Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

«Στο χέρι του ΠΑΟΚ να κερδίσει»

τερζ-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Χρήστος Τερζανίδης. Μίλησε για το ποδόσφαιρο στην Θεσσαλονίκη όταν ήταν ακόμα ποδοσφαιριστής και σχολίασε το είσοδο του επαγγελματισμού στο άθλημα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ντέρμπι της Κυριακής, του “Δικεφάλου” με τον Άρη και τόνισε πως είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ να κερδίσει.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Τερζανίδης:
Για το γεγονός πως του ζητούσαν εισιτήριο στην είσοδο του γηπέδου:
“Αρκετά χρόνια πηγαίναμε στο γήπεδο. Στου Άρεως το γήπεδο γινόμουν ποιο αποδεκτός. Στον ΠΑΟΚ επί Βουλινού ζητούσαν εισιτήριο και έφυγα. Αλλάξανε τα πράγματα και υπάρχει επαγγελματισμός 100%. Βάζουν σεκιούριτι που δεν μας αναγνωρίζουν”.
Για την είσοδο του επαγγελματισμού στο ποδόσφαιρο:
“Με τον επαγγελματισμό έχουμε μπερδευτεί τα πράγματα. Οι Έλληνες δυστυχώς είναι ξερόλες. Οι περισσότεροι πρόεδροι κοιτάνε το κέρδος με αθέμιτα μέσα κα ζούνε από το ποδόσφαιρο εις βάρος των ομάδων.  Έχουν καταχρεώσει τα σωματεία. Αλίμονο αν τα χρέη γυρίσουν στους παράγοντες. Θα πάνε πολλοί φυλακή αλλά δεν νομίζω πως θα γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Θα βγει κάποιος νόμος να διαγραφούνε. Πολλοί παράγοντες έχουν αποσυρθεί και στην θέση τους έχουν μπει άλλοι. Το στοίχημα έχει μπει στα σωματεία και όλοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Εμάς μας αγαπάει ο κόσμος, οι  παράγοντες δεν μας αγαπάνε. Δεν θέλουνε άτομα δίπλα τους να τους λένε την αλήθεια. Θέλουν ανθρώπους να λένε όλο ναι”.
Για τον αγώνα που θυμούνται από τα παλιά:
Θυμάμαι τον τελικό στο Καυτανζόγλειο ένα μεγαλογεγονός που χάσαμε 1-0 με γκολ στο 70 και το χαμένο πέναλτι του Κούδα .Εμάς φτιαχνόταν η ομάδα. Από το 1968 που ήρθα εγώ σαφώς ο Άρης ήταν καλύτερος και ώριμη ομάδα. Αργότερα δείξαμε πως ωρίμασε η ομάδα και προχώρησε πραγματικά. Εγώ πήγα στον Παναθηναϊκό και είδα πως δεν είχαν κάτι παραπάνω οι Αθηναίοι. Επιπλέον, είχαν και τον τρόπο της διαιτησίας. Δεν χρειάζεται η διαιτησία να σε αδικήσει η να σε ευνοήσει σε ένα παιχνίδι αν στον υπόλοιπο χρόνο στην έχει στημένη. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός είχαν 99% την διαιτησία υπέρ τους. Οι ομάδες γίνονταν τότε γιατί υπήρχαν οι θεσμοί και αναγκαστικά δεν μπορούσες να φύγεις από την ομάδα σου. Η οκταετία υπήρχε παλιά. Πόσοι παίκτες χρησιμοποίησαν τον θεσμό αυτό; Όταν χρησιμοποιούταν αυτό και η άλλη ομάδα έπρεπε να βάλει 3.000.000 εκατομμύρια παρακαταθηκών, δανείων και να ικανοποιήσει και τα χρέη, ποιο σωματείο μπορούσε να τους χτυπήσει; Μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Το κάνανε αυτό το μέτρο για τις ομάδες του ΠΟΚ. Μπορούσε ο Άρης να με πάρει με 3.000.000 εκατομμύρια εμένα”;
Για το ντέρμπι της Κυριακής:
“Είναι ένα ντέρμπι και όλοι ξέρουμε τα προβλήματα του Άρη. Γνωρίζουμε την πλευρά του ΠΑΟΚ. Πρέπει να κερδίσει το ποδόσφαιρο και να μην γίνουν τα έκτροπα. Με τις δηλώσεις ο κ. Σκόρδας δεν ξέρω αν θα έπρεπε να τις κάνει. Πρέπει να έρθουν οικογένειες αλλά δεν ξέρω αν γίνεται γιατί υπάρχουν οι ανεγκέφαλοι. Το παιχνίδι δεν θα σώσει τον Άρη με όποιο αποτέλεσμα και να βγει. Στον ΠΑΟΚ θέλουν α δείξουν οι παίκτες πως είναι άξιοι να παίζουν. Θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι με πολλά φάουλ και πολλά νεύρα. Αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ πιστέψουν την νίκη είναι στο χέρι τους. Επιπλέον, θέλω να νικήσει γιατί διεκδικεί και την δεύτερη θέση. Ευελπιστούμε να δούμε καλό ποδόσφαιρο, να το χαρούμε και οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: