Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Σιγά μη φοβάται στο ΟΑΚΑ ο Σπανούλης!!

Σιγά μη φοβάται στο ΟΑΚΑ ο ΣπανούληςΓράφει ο Τόλης Κοτζιάς
Δεν χωράει τη παραμικρή αμφιβολία ότι ένας βασικός λόγος, που την Πέμπτη δεν κέρδισε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός είναι ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρώπη για μία ακόμη φορά φέτος παρουσιάστηκε μακριά από τον καλό του εαυτό, παίζοντας αντίπαλος με την πρώην του ομάδα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, κάτι, που κόστισε στους πρώην πρωταθλητές Ευρώπης.
Και βεβαίως δεν είναι μόνο αυτά καθ” αυτά τα νούμερα του διεθνούς γκαρντ, που είναι απογοητευτικά. Είναι κι οι επιλογές του. Εννοείται ότι στην τελική ευθεία του ματς, που κρίνονται τα πάντα, αυτός είναι, που πρέπει να πάρει την ευθύνη πάνω του. Το θέμα, όμως, είναι -και το έχει ξανακάνει- πάει ως επί το πλείστον σε απονενοημένα διαβήματα. Σε τρίποντα της απελπισίας, χωρίς να υπάρχει λόγος. Υπό την έννοια ότι έχει και τον χρόνο αλλά και την ικανότητα να πάει σε άλλες κινήσεις, να μπουκάρει μέσα, να «σπάσει» την μπάλα ή να πάει να κερδίσει φάουλ. Και όχι να «σεντράρει» από τα 8 και τα 9 μέτρα. «Φοβάται στο ΟΑΚΑ ο Σπανούλης» λένε πολλοί και εννοείται ότι δεν με βρίσκει σύμφωνη αυτή η άποψη. Σιγά μην φοβάται, όχι στο ΟΑΚΑ, αλλά οπουδήποτε ο Σπανούλης. Ο, τι άλλο το λες, όχι, όμως, φόβο. Και συν τοις άλλοις κανείς Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξεχνάει ότι είναι ο άνθρωπος, στον οποίο οφείλονται πολλά για την αναγέννηση της ομάδας του Πειραιά. Πού ήταν ο Ολυμπιακός πριν από τον Σπανούλη και που είναι τώρα; Εντάξει, οι Ολυμπιακοί και οι περισσότεροι Ελληνες φίλαθλοι αγαπάνε πάνω από όλα τη νίκη. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να τα ισοπεδώνουμε όλα, υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Δεν λέμε να μην υπάρχει κριτική. Να υπάρχει και να παραυπάρχει. Εμείς κάνουμε άλλωστε πρώτα από όλους, λέγοντας ότι εν πολλοίς φταίει ο 32χρονος γκαρντ για το 0-1 στο ΟΑΚΑ. Και οι Ολυμπιακοί, απόλυτα δικαιολογημένα, περιμένουν να τραβήξει το μεγαλύτερο κουπί ο καλύτερος παίκτης της ομάδας τους ή για να το πούμε πιο κυνικά αυτός, που παίρνει 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Οταν παίρνεις τόσα χρήματα (και ειδικά σε τέτοια εποχή στην Ελλάδα, όπου ο κόσμος πεινάει και διψάει μαζί), ο κόσμος περιμένει τα πάντα από σένα, ενώ και μπινελίκια θα ακούσεις, και ό, τι άλλο θες. Καλώς ή κακώς είναι μέρος του παιχνιδιού αυτή η ιστορία. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε τα πάντα, ο Σπανούλης είναι παικταράς και αυτό δεν αλλάζει.
«Δεν παίρνει τίτλο, είσαι αποτυχημενος» είναι η επωδός των περισσοτέρων εδώ στην Ελλάδα. Αποτυχημένος ο Μεσίνα στο φάιναλ-φορ, αποτυχημένος ο Λάσο, αποτυχημένος ο Πασκουάλ. Ετσι είναι στην χώρα μας: ή πρώτος ή δεν υπάρχεις στο χάρτη. Και η ζωή συνεχίζεται…
* Εγραψαν οι Τούρκοι ότι η Εφές παίρνει τον Περπέρογλου, ομάδα στην οποία προπονητής θα είναι ο Ιβκοβιτς. Απλά τονίζουμε ότι πριν πάρει ο Ολυμπιακός τον Περπέρογλου, ο διεθνής σμολ-φόργουορντ ήταν μία ανάσα από την τουρκική ομάδα. Μιλάμε για το καλοκαίρι του 2012. Η Εφές ήθελε 1-2 μέρες τότε για να κάνει την τελική της πρόταση (βελτιωμένη) στον Περπέρογλου, αλλά ο Ολυμπιακός την είχε προλάβει και είχε κάνει δικό του τον παίκτη.

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: