησε στην ομαδική άμυνα και στην κυκλοφορία της μπάλας, πέρα από τη συνεισφορά του στο σκοράρισμα. Μοίραζε την μπάλα στους συμπαίκτες του θαρρείς και μετρά μήνες κι όχι μέρες συνεργασίας μαζί τους, ενώ αν και πρωτάρης στην Ευρώπη δεν φάνηκε να «ψάχνεται» και να προβληματίζεται με τις διαφορές από το μπάσκετ που έχει συνηθίσει. Παράλληλα δικαίωσε πλήρως το βιογραφικό του ως εξαιρετικά αθλητικού παίκτη και ικανότατου στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη με δύο εντυπωσιακά καρφώματα, αλλά και ως ικανού σουτέρ από μακρινή απόσταση, που οι αντίπαλες άμυνες θα κάνουν λάθος να τον αφήσουν ξεμαρκάριστο. Τέλος, έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης από τον έτερο νεοαποκτηθέντα, Μάρντι Κόλινς.

Το αρνητικό στην περίπτωση του Μουν είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιμένει περίπου έναν ακόμη μήνα για να τον δει στα… δύσκολα. Ο Αμερικανός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην πρώτη φάση του Top 16 της Ευρωλίγκας και θα κάνει ντεμπούτο στις 28 Φεβρουαρίου απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη. Μέχρι τότε θα περιοριστεί στα χαμηλότερης ανταγωνιστικότητας ματς της Α1.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την επιστροφή του Μπρεντ Πέτγουεϊ στη δράση, ο Ολυμπιακός θα διατηρήσει τον Μουν στο διαθέσιμο ρόστερ για την Α1. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δικαίωμα για μόνο δύο αλλαγές στο δεύτερο γύρο της Α1 και θέλουν να τις ξοδέψουν με σύνεση (ενώ υπάρχει πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει μεταγραφή γκαρντ). Δεν αποκλείεται πάντως καθόλου αν ο Πέτγουεϊ είναι υγιής και ο Μουν συνεχίσει να αφήνει καλές εντυπώσεις να είναι και οι δύο στο ρόστερ της Α1, καθώς «ματσάρουν» καλύτερα με τους αθλητικούς ψηλούς του Παναθηναϊκού σε σχέση π.χ. με τον Μπέγκιτς. Παράλληλα, ο Μουν μπορεί να προσφέρει και στη θέση «3» δίνοντας ανάσες σε Περπέρογλου και Λοτζέσκι, με τον τελευταίο να μπορεί να παίξει και στο «2».



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: