Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

«Η εποχή των κιμπάρηδων»

nalmpantis1-404x4001-610x400
Στον Arena FM 89,4 μίληε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Χρήστος Ναλμπάντης, βασικό στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε, το 1970, το κύπελλο Ελλάδας. Αναφέρθηκε στο παρελθόν, σε μια εποχή όπου φίλαθλοι του Άρη και του ΠΑΟΚ,  πήγαιναν στο γήπεδο μαζί. Παράλληλα, σχολίασε την τωρινή κατάσταση των δύο ομάδων.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Χρήστος Ναλμπάντης:
Για τον Άρη της δικής του εποχής: “Η φουρνιά η δική μας έζησε πολλά πράγματα. Όχι μόνο το κύπελλο. Πηγαίναμε και για πρωτάθλημα αλλά εκείνη την εποχή τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς υπήρχε το ΠΟΚ. Τώρα βλέπω τις αδικίες που λένε, αλλά δεν συγκρίνεται κάτι τέτοιο…”.
Για την δική του παρουσία: “Εγώ είμαι πρώτος σε τιμωρίες και δεν έχω μετανιώσει. Διαμαρτυρόμουν και δεν φοβόμουν. Είχα βρίσει και είχα αποβληθεί σε πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής σε βάρος του αντιπάλουα μας! Είχε γίνει έξω από την περιοχή, κερδίζαμε 2-0 και δεν χρειαζόμασταν κάτι τέτοιο. Μου έβγαλε κόκκινη, όταν τον ρώτησα τι έδωσε, αλλά δεν το μετάνιωσα. Μετά από εμάς,  την ααοαμάδα του κυπέλλου δηλαδή, βγήκε ο ΠΑΟΚ με την καλή φουρνιά του και πήρε και το πρωτάθλημα. Φύγαμε εμείς, μας διώξανε και μετά ήρθε ο ΠΑΟΚ”.
Για το αν ήταν ένας σκληρός παίκτης: “Το σκληρός έχει δύο όψεις. Εγώ ήμουν δυναμικός. Εσκεμμένα ποτέ δεν χτύπησα αντίπαλο. Ούτε κάρτες έχω φάει για αντιαθλητικό παιχνίδι. Αντιδρούσα στις αδικίες των διαιτητών, ειδικά στους επόπτες, που δεν σήκωναν την σημαία. Με τον Παναθηναϊκό, που μας είχαν αποβάλει τέσσερις παίκτες, εμένα με άφησε μέσα ο διαιτητής και μου είπε ‘δεν θα σε βγάλω επειδή είσαι ο αρχηγός’. Είχε γίνει ένα μπλονζόν του Σούρπη μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και αντί να δώσει πέναλτι, έδειξε κόρνερ. Ήταν το 0-0 της Λεωφόρου. Εν πάση περίπτωσει, έχουν περάσει όλα αυτά…”.
Για τα ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ: “Τα έχω ζήσει και με το παραπάνω αυτά τα ντέρμπι. Πρέπει να ξέρουν τα νέα παιδιά ότι τότε πήγαινε μαζί ο κόσμος του ΠΑΟΚ και του Άρη στο γήπεδο. Κάτι που δεν συμβαίνει εδώ και χρόνια στην εξελιγμένη, όπως την λένε, εποχή. Τότε, ήταν δήθεν η… καθυστερημένη εποχή. Εγώ θα πω ότι τότε ήταν η εποχή των κυμπάρηδων. Θυμάμαι αντιπάλους, όπως τον Μητσάρα τον Παρίδη και τον Αχιλλέα τον Ασλανίδη”.
Για την αντιπαλότητα: “Στην εποχή μας δεν υπήρχε το οικονομικό θέμα. Οι παίκτες δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τα σωματεία. Ήμασταν από τους πρωτεργάτες για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εμείς κάναμε την κίνηση. Είμαι πάντα υπέρ των ποδοσφαιριστών. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Εγώ εκεί που έμενα, στη Νεάπολη, ήταν όλοι ΠΑΟΚτσήδες. Οι πελάτες και οι φίλοι μου ήταν όλοι ΠΑΟΚτσήδες. Εγώ έπαιζα στον Άρη. Με… βρίζανε στο  γήπεδο και μετά με αγκαλιάζανε. Δεν υπήρχε αυτό το πράγμα, που γίνεται σήμερα. Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να πάνε οι φίλοι της μιας ομάδας στην άλλη έδρα. Είναι και οικονομικό το ζήτημα, χάνουν χρήματα οι ομάδες, δεν είναι μόνο η κακή εικόνα”.
Για το ντέρμπι που θυμ άται περισσότερο: “Θυμάμαι τον τελικό του 1970, επειδή μας έδωσε και τίτλο. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ σε πολύ καλή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ έχασε και πέναλτι, εμείς κερδίσαμε και ήταν ένα παιχνίδι που δεν ξεχνιέται”.
Για την κατάσταση στον σημερινό ΠΑΟΚ: “Μπήκε ο άνθρωπος αυτός και δεν έχει οικονομικά προβλήματα ο ΠΑΟΚ. Αν το εκμεταλλευτούν, σε λίγο καιρό θα υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για κάτι σπουδαίο. Υπάρχει τώρα μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον κοντράρει. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτίσει κάτι πολύ δυνατό. Οι φίλαθλοι πρέπει να κάνουν υπομονή. Δεν πρέπει να κάνουν… βαβούρες σε κάποια αρνητικά αποτελέσματα”.
Για την κατάσταση του Άρη: “Ο Άρης έχει καταστραφεί. Δεν έχει βγάλει και δικά του παιδιά, ώστε να έχει μέλλον. Το χειρότερο που έκανε ο Άρης ήταν ότι πως δεν ξεχρέωσε, όπως η ΑΕΚ. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και δεν την αφήνει. Θα μπορούσε με νέα παιδιά να χτίσει κάτι και με μια διοίκηση σοβαρή να ξαναδυναμώσει. Τώρα τι μπορεί να κάνει;”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: