Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Κούπα ο ανύπαρκτος-παίκτης μάνα καημένη για ΟΣΦΠ!

Εκπληκτική ανάλυση Αλέφαντου στον sportdog για τον τελικό, την κλίκα της Ρεάλ και τον ανύπαρκτο του αγώνα! "Αυτόν που θέλω μπορεί να τον πάρει ο Ολυμπιακός, είναι μάνα καημένη"! Ήταν μαγική εικόνα, από τις σπάνιες ψεύτικες εικόνες που μπορούν να γίνουν σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Για το σκορ λέω. Όποιος δεν είδε το ματς και ακούσει αυτό το σκορ, θα νομίζει ότι έγινε περίπατος. Ενώ η πραγματικότητα είναι η εξής:
Η Ατλέτικο έπιασε την Κούπα και πήγε να την σηκώσει αλλά της έπεσε από τα χέρια. Σε όλο το ματς- στην κανονική διάρκεια του αγώνα- προηγούταν στο σκορ η Ατλέτικο και φαινόταν πολύ δύσκολο να φάει γκολ. Είχε εξουδετερώσει τα ατού της Ρεάλ. Οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Ρεάλ βρίσκονταν και σε κακή μέρα. Δεν φάνηκε ούτε ο Ρονάλντο, ούτε ο Μπέιλ, ούτε ο Μπενζεμά. Μόνο ο Ντι Μαρία τράβαγε. Ο δε Κεντίρα πίσω ήταν προβληματικός, η απουσία του Τσάμπι Αλόνσο φαινότανε.
Η Ατλέτικο φαινόταν πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο παρ’ ότι ήταν τεράστιες οι απώλειες του Ντιέγκο Κόστα και του Αρντάν. Οι δύο καλύτεροι παίκτες της λείπανε. Και όμως έδειχνε να αντέχει σαν λιοντάρι αυτή η ομάδα. Η άμυνά της κράταγε καλά.
Στο τελευταίο 20λεπτο κλείστηκε η Ατλέτικο πίσω παραπάνω απ’ όσο έπρεπε. Λες και είχαν σιγουριά ότι δεν πρόκειται να φάνε γκολ με τίποτα. Είχε αρχίσει κιόλας να ανεβαίνει η Ρεάλ η οποία βοηθήθηκε από τις αλλαγές της. Δεν προσέφερε ο Κοεντράο επιθετικά, αντιθέτως βοήθησε ο Μαρτσέλο που μπήκε. Δεν προσέφερε ο Κεντίρα, αντιθέτως προσέφερε ο Ίσκο που μπήκε. Και αργότερα ο νεαρός Μοράτα που μπήκε ήταν καλύτερος από τον Μπενζεμά που ήταν ανύπαρκτος.
Πίεσε η Ρεάλ στο τέλος του αγώνα, στο τελευταίο λεπτό ισοφάρισε με τον Ράμος ο οποίος είναι πολύ ανεβασμένος στα τελευταία ματς. Έσωσε τον Κασίγιας ο Ράμος και γι’ αυτό φιλιόντουσαν στο τέλος. Έχουνε την κλίκα τους αυτοί οι δύο χρόνια εκεί πέρα. Έσωσε τον Κασίγιας γιατί θα έχανε την Κούπα η Ρεάλ και θα έμενε η στάμπα ότι την έχασε από τη γκάφα του Κασίγιας στην αστεία έξοδο που έκανε.
Εκεί τελείωσε το ματς για την Ατλέτικο. Στην ισοφάριση της Ρεάλ στο τέλος του αγώνα. Εκεί τους κόπηκαν τα πόδια. Ελάτε στη θέση τους. Καταρχήν αξίζουν πολλά μπράβο σε αυτήν την ομάδα. Κόντεψε να κάνει το ακατόρθωτο φέτος. Όποιος έλεγε το καλοκαίρι ότι αυτή η ομάδα θα έπαιρνε το πρωτάθλημα στην Ισπανία από τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα και θα έπαιρνε και το Τσάμπιονς Λιγκ, θα τον έκλειναν στο τρελοκομείο. Και όμως πήρε το πρωτάθλημα στην Ισπανία, πήγε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, για ένα λεπτό έχασε το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από τα χέρια της.
Πάει λοιπόν το ματς στην παράταση. Της έχουν κοπεί τα πόδια της Ατλέτικο. Κατάφερε να νικάει ως το ’93 τη Ρεάλ μην έχοντας τους δύο καλύτερους παίκτες της στο ματς! Τον Ντιέγκο Κόστα και τον Αρντάν. Έφτασε μια ανάσα κοντά σε ένα θρίαμβο που θα έμενε πάντα στην ιστορία.
Πέφτουνε ψυχολογικά, τους βγαίνει και η κούραση. Είχαν τρέξει πάρα πολύ στα 90 λεπτά. Πάρα πολύ. Πιο πολύ από τη Ρεάλ. Είναι μια ομάδα χωρίς την πολυτέλεια των αλλαγών και του μεγάλου ρόστερ που έχει η Ρεάλ. Με 14 παίκτες έβγαλε τη χρονιά ο Σιμεόνε. Οι αλλαγές που αντικατέστησαν τον Ντιέγκο Κόστα και τον Αρντάν ήταν μετριότατοι. Άρχισαν και οι κράμπες, τα τραβήγματα. Τρώει το δεύτερο γκολ στο β’ ημίχρονο της παράτασης, εκεί κατέρρευσε, πέταξε λευκή πετσέτα.
Η Ρεάλ ήταν καλύτερη στην παράταση, ανέβηκαν τα ατού της, σταδιακά εκμεταλλευόταν την πτώση της Ατλέτικο και έδειχναν την αξία τους οι παίκτες που ακριβοπληρώθηκαν.
Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τη Ρεάλ που πήρε τη 10η Κούπα, είναι η μόνη ομάδα που έχει διψήφιο αριθμό των μεγάλων αυτών Ευρωπαϊκών, είναι μεγάλη επιτυχία και για τον Αντσελότι ο οποίος προς το τέλος της σεζόν προσπάθησε να διορθώσει την άμυνα και στήριξε πολλά στην άμυνα.
Πάντως δεν ήταν καλό παιχνίδι, όλο το ματς ήταν η αγωνία στο τέλος του κανονικού αγώνα για το αν θα καταφέρει να ισοφαρίσει η Ρεάλ. Τα υπόλοιπα ήταν λίγο σούπα, ήταν άνοστα, δεν είδαμε μεγάλη μπάλα.
Με ρωτάει ο Σινάνογλου πώς βλέπω την Ισπανία για το Μουντιάλ και αν θα αντέξει να πρωταγωνιστήσει πάλι. Είμαι επιφυλακτικός διότι ναι μεν έφτασαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δύο ισπανικές ομάδες, ναι μεν πήρε το Γιουρόπα η Σεβίλλη που είναι και αυτή Ισπανική ομάδα, αλλά η Εθνική Ισπανίας που τους ξεβράκωνε όλους τόσα χρόνια, στηριζόταν στους παίκτες της Μπαρτσελόνα οι οποίοι φέτος ήταν ερείπια. Διάβαζα ότι στην καλύτερη 11άδα του ισπανικού πρωταθλήματος δεν ψηφίστηκε φέτος ούτε ένας παίκτης της Μπαρτσελόνα- πρωτοφανές.
Και από αυτή τη Ρεάλ, αν αφαιρέσετε τους ξένους παίκτες, ποιοι Ισπανοί μένουν. Μόνο ο Ράμος που είναι πολύ ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό. Άσε που παραδοσιακά στα Μουντιάλ που έχουν γίνει στη Νότιο Αμερική δεν παίρνει Κούπα ποτέ ευρωπαϊκή ομάδα. Θα περιμένω όμως να δω τους πρώτους αγώνες, θέλω να δω τις ομάδες διότι δεν ξέρω τώρα σε τι κατάσταση είναι. Μόλις δω τα πρώτα ματς, τότε θα κάνω πρόβλεψη.
Τον παίκτη που θέλω στον Ολυμπιακό απ’ όλα αυτά τα ονόματα που ως τώρα ακούγονται, θα τον πω στην επόμενη στήλη, διότι θέλω χώρο για να το αναλύσω. Μπορεί να τον πάρει ο Ολυμπιακός, έχει τις δυνατότητες να τον πληρώσει και να τον πάρει, αυτόν θέλω, αυτός είναι μάνα καημένη.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: