Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

«Από… χθες στον Άρη»

Ελληνική κατασκευαστική εταιρεία με τζίρο 8 εκατ. ευρώ ενδιαφέρεται να εμπλακεί στη διοίκηση του Άρη, εφόσον βέβαια υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Θωμάς Γιώτας.

«Από… χθες στον Άρη»
Το ενδιαφέρον ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας να επενδύσει στην ΠΑΕ Άρης αποκάλυψε ο Θωμάς Γιώτας, όπως ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κάνοντας απολογισμος των όσων συνέβησαν στον Ερασιτέχνη με την τωρινή διοίκηση, που ανέλαβε στις 2/10, ενώ η θητεία της ολοκληρώνεται στις 28/5.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΑΣ Άρη έκανε λόγο και για ενδιαφέρον Ρώσων επιχειρηματιών, «φωτογραφίζοντας» τον Ρώσο μεγιστάνα, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.

«Από χθες υπάρχει εταιρεία των 8 εκατομμυρίων ευρώ η οποία είναι διατεθειμένη να διαθέσει για την ομάδα ποδοσφαίρου 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ άμεσα, ακόμα και από σήμερα», ανέφερε αρχικά ο παράγοντας των Θεσσαλονίκεων και πρόσθεσε:

«Αυτό το χειρίζονται άνθρωποι γνωστοί για τα αρειανά τους αισθήματα, αρειανάρες, που θέλουν μόνο το καλό της ομάδας του ποδοσφαίρου. Γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις και ελπίζουμε να προχωρήσει».

Ωστόσο, οι συγκεκριμένη εταιρεία δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να εμπλακεί στον Άρη, αν πρώτα η ομάδα χρεοκοπήσει και υποβιβαστεί στην Γ’ Εθνική. «Γιατί να πληρώσω τα χρέη των άλλων, θέλω καθαρή την εταιρεία», είναι το μήνυμα του υποψήφιου επενδυτή.

«Πρέπει να πούμε τι βρήκαμε… να είναι σε επίσχεση και να μην υπάρχουν υπάλληλοι. Όχι τρεις, όπως είχε ειπωθεί στη γενική συνέλευση, αλλά πέντε.
Δεν είχε γίνει το παραμικρό από την προηγούμενη διοίκηση όσον αφορά τα αγωνιστικά τμήματα. Το κολυμβητήριο κλειστό, το αέριο κομμένο. Καθίσματα δεν υπήρχαν για να συνεδριάσει το ΔΣ τα 15, δηλαδή, όπως προβλέπεται από το καταστατικό. Επίσης, βρήκαμε να έχουν πολύ μεγαλύτερες οφειλές σε εφορία του Α.Σ.. σε εφορία του ΤΑΠ, ΙΚΑ και, επίσης, οι βεβαιώσεις χρεών ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είχαν ανακοινωθεί στη συνέλευση της 11ης Σεπτεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, οι οφειλές 6.900.000. Αυτό δεν ευσταθεί, οι οφειλές προς την εφορία είναι βεβαιωμένες και είναι τη τάξης που ξεπερνούν τα 30 εκ. ευρώ. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και για το ΦΠΑ, που ανέρχεται σε 8.500.000, για να υπαχθούμε σε ευεργετική διάταξη νόμου, γιατί δεν ευσταθεί αυτή η οφειλή, απλά υπάρχουν πρόστιμα. Επίσης, έχει γίνει σχετική αίτηση για να υπαχθούμε σε νόμο αντί 12 εκ. από κώδικα φορολογικών στοιχείων. Περιμένουμε, επίσης, να ολοκληρωθεί από το ΣΔΟΕ το τρίτο κομμάτι, για να δούμε τι προκύπτει και από εκεί. Να σημειωθεί ότι μπήκαν αυτά τα εκατομμύρια στον ΑΣ. Και είναι υποχρεωμένος ν΄ αποδώσει τον ανάλογο ΦΠΑ; Όχι, δεν είναι.
Ο λαός του Άρη είναι περήφανος και θέλει να ξέρει την αλήθεια
».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της διοίκησης του:«Ας πάω στο τι κάναμε. Το πρώτο ήταν να λειτουργήσει το κολυμβητήριο, γιατί είναι μια πηγή εσόδων, για να μπορούμε ν΄ ανταποκριθούμε στα έξοδα των αγωνιστικών τμημάτων, κυρίως. Επίσης στη θύρα 3, κάναμε το παγοδρόμιο, όπου ειπώθηκαν πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Μέχρι τον Οκτώβρη, πλήρωνε το τμήμα χόκεϊ, που πρωταγωνιστεί, 50 ευρώ σε κάθε προπόνηση στο Ωραιόκαστρο; Πλήρωνε….Κέρδος 10.000 ευρώ, μίσθωμα που θ΄ αποδώσει 20.000 ευρώ στον Σ.Σ. και έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ακαδημίες. Φέτος δεν έγινε έγκυρα, γιατί στις 2/10 γίναμε διοίκηση, δεν ήμασταν έτοιμοι τα Χριστούγεννα, αλλά την Πρωτοχρονιά.

Το τμήμα πάλης ήταν σ΄ ένα χώρο, που μέσα στο ταπί, υπήρχε κολώνα, με αποτέλεσμα να μην προπονούνται, όπως θα έπρεπε. Σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΠΑΕ, δημιουργήθηκε ένας χώρος αντάξιος της ιστορίας μας. Σήμερα ενημερώθηκα ότι προκρίθηκε αθλητής μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το τμήμα kick boxing ήταν σε χώρο χωρίς αποδυτήριο, τουαλέτες και γραφεία, για να εγγραφούν και να γίνουν μέλη νέα παιδιά σε άθλημα που είναι ενδιαφέρον. Σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμος και νέος ο χώρος για το kick boxing.
Στο κολυμβητικό, μέχρι τον Οκτώβριο αποχωρούσαν αθλητές. Και γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικός αθλητής και πόση χαρά έδωσε ο Άρης Γρηγοριλάδης, ήταν ήδη αποφασισμένος ν΄ αποχωρήσει
».

Για το βόλεϊ: «Από τον Οκτώβριο με προσθήκη γνωστών ανθρώπων, όπως ο Μίλτος ο Ζορπίδης, δημιουργήθηκαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορεί το κολυμβητικό τμήμα να έχει διακρίσεις και να δημιουργηθούν αρκετά παιδιά στις ακαδημίες. Αυτήν την στιγμή ξεπερνούν τα 300 παιδιά, ενώ μέχρι τον Οκτώβρη είχαμε συνεχώς αποχωρήσεις.

Ο Άρης έχει δύο τμήματα στην Α1. Το τμήμα βόλεϊ ανδρών και το μπάσκετ γυναικών. Εκεί με την προσθήκη του κ. Διλμπέρη, που έδωσε ανάσα, πέρα από το οργανωτικό κομμάτι, σε συνεργασία με τους κ.κ. Πανταζή, Παλιάντζα και έτσι μπορέσαμε το τμήμα αυτό να παραμείνει στην Α1.

Όσον αφορά στα φορολογικά του ΤΑΠ: η μοναδική εκκρεμότητα που έχουμε είναι ένα ποσό της τάξης των 2.300 ευρώ, το οποίο με την τελευταία επιχορήγηση που περιμένουμε από την ΕΣΑΠ (2.150 ευρώ) θα πληρωθεί
».

Για την Άρης Εμπορική: «Ο Άρης έχει δύο τμήματα στην Α1. Το τμήμα βόλεϊ ανδρών και το μπάσκετ γυναικών. Εκεί με την προσθήκη του κ. Διλμπέρη, που έδωσε ανάσα, πέρα από το οργανωτικό κομμάτι, σε συνεργασία με τους κ.κ. Πανταζή, Παλιάντζα και έτσι μπορέσαμε το τμήμα αυτό να παραμείνει στην Α1.

Όσον αφορά στα φορολογικά του ΤΑΠ: η μοναδική εκκρεμότητα που έχουμε είναι ένα ποσό της τάξης των 2.300 ευρώ, το οποίο με την τελευταία επιχορήγηση που περιμένουμε από την ΕΣΑΠ (2.150 ευρώ) θα πληρωθεί
».

Θα πρέπει να λυθεί το θέμα της ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ, θα πρέπει δηλαδή κάποια στιγμή να πληρώνουν τα αντίστοιχα ενοίκια. Αναγκαστήκαμε να στείλουμε εξώδικα, που στάλθηκαν στις αρχές Νοέμβρη, που δείχνει ότι δεν εισπράξαμε τα αντίστοιχα ενοίκια. Ως εκ τούτου θα μπορούσαμε να υποβάλλουμε την αντίστοιχη φορολογική δήλωση.

Από τον Σεπτέμβριο 2013 μέχρι και σήμερα, από την ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ εισπράξαμε μόλις 2.000 ευρώ σε σύνολο, ενώ θα έπρεπε ο Ερασιτέχνης να εισπράττει τουλάχιστον 2.500 ευρώ κάθε μήνα. Αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα στο ν΄ ανταποκριθούμε σε ορισμένες αυτονόητες υποχρεώσεις μας».

Ερωτηθείς για τι δεν κατεβαίνει πάλι, απάντησε: «Θα γνωρίζετε όλοι σας ότι είμαστε διοίκηση με απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης. Γιατί ήταν η επιλογή μας; Γιατί τα χρέη και οι οφειλές ήταν περισσότερα από όσα ειπώθηκαν στη γ.σ. της 11ης Σεπτέμβρη.

Τον Άρη δεν τον έβλαψα ποτέ, όχι μόνο ώρες, αλλά και χρήματα αρκετά. Στο ΤΑΠ έγινε ένα κούρεμα της τάξης των 60.000 ευρώ, ένα έσοδο της ΕΣΑΠ της τάξης των 65.000 ευρώ πήγε σε παλιές οφειλές. Οι εκκρεμότητες, που έχουμε, δεν είναι ούτε στο 1/3. Όπως και να το δούμε, ακόμα και το χρέος του ΤΑΠ μειώθηκε. Δεν αυξήσαμε τα έξοδα, αλλά αντιθέτως τα μειώσαμε σε όλα τα επίπεδα. Είναι η πρώτη φορά που πληρώνονταν μετακινήσεις, ξενοδοχεία κ.τ.λ..

Πού έγινε το μεγάλο το λάθος; Λέει το καταστατικό: έφορος ιματισμού. Στις 2/10 ήδη είχαν δρομολογηθεί οι παραγγελίες στον ιματισμό, πλην του βόλεϊ ανδρών. Με αυτό που προβλέπονταν, μπορούσες να ντύσεις περισσότερα από 200 παιδιά στις ακαδημίες με κόστος 6.500 ευρώ. Δεν υπήρχε προγραμματισμός από την προηγούμενη διοίκηση και ο καθένας λειτουργούσε κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά χρήματα
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: