Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Νικητής των εκλογών: Το ποδόσφαιρο!!

Δεν ήταν ο Σύριζα ο νικητής των εκλογών! Όπως καταγράφει ο Δήμος Μπουλούκος στο gazzetta.gr, αυτός που νίκησε ήταν το ποδόσφαιρο. Μπορεί οι κομματικοί μηχανισμοί και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων στις εκλογές να ανέλυσαν όλο το χθεσινό βράδυ, σε αναλύσεις και εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά κανείς δεν μπήκε στην ουσία να αναδείξει τον πραγματικό νικητή αυτών των εκλογών, που δεν είναι άλλος από το ποδόσφαιρο!
Είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο, η στρογγυλή θεά θριάμβευσε στις περισσότερες περιπτώσεις όπου… βγήκε στη σέντρα και διεκδίκησε τη ψήφο των πολιτών. Ακόμα και σε περιπτώσεις που έχασε στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ήδη είχε κάνει την έκπληξη και κατάφερε να περάσει στο β’ γύρο, αφήνοντας πίσω τα φαβορί και διεκδικώντας μέχρι το τέλος, την εκλογή!
Θριαμβευτές Μώραλης και Μπέος
Ας ξεκινήσουμε με την δεύτερη Κυριακή και τον Πειραιά, όπου ο Γιάννης Μώραλης και ο συνδυασμός «Πειραιάς – Νικητής» θριάμβευσαν με ποσοστό 55% έναντι του νυν Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου που είχε υποστηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Ηδη από τον πρώτο γύρο είχε μείνει εκτός ο Θοδωρής Δρίτσας που είχε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας τη δυναμική του. Και αναφερόμαστε σε έναν συνδυασμό που βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στη δύναμη του Ολυμπιακού με το νέο Δήμαρχο, να είναι Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και Πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας.
Καθαρή ποδοσφαιρική υποψηφιότητα ήταν και στον Βόλο, όπου ο Αχιλλέας Μπέος θριάμβευσε αφήνοντας έξω από τη Δημαρχία, όλα τα μεγάλα κόμματα! Στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει με 38% αφήνοντας εκτός συνέχειας τον νυν Δήμαρχο και προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Σκοτεινιώτη, αλλά και τον Νεοδημοκράτη Μιτζικό. Αυτή την Κυριακή, αντίπαλος του ήταν ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είδε την πλάτη του με ποσοστό 53,4% έναντι 46,6%, παρά τις εκκρεμότητες που έχει με τη δικαιοσύνη σχετικά με την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο. 
Και δεν είναι μόνο οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, αλλά και οι υποψήφιοι περιφερειακοί ή δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και τα πήγαν εξαιρετικά. Με τον Ηλία Ψινάκη που θριάμβευσε στο Μαραθώνα από τον πρώτο γύρο, ο πρώην πράσινος άσος Σπύρος Λιβαθηνός πήρε την πρώτη θέση. Και η σημαία του Αρη, ο Ντίνος Κούης, εκλέγεται σε καλή θέση με το ψηφοδέλτιο του νικητή Περιφερειάρχη στην Κεντρική Μακεδονία Απόστολου Τζιτζικώστα. Στον Πειραιά, είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν αρκετοί εκλεγμένοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης, όταν ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί η καταμέτρηση των σταυρών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια καθαρά ποδοσφαιρική υποψηφιότητα, όπως αυτή του Θοδωρή Ζαγοράκη, επιβραβεύεται καθώς εκλέγεται Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς είναι μέσα στους πέντε πρώτους που θα πάνε στην Ευρωβουλή.
Υπάρχει και το Παναθηναϊκό Κίνημα, το οποίο με ποσοστό σχεδόν 3% στο Δήμο Αθήνας στον πρώτο γύρο, εξέλεξε σύμβουλο και θα έχει φωνή στα δρώμενα της πρωτεύουσας!
Ηττημένοι αλλά… νικητές!
Την δεύτερη Κυριακή κάποιοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχασαν, αλλά ήταν έκπληξη ότι έφτασαν μέχρι και εκεί! Για παράδειγμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, η υποψηφιότητα του Λύσσανδρου Γεωργαμλή, του πρώην άσου της ΑΕΚ, μπήκε σφήνα ανάμεσα στη νυν δήμαρχο Αποστολάκη, η οποία δεν κατάφερε να συνεχίσει, αλλά και στον τελικό νικητή Βασιλόπουλο. Ετσι ο Γεωργαμλής παρότι ξεκίνησε ως αουτσάιντερ, μπήκε στο β’ γύρο!
Αυτοί που δεν εκλέχθηκαν
Υπήρχαν φυσικά και υποψήφιοι που δεν πήραν τους απαιτούμενες σταυρούς για να πάνε στα αυτοδιοικητικά όργανα, όπως ο Κριστόφ Βαζέχα με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στο Δήμο Αθήνας.
Δεν έχουν ανακοινωθεί οι σταυροί
Πρόβλεψη δεν υπάρχει μέχρι στιγμής για ανθρώπους του ποδοσφαίρου που πήραν μέρος στις εκλογές, αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση της σταυροδοσίας, όπως για παράδειγμα ο Ηλίας Ατματσίδης της ΑΕΚ και ο Τότης Φυλακούρης του Παναθηναϊκού που έβαλαν υποψηφιότητα με τον Γιάννη Σγουρό στην Αττική…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: