Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τα δύο σήριαλ και τα… σκουπίδια!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την σοφή κίνηση του ΠΑΟΚ με την απόκτηση του Γκσπούρνιγκ, αλλά και για το θέμα του σέντερ φορ που έχει μπει στην τελική ευθεία.
Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Γκσπούρνιγκ, μία κίνηση σοφή αν αναλογιστεί κανείς τα δεδομένα που συνοδεύουν τον συγκεκριμένο αθλητή. Καλές γεμάτες σεζόν, καλά ρεκόρ σε Ξάνθη και Αμερικάνικο πρωτάθλημα, διαφορετικός από τον Γλύκο και ο ΠΑΟΚ φτιάχνει μία πολύ καλή τριάδα για ακόμη μία φορά.
Τριάδα καλή είχε και πέρυσι, αλλά μάλλον το έργο στήθηκε λάθος. Ο Ιτάνζ ήταν του Δώνη, ο Χακόμπο καλός αλλά περίεργος, ο Γλύκος παραμένει η σταθερά.
Ο Στέφενς θέλει το ξεκάθαρο νούμερο ένα και με το περυσινό τρίο αδυνατούσε να το ορίσει. Ο Ιτάνζ αποχώρησε, πάει καλά στη Κόνια και μάλλον οι Τούρκοι θα πληρώσουν την οψιόν. Το ερώτημα που τέθηκε αυτομάτως αφορά το αν ο Γκσπούρνιγκ θα είναι πρώτος ή δεύτερος. Νομίζω πως σε αυτά τα ερωτήματα η απάντηση έχει μαθηματική αύρα.
Ο Γλύκος τα πάει εξαιρετικά και θα στηριχτεί. Αν αποτύχει υπάρχει η λύση, αν δεν αποτύχει χρειάζεσαι έναν καλό χαρακτήρα για να υπομείνει την άκομψη αλλά δίκαιη διαδικασία που ακολουθούν οι προπονητές σε αυτές τις περιπτώσεις. Και ο Αυστριακός είναι καλός χαρακτήρας, σίγουρα καλύτερος από τον Χακόμπο που πέταξε την ευκαιρία του λόγω της ιδιορρυθμίας του.
Τώρα ξεκινάνε δύο σήριαλ για τον ΠΑΟΚ. Το πώς θα φύγει ο Χακόμπο και το πώς θα έρθει ο σέντερ φορ. Ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει πως υπάρχουν ομάδες που θέλουν να αγοράσουν τον Χακόμπο, οι οποίες είναι δύο και μάλιστα η μία ισπανική αν και δύσκολα είναι από την Πριμέρα.
Αυτό που με ξενίζει είναι πως δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να δώσει το συμβόλαιο του Ισπανού στον ΠΑΟΚ άρα εδώ θα πάμε μέχρι το 90΄. Θυμάμαι πάντως μία δήλωσή του που έλεγε μετά την υπογραφή της τριετούς συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ πως αν η ομάδα δεν τον θέλει θα αποχωρήσει χωρίς αξιώσεις. Τότε γέλασα και βέβαια όταν ρώτησα τον ΠΑΟΚ αν έβαλε καμία ρήτρα συμπεριφοράς και μου είπαν όχι, φαντάστηκα τη στιγμή που έρχεται μέσα στις επόμενες ώρες.
Στον σέντερ φορ κάπου διάβασα πως είναι κρίσιμη εβδομάδα, πως από στιγμή σε στιγμή, σήμερα – αύριο. Λογικό αφού είναι η τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών απλά η ανάγκη για… πληροφόρηση έχει καταντήσει κάπως γραφική. Κυκλοφόρησε αργά χθες το βράδυ το όνομα του Τζούνιορ Μοράες της Μέταλουργκ, χωρίς ωστόσο να το επιβεβαιώνει ο ΠΑΟΚ. Επίσης, οι Βέλγοι επιμένουν πως ο ΠΑΟΚ το παλεύει για τον Γέλε Φόσεν της Γκενκ, ουσιαστικά τον Βέλγο Κλάους αφού πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν, σε ένα πρωτάθλημα πάνω κάτω σα το δικό μας.
Έχει περισσότερα γκολ απλά και δείχνει λίγο πιο κοντρολαρισμένος, ενώ το γεγονός πως συμμετέχει σε αυτή την εθνική Βελγίου και είναι 24 ετών δίνει όραμα σε μία κίνηση που δείχνει πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη. Σήμερα, 28 του μηνός, έχουμε λίγες μέρες ακόμη για να δούμε που θα κάτσει η μπίλια. Υπομονή.
Πάμε και σε ένα θέμα που με αγγίζει προσωπικά. Εμφανίζομαι εγώ ως άνθρωπος που πιέζει την ΠΑΕ για σκληρή πολιτική απέναντι σε ραδιοφωνικούς παραγωγούς που μιλάνε απαξιωτικά και με χαρακτηρισμούς για τον ΠΑΟΚ.
Πρώτα απ όλα, η ΠΑΕ άργησε πολύ να δείξει την δυσφορία της απέναντι σε συγκεκριμένα σκουπίδια που έχουν μικρόφωνο και ξερνάνε πάνω σε αυτό. Που βγάζουν χολή και μίσος για τον ΠΑΟΚ. Πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο που η ΠΑΕ άργησε τόσο και αν είναι να χρεωθώ εγώ την πίεση που της ασκήθηκε για να κυνηγήσει αυτά τα λαμόγια, παρότι είναι ψέμα το δέχομαι με καμάρι και τιμή.
Αυτό που σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να χωνέψω, είναι να σταματήσει η ΠΑΕ να τους κυνηγάει μέχρι να αναγκαστούν να το βουλώσουν ή να μιλάνε όμορφα για την ομάδα. Και όταν λέω όμορφα, εννοώ πως στον ΠΑΟΚ που είναι ένας πολυσυλλεκτικός οργανισμός η κριτική είναι θεμιτή. Αλλά αυτή τη μαγκιά πίσω από το μικρόφωνο που προσβάλει ότι κίνηση κι αν γίνει, έχει ξεπεράσει τα όρια εδώ και καιρό. Και το κλίμα για αυτούς, είναι εξαιρετικά άσχημο αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμη.
ΥΓ. Τώρα που δόθηκε ο Βάις, ο Κολοβός ενδέχεται να πάει στον Ολυμπιακό. Άλλη μία ομάδας μετά τον ΠΑΣ που θα βγει εκτός προγραμματισμού στα καλά καθούμενα και χωρίς τη θέλησή της.
ΥΓ1. Ελπίζω αυτή η εβδομάδα να είναι η οριστική που θα μάθουμε πόσοι πέφτουν. Οποιαδήποτε απόφαση πλην των τριών πέφτουν – τρεις ανεβαίνουν, είναι προκλητική. Δε φτάνει που στη φουτμπολ λιγκ ακόμη και ο πρώτος θα παίξει πλέι οφ, πρέπει να παίξει κάποιος και μπαράζ. Κωμωδία σκέτη…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: