Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Με βαριά φανέλα στην φυλακή ο Χένες!!

«Ντου από Παντού» για τον Χένες που παραδέχθηκε το λάθος του κι αρνήθηκε να κάνει έφεση, αποχωρώντας ταυτόχρονα από την Μπάγερν.
Αν κάποιοι από τους παλιότερους τον πρόλαβαν να αγωνίζεται, θυμούνται ότι πρόκειται για μια από τις μεγάλες μορφές του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ταυτίστηκε, δηλαδή, σαν παίκτης για μια δεκαετία με την Μπάγερν ο Χένες.
Ανέβηκε επίπεδο
Πέρασαν τα χρόνια, έγινε παράγοντας της ομάδας και ανέβηκε επίπεδο. Κι έφτασε να είναι πρόεδρος σε μια Μπάγερν που πρωταγωνιστεί ξανά τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.
Αποδέχτηκε
Τον πιάνουν για χοντρή φοροδιαφυγή κάποια στιγμή, λοιπόν, τρώει την καμπάνα φυλάκισης και δηλώνει σήμερα «δεν κάνω έφεση». Αποδέχτηκε την ποινή, δηλαδή. Και, μάλιστα, τόνισε ότι παραιτείται από την Μπάγερν.
Τις κατινιές
Ο Χένες, λοιπόν, απέδειξε ότι μεγάλωσε ποδοσφαιρικά και παραγοντικά με μια μεγάλη φανέλα. Δεν έγινε μικροπρεπής όταν βρέθηκε στριμωγμένος. Δεν άρχισε τις κατινιές, τα κλαψουρίσματα και τις απειλές «θα σας δείξω εγώ». Ούτε κρεμάστηκε από την Μπάγερν μπας και γλιτώσει.
Τερτίπια
Κι έκανε μετά μια αξιοπρεπέστατη δήλωση. Σα να έλεγε ουσιαστικά ότι τα λάθη είναι για τους ανθρώπους, δέχομαι να πληρώσω το τίμημα αφού παρανόμησα, δεν ψάχνω τερτίπια για να γλιτώσω, ενώ φεύγω κι από την ομάδα για να μην λερωθεί ούτε στο ελάχιστο από την δική μου περιπέτεια.
Σεβάστηκε
Μέσα στο λάθος του, λοιπόν, ο Χένες λειτούργησε σωστά. Μια κακή συμπεριφορά, δηλαδή, η συγκεκριμένη παρανομία που έκανε, δεν τον ώθησε να φέρεται περίεργα. Αποδέχτηκε την πράξη, σεβάστηκε το όνομά του, αλλά κι αυτό της ομάδας που τον έκανε αναγνωρίσιμο σε όλο τον πλανήτη.
Μηνύματα
Νομίζω ότι η συμπεριφορά του Χένες μετά την καταδίκη του κρύβει μηνύματα ουσίας. Στο πώς φέρεται ένα δημόσιο πρόσωπο όταν παθαίνει το μεγαλύτερο στραπάτσο στην ζωή του και πώς παραδέχεται τα λάθη του. Κι ακόμα κι αν έφαγε (100% δικαιολογημένα) την φυλακή ο Χένες έδειξε ότι, όπως και να έχει, όταν πορεύεσαι με βαριά φανέλα θα πρέπει να φέρεσαι αναλόγως και στα δύσκολα. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: