Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κώτσιος: «Τύχη, πίστη και πίεση»

Στα συστατικά που είχε ο Λεβαδειακός και κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή απέναντι στον Άρη αναφέρθηκε ο Ηλίας Κώτσιος.

Κώτσιος: «Τύχη, πίστη και πίεση»
Χαρούμενος για τη μεγάλη νίκη του Λεβαδειακού απέναντι στον Άρη αλλά και για τα δύο τέρματα που σημείωσε εμφανίστηκε ο Ηλίας Κώτσιος. Ο έμπειρος αμυντικός των Βοιωτών, μιλώντας στην «Ώρα των Πρωταθλητών», αναφέρθηκε στα συστατικά που είχε η ομάδα του και κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 απέναντι στους «κίτρινους».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε μέχρι να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ενώ έδωσε πιθανότητες πρόκρισης στον Ολυμπιακός στις «μονομαχίες» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λίγκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:
Για το παιχνίδι με τον Άρη: «Χρειάζεται πίστη και κουράγιο για να γυρίσει ένα ματς και μεγάλη διάθεση. Ειδικά όταν ο αντίπαλος τα έχει λίγο χαμένα περιμένεις να πετύχεις ένα γκολ. Όταν γίνεται το 1-3 απογοητεύεσαι. Κανείς δεν το πίστευε ότι θα γυρνούσε. Όταν σκοράρεις όμως η ψυχολογία σου είναι ανεβασμένη. Με το που έγινε το 3-3 ρωτήσαμε πόσο θα ήθελε το παιχνίδι αλλά χρειάζεται τύχη και πίστη αλλά και πίεση».

Για τα πλάνα του το καλοκαίρι που πέρασε: «Αυτό το καλοκαίρι ήταν λίγο παράξενο αλλά επειδή έγινε στην αρχή πρώτος μου σκοπός ήταν η οικογένειά μου. Είναι δύσκολο για τα παιδιά να αλλάζουν σχολεία και τρόπο ζωής και είχα ένα διάστημα 15 ημερών. Τα παιδιά μου δέχτηκαν αλλά μετά από λίγες μέρες η ομάδα της Καλλονής άλλαξε λίγο τα πλάνα της. Δεν ήμουν στα πλάνα του, δεν ήταν βέβαια ξεκάθαρο αλλά αποφασίσαμε να μην συνεχίσω. Δέχτηκα και μία πρόταση από τον ΟΦΗ, αλλά με στεναχώρησε. Ο ΟΦΗ με βοήθησε να αναδειχθώ, θα την αγαπάω πάντα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να αποδείξω κάτι. Το ότι έπαιξα σε άλλες ομάδες δεν μπορώ να το αλλάξω. Το καλοκαίρι έγινε κάποια συζήτηση αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν με ήθελε στην ομάδα. Δεν τον κακολογώ γιατί ο κόσμος πιστεύει ό,τι ακούσει. Τέλος καλό όλα καλά. Είμαι ένας παίκτης που δίνει τα πάντα όπου κι αν έπαιζε. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν αλλά με πείραξε μέσα μου γιατί έπαιξα επτά χρόνια στον ΟΦΗ και τον αγαπάω».

Για το Τσάμπιονς Λιγκ και τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ: «Ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες αλλά μην ξεχνάμε ότι η Μάντσεστερ θα προσπαθήσει μέσα από το Τσάμπιονς Λιγκ να διορθώσει τα σφάλματα του πρωταθλήματος. Μπορεί ο Ολυμπιακός γιατί έχει δείξει καλά στοιχεία. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια και ελπίζω να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Αν το κάνει αυτό τότε θα έχει πιθανότητες για πρόκριση. Δεν πρέπει όμως ο Ολυμπιακός ότι θα κερδίσει εύκολα. Να μην ξεγελαστεί και βρεθεί προ εκπλήξεων».

Για το πρωτάθλημα έως τώρα και την πορεία του ΠΑΟΚ: «η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει βελτιωθεί πολύ σε όλα τα επίπεδα. Μπήκε ένας άνθρωπος που έχει το οικονομικό υπόβαθρο. Προσπαθεί να πάρει μεγάλους παίκτες αλλά δεν είναι η χρονιά του για να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Φέτος είναι μια καλή αρχή, θα δούμε εάν θα πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ και αν μπει στους ομίλους τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά και οι μεγάλοι παίκτες έρχονται πιο εύκολα και έτσι θα διεκδικήσει πιο εύκολα το πρωτάθλημα. Ξαφνικά μέσα σε μια χρονιά είναι πολύ δύσκολο για να πάρεις το πρωτάθλημα, δεν είναι μόνο οι παίκτες που έρχονται και χρειάζεται δουλειά, υπομονή και όχι απογοήτευση».

Για το πώς νιώθει όταν σκοράρει: «Είναι ένα συναίσθημα που δεν εκφράζεται. Τεράστια η χαρά και το ποδόσφαιρο είναι να βάζεις γκολ. Όταν σώζεις ένα γκολ είσαι ευχαριστημένος εσύ αλλά όταν σκοράρεις κάνεις χαρούμενους όλους τους φίλους της ομάδας και εμείς οι αμυντικοί είμαστε πολύ λυπημένοι όταν η ομάδα μας δέχεται γκολ».
Για το τι πρέπει να κάνει ο Λεβαδειακός για να διορθώσει την άμυνά του: «Για να βελτιωθεί μια ομάδα πρέπει να έχει μια σωστή αμυντική λειτουργία. Να μην κάνει άναρχο παιχνίδι και να αμύνονται όλοι οι παίκτες. Ο κάθε παίκτης πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να βοηθάει την ομάδα του και να αμύνεται. Μιλάμε για μια μικρή πόλη, ο Λεβαδειακός μπορεί να έχει περισσότερο κόσμο αλλά δεν είναι αυτό που θέλουμε και εμείς και η διοίκηση και θέλουμε κοντά μας τον κόσμο. Ο κόσμος όμως θέλει διακρίσεις και κίνητρο και αυτό ισχύει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: