Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Το πράσινο τρίμηνο της κρίσης!

Ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι το τρίμηνο μέχρι το τέλος της σεζόν σε όλα τα επίπεδα. Πρώτο μέλημα η αδειοδότηση, ακολουθούν αγωνιστικό, γήπεδο και… Γιαννακόπουλος.

Το πράσινο τρίμηνο της κρίσης
Καθοριστικό για το παρόν και κυρίως το μέλλον του Παναθηναϊκού θα είναι το τρίμηνο που ακολουθεί σε όλα τα επίπεδα. Πιο σημαντικό ζήτημα από όλα είναι αυτό της αδειοδότησης, για την εξασφάλιση της οποίας εκφράζεται αισιοδοξία. Στελέχη της ΠΑΕ θα έχουν πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, Γιώργο Δημητρίου, για κάποιες διευκρινίσεις προκειμένου να συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο φάκελο που θα καταθέσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η εξασφάλιση της αδειοδότησης θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον Παναθηναϊκό. Θα σημαίνει πως επιστρέφει στην Ευρώπη (με τα αγωνιστικά και οικονομικά κέρδη που συνεπάγεται κάτι τέτοιο), ενώ θα λάβει μέρος και στα play offs διεκδικώντας το μεγάλο στόχο της θέσης στα προκριματικά του Champions League. Αντίθετα, αν η ΕΠΟ ανάψει όπως και πέρσι «κόκκινο», οι «πράσινοι» θα χάσουν το κίνητρό τους για το υπόλοιπο της κανονικής περιόδου, θα απογοητευτούν αφού η διαρκώς βελτιωμένη εικόνα τους δεν θα έχει αντίκρισμα και θα τους μένει μόνο ο στόχος του Κυπέλλου για το υπόλοιπο της σεζόν.

Είναι προφανές πως ένας Παναθηναϊκός που θα παίζει στην Ευρώπη θα είναι πιο ελκυστικός σε μεταγραφικούς στόχους, ενδεχομένως και σε υποψήφιους επενδυτές ή χορηγούς. Παράλληλα όμως θα δημιουργήσει και την ανάγκη να γίνουν πιο γρήγορα οι κινήσεις για τη στελέχωση του ρόστερ (μεταγραφές, ανανεώσεις συμβολαίων ή δανεισμών), αφού πιθανώς να αρχίσει η σεζόν ακόμη και στα μέσα Ιουλίου.

Δύο άλλα «καυτά» ζητήματα υπάρχουν στον πράσινο ορίζοντα. Αυτό της αύξησης χωρητικότητας του γηπέδου της Λεωφόρου, που είναι ανεξάρτητο από τη ζήτημα της αδειοδότησης. Ο μεγάλος στόχος του Γιάννη Αλαφούζου είναι τα έργα να αρχίσουν το Μάιο, αν και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΑΕ θέλει να γνωρίζει το συντομότερο δυνατό το ύψος της οικονομικής βοήθειας που έχει δεσμευτεί να δώσει το αφεντικό της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αφού ανάλογα με αυτή θα διαμορφωθεί και ο προϋπολογισμός για την επόμενη σεζόν.

Στην άμυνα ξανά ο Μέντες

Το μεσημέρι φτάνει στα Γιάννενα η αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον ΠΑΣ την Κυριακή (15:00). Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να διατηρήσει τον Μέντες στο κέντρο της άμυνας, με παρτενέρ αυτή τη φορά τον Σίλντενφελντ. Καπίνο στο τέρμα, Νάνο και Τριανταφυλλόπουλος σε ρόλο μπακ, Λαγός ως αμυντικό χαφ με Ζέκα, Αμπέντ και Ατζαγκούν στο «ρόμβο» και Κλωναρίδης ή Καρέλης με τον Μπεργκ στην επίθεση αναμένεται να είναι το βασικό σχήμα. Εκτός αποστολής έμειναν οι ασθενείς Πράνιτς και Σπυρόπουλος, οι τραυματίες Πέτριτς και Μπαϊράμι, καθώς και ο τιμωρημένος Κουτρουμπής.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: