Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

«Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, αλλά…»

7D076B81F095E0F0A7E369A5DCE90D1B
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής, Νίκος Σκαρμούτσος. Μίλησε για τις αναμνήσεις του από την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη και τον αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Σκαρμούτσος:
Για το τέλος της καριέρας του:
“Τελείωσα την καριέρα μου κατά σύμπτωση στον ΠΑΟΚ  Γλυφάδας. Μια ομάδα οργανωμένη με την οποία πήραμε το πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής. Δεν ξέρω πως πήρε το όνομα ΠΑΟΚ, νομίζω έγινε μια συγχώνευση”.
Για τον ένα χρόνο που πέρασε στον ΠΑΟΚ:
“Εκείνη την χρονιά και για μένα και για τον ΠΑΟΚ ήταν μακράν η χειρότερη. Το παιχνίδι με την Μακάμπι σημάδεψε την σεζόν με την υπόθεση του τιμωρημένου Λουκά, όσον αφορά εμένα ο τραυματισμός, τότε, που ήταν τόσο ύπουλος μου δημιούργησε πρόβλημα και με κράτησε πίσω. Θυμάμαι ότι μέσα σε ένα χρόνο αλλάξαμε τέσσερις προπονητές. Μετά τον Αναστασιάδη πρόλαβα άλλους τρεις, τους Κωστίκο,Φρίγκερ και Καραγεωργίου”.
Για το πέρασμά του από τον Άρη:
“Πήγα στον Άρη με τον Αναστόπουλο τον Δεκέμβριο. Είχε καλή ομάδα ο Άρης και μπορούσε να σταθεί σε οποιαδήποτε κατηγορία. Δικαίως και εύκολα ανεβήκαμε στην Α΄ εθνική”.
Για την προπονητική του καριέρα:
“Έχω ξεκινήσει μια καινούρια καριέρα , παίρνω τα διπλώματα προπονητικής για να εξελιχθώ. Είμαι προπονητής στον δικηγορικό σύλλογο Σόλων της Αθήνας, είναι μεγάλη εμπειρία, αυτοί οι άνθρωποι είναι ισχυρογνώμονες, λόγω της δουλειάς τους. Είναι άνθρωποι με έντονες προσωπικότητες, νομίζουν πως τα ξέρουν όλα και είναι δύσκολο να τους κουμαντάρεις. Ελπίζω η συνέχεια τς πορείας μου στην προοπνητική να είναι σε κανονική ομάδα και Μέσα στην δικηγορική ομάδα έχουμε και τρία παιδιά που έχουν παίξει και επαγγελματικά, όπως ο Κίμωνας Ευαγγελάτος που είχε παίξει στο Βύζαντα και ο Μηνάς Λυσάνδρου”.
Για το παιχνίδι μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ:
“Η κατάσταση των δύο ομάδων είναι διαφορετική με εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους. Παραμένει ντέρμπι παρά τα προγνωστικά και την κατάσταση των ομάδων. Δεν χρειάζεται να είσαι προπονητής για να καταλάβεις πως ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος. Είμαι αντικειμενικός, ο ΠΑΟΚ είναι σε άλλο επίπεδο και αυτό φαίνεται. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κρίνουν το παιχνίδι. Παίζει, όμως, ρόλο και το πάθος, ο Άρης καίγεται και εάν θέλει να έχει ελπίδα πρέπει να κερδίσει. Έχουν και οι δύο κίνητρο νίκης, ο Άρης, όμως, έχει μεγαλύτερο και νομίζω πως θα είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι”.
 Για την κατάσταση του Άρη:
“Δεν θέλω να κρίνω τα παιδιά που κάνουν μια προσπάθεια. Για να βρίσκονται εκεί κάποιοι τους επέλεξαν και είναι άξιοι. Κάποια λάθη, όμως, το ότι δεν έδεσαν και οι αλλαγές προπονητή δυσκολεύουν την πορεία της ομάδας. Υπάρχουν κάποιοι νεαροί παίκτες και χρειάζονται την προσωπικότητα πιο έμπειρων”.
Για τα βαρόμετρα του Άρη:
“Δεν είναι μόνο ο Τάτος. Είναι ο Αγκάνθο, οι μεταγραφές που βοήθησαν, όπως  ο Μανιάς, που έχει ακούσει πολλά, αλλά εγώ τον πιστεύω, έβαλε και κάποια γκολ. Δεν μπορείς να καταλάβεις πόση πίεση νιώθει ένα παιδί έτσι όπως είναι η ομάδα. Πρέπει δημοσιογράφοι και φίλαθλοι να είμαστε πιο επιεικείς με τα παιδιά αυτά”.
Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ:
“Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει από την εποχή μου επίπεδο στο οικονομικό. Έχω την εντύπωση, όμως, πως εξακολουθεί να έχει πρόβλημα εκτός Θεσσαλονίκης. Όσα χρόνια ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο βλέπω πως ο ΠΑΟΚ εκτός Τούμπας έχει μειονέκτημα. Είναι άλλη ομάδα εντός και άλλη ομάδα εκτός έδρας. Αυτή την στιγμή έχει πολύ ισχυρή ομάδα, ίσως την πιο ισχυρή τα τελευταία χρόνια, αλλά λείπει η σωστή νοοτροπία. Έχει τα πάντα και δεν ξέρω γιατί εκτός Θεσσαλονίκη εμφανίζεται διαχρονικά τόσο πεσμένος”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: