Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Two… be continued!

Πράξη δεύτερη στους τελικούς της Α1 απόψε με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Όπλο το κατάμεστο γήπεδο για τους «ερυθρόλευκους», ερωτηματικό ο Γκιστ για τους «πράσινους».

Two… be continued
Και τώρα... η συνέχεια. Οι μεν θέλουν να ισοφαρίσουν. Οι δε να βγάλουν ξανά «σκούπα». Οι ουδέτεροι να μη δουν ματς-«σούπα» σαν κι αυτό της Πέμπτης. Όπως και να’ χει, ό,τι κι αν γίνει, ο δεύτερος αγώνας της σειράς των τελικών της Α1 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό απόψε (19:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Με τον κόσμο του για το 1-1

Ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία το βράδυ της Πέμπτης, αλλά δεν το βάζει κάτω. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι για απαντήσεις απόψε και θα έχουν μεγάλο σύμμαχο τον κόσμο τους. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχαν απομείνει περίπου χίλια εισιτήρια, αλλά κι αυτά αναμένεται να εξαφανιστούν μέχρι το τζάμπολ και το ΣΕΦ να είναι κατάμεστο. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν πέραν της απουσίας του Βασίλη Καββαδά που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα και χάνει όλη τη σειρά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρα από τεχνικής φύσεων ζητήματα έχει εστιάσει και στην ψυχολογία της ομάδας του περιμένοντας σε αυτό το παιχνίδι καλύτερο Σπανούλη, να μπουν στην εξίσωση Μάντζαρης και Σλούκας, αλλά και περισσότερη βοήθεια από τους ξένους καθώς πλην Ντάνστον και Κόλινς οι υπόλοιποι δεν πρόσφεραν.

Με ή χωρίς Γκιστ για το 2-0

Αποφασισμένος να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την υπεράσπιση του θρόνου του στην Α1 είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» δεν επαναπαύονται στο πλεονέκτημα έδρας και θέλουν να φύγουν για τρίτη σερί φορά νικητές από το ΣΕΦ σε σειρά τελικών. Στην προσπάθειά τους αυτή πιθανώς να μην υπολογίζουν στον Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός ταλαιπωρείται από τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο, δεν προπονήθηκε τις δύο τελευταίες μέρες και η συμμετοχή του θα κριθεί λίγο πριν το τζάμπολ. Από τη στιγμή που ελλοχεύει ο κίνδυνος θλάσης, είναι πολύ πιθανό ο Γκιστ είτε να μείνει εκτός δωδεκάδας, είτε να είναι στον πάγκο για παν ενδεχόμενο. Οι «πράσινοι» παρουσιάζονται αισιόδοξοι, αφού όπως τόνιζαν δεν είναι δυνατό να εμφανιστούν τόσο άστοχοι (1/20 τρίποντα) και κακοί επιθετικά όπως συνέβης το πρώτο ματς της σειράς.

Διαιτητές του σημερινού αγώνα θα είναι οι κ.κ. Χριστοδούλου, Πηλοΐδης και Φούφης. Ο τρίτος αγώνας της σειράς θα γίνει την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ στις 19:45.

Η παράδοση

Ο Ολυμπιακός μετρά 22 νίκες σε 29 αγώνες ως γηπεδούχος σε σειρές τελικών απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν περάσει επτά φορές από την έδρα των «ερυθρόλευκων», ανάμεσα σε αυτές και τις δύο περσινές. Συνολικά και σε όλες τις διοργανώσεις οι δύο «αιώνιοι» έχουν αναμετρηθεί 204 φορές με τον Παναθηναϊκό να έχει 117 νίκες και τον Ολυμπιακό 87, ενώ σε επίπεδο πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ το επί μέρους «σκορ» είναι 61-47 (39-25 στα play offs).

*Στις 17:30 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο στο κλειστό της Πυλαίας μετά τη νίκη του στη Νέα Σμύρνη. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: